כוכב השולחן: בלנקט עגל חלב, ירקות ושמפיניון

קוביות עגל רכות ועסיסיות שבושלו בציר, לקט ירקות קראנצ'יים ורוטב פטריות עדין שעושה את כל ההבדל. התבשיל החורפי הזה הוא מפגש טעמים משגע בין צרפת לישראל

  • פורסם ב:
  • 28/02/2019 13:00
  • |

בלנקט עגל חלב


מצרכים:
(4 מנות)

לבשר:

  • 1 קילו צוואר עגל חלב טרי חתוך לקוביות של 50 גרם
  • קורט מלח גס
  • 1 גזר קלוף
  • 1 בצל עם מקל ציפורן נעוץ בראשו
  • 1 כרישה, רק החלק הלבן


לרוטב:

  • 30 גרם מחמאה או מרגרינה (לגרסה לא כשרה: חמאה)
  • 30 גרם קמח
  • 1 חלמון
  • 10 גרם שמנת צמחית
  • 150 גרם פטריות שמפיניון

לירקות:

  • 4 גזרים חתוכים גס
  • 4 עלי סלרי חתוכים גס
  • 4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן, חתוכות גס
  • 100 גרם בצל טרי, קלוף ושלם
  • 5 פטריות שמפיניון קטנות
  • קורט מלח ופלפל גרוס


אופן ההכנה

הבשר:

  1. מכניסים את הבשר לסיר לחץ ומוסיפים מים קרים רק עד כיסוי הנתח. מביאים לרתיחה, מסננים ושוטפים את הבשר.
  2. מחזירים לסיר הלחץ, מכסים במים קרים ומבשלים לסף רתיחה.
  3. מוסיפים מלח גס, מרחיקים באמצעות כף את הקצף שנוצר ומסיפים את הגזר, הכרישה והבצל בשלמותם.
  4. מבשלים עם מכסה על אש נמוכה במשך 45 דקות. מוציאים את הבשר (אין צורך בירקות), מסננים ממי הבישול ושומרים אותם בצד, בהמשך הם יהפכו לציר ויעשירו את הרוטב. 

הרוטב:

  1. ממסים בסיר גבוה 30 גרם מחמאה על אש נמוכה ומוסיפים את הקמח. מערבבים באמצעות כף עץ ומבשלים קצרות עד השחמת הרביכה. מוסיפים את מי הבישול של הבשר (הציר) ששמרנו בצד.
  2. מערבלים את הרביכה באמצעות מקציף ידני, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך 15 דקות על להבה נמוכה.
  3. מערבבים את החלמון עם השמנת הצמחית ומוסיפים לסיר תוך ערבוב רציף. ממשיכים לבשל עוד כמה דקות עד הסמכה ומוסיפים את הבשר ואת הפטריות. טועמים ומתקנים תיבול.

הירקות:

  1. מבשלים כל ירק בנפרד במים רותחים מומלחים במשך 10 דקות. מסננים.
  2. להגשה: מחממים את הבשר בתוך הרוטב, מוסיפים את הירקות ומגישים מיד.

     

המתכון באדיבות  קמפיין הבשר האירופי Taste The Best