מנות שוברות שגרה וטעמים נועזים. בראנץ' באוקינאווה, יעל רייף

יפני, צרפתי ותאילנדי נכנסים למטבח: 7 בראנצ'ים שחובה להכיר

הגרסה היפנית לשניצל קריספי, שרימפס שמשתכשכים בציר אוממי משגע וטוסט מושחת בציפוי קורנפלקס. שבעה בראנצ'ים תל אביביים חדשים שבאמת, אבל באמת שווים את כספכם

עם כל הכבוד לארוחת הבוקר, בראנץ' הוא המלך האמיתי של ממלכת הפינוקים ומכיל את כל הפרמטרים לנפש וגוף מרוממים: מנות משביעות, תוספות מעניינות שחורגות מסלט קצוץ דק, ולפעמים גם קוקטייל שהופך את הכל לעליז יותר גם אם התעוררתם ממש מוקדם. יש לא מעט ארוחות בעיר שמכנות את עצמן בראנץ' ומתגאות בחביתה עם תוספות ואפילו שוקולד למריחה שמגיע עם סלסלת הפחמימות, אבל אנחנו מצאנו 5 בראנצ'ים שאשכרה שוברים שגרה עם קונספט מדליק, מנות אלגנטיות ואווירת אסקפיזם טהורה שהופכת את השעות שלאחר היקיצה למהנות הרבה יותר.

אסייתי כפי שלא טעמתם מעולם: בראנץ' בניטן תאי


אם אתם מחפשים חידוש קולינרי, זה ללא ספק המקום בשבילכם, כי לא משנה איפה טיילתם - סיכוי סביר שאת מנות הבראנץ' של השף שחף שבתאי לא טעמתם מעולם. לאבנה למון גראס, בורקס קארי וגבינות וברוסקטת טרגון ופורל הן רק חלק מהמנות הארוחה האסייתית בסגנון פתיחת שולחן. קצת אחרי שמתיישבים מגיעים לשולחן שני מגשים עמוסים בפחמימות, ממרחים ורולים שיגרמו לכם לשלוף מיידית את המצלמות. האחד מוקדש לפחמימות נהדרות שמכין קונדיטור המקום המוכשר עופר בן נתן דוגמת לחמניית בצל ירוק ואבץ, חלה עתירת חמאה, בריוש כרישה ובורקס נפלא ורב שכבות מבצק קארי ובתוכו גבינות עדינות. לצד הפחמימות כמה פנכות עם טחינת פלפלי צ'ילי, חמאת כמהין, לאבנה למון גראס, ריבת תות-פטל וכמה גבינות כחולות עורקים.

פחמימות בהשראה אסייתית וממרחים שוברי שגרה. פתיחת בראנץ' בניטן תאי

פחמימות בהשראה אסייתית וממרחים שוברי שגרה. פתיחת בראנץ' בניטן תאי ( יעל רייף)

 

מגש שני מוקדש לביסים אוריינטליים מפתים דוגמת קרקר הודי עגול (פורי) במילוי סלמון, סלט פפאיה עם עדשים ורוטב מתקתק משגע, רול במילוי וואסבי, נענע ועוף פריך, רול צמחוני וגם ברוסקטה פריכה ועליה פורל ורדרד ורך. למרות הפיתוי הגדול, אל תחטאו ותמלאו את הבטן יתר על המידה כי תכף יגיעו העיקריות. 6 מנות לבחירה באגף זה, כל אחת מוקדשת לבירה אחרת בעולם. טעמנו ואהבנו מאוד את שקשוקת הקארי והצ'ילי הכה מיוחדת ואת "גוד מורנינג ויאטנם", פצצת אוממי יפהפייה המורכבת מציר שמנתי של כרישה ודאשי ובתוכו שרימפס במעטפת טמפורה פריכה, שתי ביצים עלומות רכות חלמון וכמה חיילי אספרגוס חלוט פריכים וטעימים. מפוצצים את הביצים, נותנים לחלמון לנזול ולהפוך לחלק מהרוטב ואז טובלים את השרימפס ומתקרבים צעד אחד לגן עדן, אבל בקטע טוב.

כמה: 90 שקלים לסועד

מתי: ימים שישי ושבת בין השעות 10:00-15:00

ניטן תאי - הארבעה 21, תל אביב

 פצצת אוממי גאונית. שרימפס בציר כרישה ודאשי

פצצת אוממי גאונית. שרימפס בציר כרישה ודאשי ( יעל רייף)

 

פתיחת שולחן נוסח עדות הדוכסים: בראנץ' בקפה פופולר


נזהיר מראש: קבעתם בראנץ' בפופולר? אל תעזו לקבוע שום ארוחה נוספת בטווח 8 השעות הבאות. לא משנה כמה פתיחות שולחן חוויתם, זאת של פופולר תותיר אתכם פעורי פה, ולא רק בשביל להצליח להכיל הכל. הבראנץ' המפואר שמוגש בספוט החביב וספוג קרני השמש, כולל שני שלבים. לפתיחה תקבלו למרכז השולחן לא פחות מ-11 צלחות עם נציגות יפה לדגים, בשר, ירקות, גבינות ואפילו מטוגנים. מתוכן שריינו לעצמכם בצלחת לביבות ירק מעולות עם תפוחי אדמה ונענע, ברוסקטה עם טונה טרייה בסגנון פריקסה, פסטייה פריכה עם תרד, גבינה מלוחה ויוגורט, וגם רוסטביף עם שמן זעתר. לצידם תקבלו לטבילה וכירסום סלסלת פחמימות מפנקת עם חלה חמאתית, מקל שומשום פריל וכמה פרוסות לחם מחמצת.

מטעמים מכל עבר. בראנץ' בקפה פופולר

מטעמים מכל עבר. בראנץ' בקפה פופולר ( יעל רייף)

 

בשלב שני יגיעו שלוש מנות עיקריות, גם הן ימוקמו במרכז השולחן לצורך חלוקה. טוב ביותר הוא הסופריטו חציל שמבושל שעות רבות עד למרקם ענן קטיפתי, ומלווה בחלה וביצה. הביף בורגיניון נהדר ועמוק טעם גם הוא, רק ביצת העין היחידה שניצבת מעליו הורסת קצת את היכולת לחלוק בלי לוותר על העונג החלמוני. ביצה מקושקשת עם ראגו פטריות ופרמזן חותמת את הארוחה, אבל אם נשאר לכם מקום שווה להזמין בתוספת כספית את קינוח התותים המופלא. הוא יסגור סופית את החוויה הנהדרת ויוסיף לגוף עוד כמה מאות קלוריות של אושר מתוק. 

כמה: 98 שקלים לסועד

מתי: מים שישי ושבת בין השעות 10:00-14:00

קפה פופולר, דיזנגוף 197 (פינת ארלוזורוב), תל אביב

 יגרום לכם להתאהב בחציל מחדש. סופריטו חציל בקפה פופולר

יגרום לכם להתאהב בחציל מחדש. סופריטו חציל בקפה פופולר ( יעל רייף)

 

מפנק, ולא כקלישאה: בראנץ' בקלארו


עובדה מוסכמת היא שקלארו היא אחת המסעדות היפות בארץ. לא משנה אם יושבים סביב שולחן או על הבר (ואתם רוצים לשבת על הבר), החוויה אלגנטית, מענגת ונעימה מרגע הכניסה ועד לפתיחת הכפתור במכנסיים. תשע מנות עיקריות לבחירה כולל התפריט, ואם לא רוצים להתחייב לאחת מהן אפשר ללכת על הדיל המוכר יותר של מגש ארוחת בוקר עם ביצים, סלט, מאפים, פורל ורוד כבוש, בורקס הום מייד, גבינת עזים ומשקאות (178 שקלים לזוג). אבל תאמינו לנו - אתם בהחלט רוצים להתחייב לאחת ואפילו שתיים. המושחתת ביותר העונה לשם "הטוסט הכי מושחת בעיר" (58 שקלים) היא התקף לב בצלחת, אבל כזה שיגרום לגוף שלכם לשמוח לפני הצינתור. בין שתי פרוסות לחם לבן טמונה כמות יפה של גאודה ושינקן. אחרי הסגירה נטבל כל הטוב הזה בבלילה ומצופה בקורנפלקס פריך שבור. משם קופץ הטוסט למחבת עם חמאה, מקבל השחמה משני הצדדים ויוצא חתיך ופריך לתפארת מדינת ישראל. בצד מוגשים ירקות טריים לאשליית הבריאות.

 ביס שמצדיק את התקף הלב. טוסט שחיתות בקלארו

ביס שמצדיק את התקף הלב. טוסט שחיתות בקלארו ( יעל רייף)

 

מנה נוספת שחובה לצרף לשולחן היא ה"סביח קלארו" (62 שקלים, אפשר לקבל גם בגרסה טבעונית). הוא לא רק יפה אלא נותן את כל העונג שבסביח, רק בצורה ממלכתית יותר. על צלחת גדולה מסודרים חצילים מטוגנים בדיוק מושלם, ביצה חומה, לביבות ירק, תפוחי אדמה רכים אך נגיסים, טחינה, עמבה, סלסת עגבניות ושתי פיתות חמודות עבודת יד. אפשר להעמיס את הכל בתוך הפיתה ואפשר ליצור ביסים אלגנטיים עם שילובים שונים. לא בטוח שתצאו נטולי ריח עמבה מכל החוויה, אבל מהי תדמית חברתית כשהביס כל כך טעים?

כמה: 58-86 שקלים, תלוי במנה

מתי: יום שישי בין השעות 09:00-12:45, יום שבת בין השעות 09:00-12:30

קלארו - הארבעה 23, תל אביב

 הצד האלגנטי של הסביח. צלחת סביח בקלארו

הצד האלגנטי של הסביח. צלחת סביח בקלארו ( יעל רייף)

 

אסקפיזם מושלם: בראנץ' בהוטל דה ויל


לרגע אתם על רחוב דיזנגוף הסואן ושנייה אחר כך אתם בחו"ל אירופאי כלשהן, כולל המלצרים החינניים, האוייסטרים הטריים שנשלקים בקול עונג רועם והלובסטרים שמפרוקים ענוגות על השולחנות הסמוכים. אם הגעתם כדי לנשנש ולצאת בפחות מ-100 שקלים לסועד, אתם במקום הלא נכון. אם אתם בענייני מנות צרפתיות, קוקטיילים מתוחכמים מבית אראיל לייזגולד ולוק אנד פיל של פריז בוויקנד, אתם הולכים להנות. תפריט הבראנץ' של יוגב ירוס מציע מנות קלאסיות מהמטבח עתיר החמאה, אבל קצת אחרת. האגז בנדיקט הומר כאן ל-Benedict de Mer, מנה יפהפייה המורכבת מחלה חמאתית על ביסק סרטנים ומעליה ביצים עלומות, שרימפס קריסטל וסרטן כחול (98 שקלים). הקרואסון הקלאסי מקבל חיזוק של איולי טרטר, בייקון, חזה עוף צרוב וועגבניות שרי צלויות, והופך ל-BLT משודרג (64 שקלים), ויש גם גרסה נהנתנית לאומלט, שמגיע בגרסת הוטל דה ויל עם  גבינת גרוייר', צנים לחם כפרי, קרם פרש, אבוקדו ובצל בחומץ שרי (66 שקלים).

 לפתוח את הבוקר כמלכים. בראנץ' בהוטל דה ויל

לפתוח את הבוקר כמלכים. בראנץ' בהוטל דה ויל ( יעל רייף)

 

למרות שמדובר בבראנץ', אין שום מחויבות לראשונות או עיקריות. הרעיון הוא לקטוף מהתפריט מנות בכל מיני גדלים ולאכול לבד או לחלוק. חלק מהמנות קטנות יותר (אל תפספסו את האויסטר הטרי), אחרות מגיעות כסלט גדול שיתאים לשני רעבים, ואלה שיתאימו יותר כמנה עיקרית נדיבות בגודלן גם כן, כך שאין צורך להזמין מנה לכל סועד. פריט חובה נוסף שישדרג את הארוחה הוא קוקטייל שמגיע בילט אין עם חלק ממנות הבראנץ'. הכי מסעיר הוא "קפה פו", שילוב מתובל בין אספרסו, חוויג', שמנת, וויסקי ואגוז מוסקט. לקינוח אל תפספסו את עוגת התפוזים מבית "רביבה וסיליה" ומוס השוקולד האינטנסיבי המצוין.

מתי: יום שישי בין השעות 09:00-17:00, יום שבת בין השעות 09:00-13:00
כמה: בהתאם למנה העיקרית

הוטל דה ויל - דיזנגוף 230, תל אביב

דיזנגוף פינת פריז. אויסטרים בהוטל דה ויל

דיזנגוף פינת פריז. אויסטרים בהוטל דה ויל ( יעל רייף)

 

בופה שמחזיר את האמון בבופה: בראנץ' בקפה 65


קרפצ'יו אננס טרי, סלט אפרסמון וכריך פטריות איטלקי אינסופי שממנו בוצעים חתיכות אישיות הם רק חלק מהגריינים שיחכו לכם בבראנץ' השווה הזה. חוץ מגרבלקס וכמה ירקות בתפזורת, סיכוי סביר שאף אחת ממנות הבופה לא באה אל פיכם בעבר, כולל ממרח ערמונים משגע, ריבת קווי וגם מיני פיתות חמודות שלתוכן מכניסים את מילוי הסביח המקורי יחד חריף קשוח וחצילים מטוגנים בדיוק רב. הגבינות הקשות, למשל, מגיעות עם עורקי יין אדומים, סלט הסלק עם גורגונזולה ריחנית, ויש גם קערה עם המון פטריות בתחמיץ שקשה לא להפריז באכילתן. אוהבי הפחמימות יקימו כנראה מאחז ליד קופסת הלחמים הגדולה המלאה בלחמי מחמצת פריכי קראסט, לחם קסטן רך וחלבי, לחם זיתים וגם קרואסונים קטנים ושחומים. אם חלילה נפלתם לדיאטה, יש גם פריכיות, פתית ואפילו לחמית. אם לא נפלתם לדיאטה - לכן על ממרח הלוטוס הממכר או על מאפי הפאן דה שוקולד.

 ביס שלא נגמר. כריך פטריות בבראנץ' קפה 65

ביס שלא נגמר. כריך פטריות בבראנץ' קפה 65 ( יעל רייף)

 



בעודכם אוחזים את הצלחת ומתלבטים מה להעמיס, דעו שהבופה הוא רק התחלה. אחריו תגיע גם מנה עיקרית לבחירה יחד עם משקאות חמים וקרים ללא הגבלה, כך שכדאי לקחת את העובדה הזאת בחשבון מאשר להכות על חטא בהמשך היום. בין העיקריות לבחירה עבור כל סועד: ביצים לבחירה, שקשוקה ירוקה עם תרד, מנגולד, יוגורט עזים ושמנת, טוסט קרואסון במילוי חמאת שקדים, גאודה, תרד וביצת עין, שהתגלה כמופת לפריכות וחמאה. סוגרים את הטוסט, מפוצצים ללא רחם את החלמון ונותנים לו לנזול על עלי הבצק הפריכים תוך המסת הגאודה הטובה. מנה נוספת שנשמעת פשוטה אך תתגלה כטובה מסוגה היא צלחת אלגנטית של פרנץ' טוסט מבריוש-חלה, ועליו אגס שבושל ביין ושלולית קצפת אוורירית. החלה מלוחה מעט, מעטה הקרמל והחמאה החיצוני נותן זריקת מתיקות, והניגוד בין הרוך הפנימי לפריכות החיצונית עושה המון נעים בפה. אגף הקינוחים כולל כמה קראנץ חלבה או שוקולד, אבל אנחנו נלשין על מיני מאפינס גזר קטנים וחמודים שמהווים סיום מושלם לארוחת הדוכסים.

כמה: 115 שקלים לסועד

מתי: ימים א'-ה' בין השעות 7:00-13:00 | ימים ו'-ש' בין השעות 07:00-14:00

קפה 65 - רוטשילד 65, תל אביב


 

אחד הטובים בעיר. פרנץ' טוסט בקפה 65

אחד הטובים בעיר. פרנץ' טוסט בקפה 65 ( יעל רייף)

 


פתיחת שולחן יפנית: בראנץ' באוקינאווה



במקום מחית אבוקדו עייפה - אבוקדו צלוי על קרם סלק, במקום סלט ירקות קצוץ - סלט אצות וואקמה ושיטאקי, ובמקום סלמון מעושן - סלט אטריות אורז עם סלמון נא במשרה הדרים. הבראנץ' היפני של אוקינאווה הוא חתיכת הברקה לכל מי שמחפש מפלט ממנות בוקר מוכרות ולא מפחד מקצת דגים נאים, בשר במשרות אסייתיות ומרקמים חלקלקים. אחרי שמתיישבים ומתרשמים עמוקות מהאסתטיקה של עריכת השולחן, מתבקשים לבחור עיקרית מתוך שבע מנות שכל אחת נשמעת מסקרנת יותר מקודמתה. ה"באן בנדיקט" הוא גרסה יפנית למנה האמריקאית, ומוגש כאן עם לחמניות באן קריספיות, רוטב הולנדז שיטאקי, תרד חלוט, חזה מעושן וביצים עלומות. את מקום האומלט ממלא אוקונמיאקי, הגרסה היפנית לחביתה, שמכינים מכרוב, ביצים, חזה אווז מעושן וגם רוטב חמוץ מתוק ומיונז יפני פיקנטי. יש גם מינוט סטייק עם סינטה שעברה ליטוף של סויה מתובלת, ומנה צמחונית יצירתית שכוללת תפוחי אדמה, תרד, ביצים עלומות, רוטב שמנת-יוזו (פרי הדר יפני חמצמץ) וחרדל דיז'ון, כשמעל הכל מפוזרת אבקת אצת נורי וריקוטה ענוגה.

 הביס הפריך של הבוקר. קאטצו פפרגית באוקינאווה

הביס הפריך של הבוקר. קאטצו פפרגית באוקינאווה ( יעל רייף)

 

למרות הרצון לנסות את כולן, נמליץ רותחות דווקא על זאת שנשמעת תמימה את מתגלה כעילוי של קריספיות: צלחת ובה שתי לחמניות באן עם רוטב קארי יפני מסורתי (שאפשר לקבל גם בצד אם מפחדים מטעמים עזים), פרגית בציפוי סופר פריך נוסח עדות הפרייד צ'יקן, ומעל פטריות שימאג'י, בצל כבוש וגזר מוחמץ. זה נשמע כמו עוד שניצל בפיתה, אבל ביס אחד לתוך התענוג הזה ותגלו עושר טעמים שאוחז מרקם מושלם. אחרי בחירת העיקרית אפשר סוף-סוף להתפנות לפתיחת שולחן שנכללת במחיר העיקרית ומזכירה קצת את רגע פרישת הסלטים בשיפודיות, רק בסגנון יפני מגרה וססגוני. בין המנות: סלט לימוני של אצות וואקמה, שיטאקי ומלפפון, אטריות שעועית דקיקות עם סלמון חלקלק, קוביות טופו מצופות בפנקו פריך על רוטב פונזו חמצמץ, אגרול קריספי במילוי אטריות אורז מתוקות וגם צלחת משובבת נפש של אבוקדו צלוי על הגריל שמשתכשך ברוטב סגלגל המופק מטופו וסלק. עצה מאיתנו: בקשו לקבל במעמד פתיחת השולחן גם את סלסלת לחמניות הבאן שמגיעות עם העיקריות וצרו סנדוויצ'ונים אווריריים כענן בצבעי ירוק-סגול מדליקים. אם נשאר לכם בדל ספייס בבטן - סיימו בעוגת השוקולד החמה שמגיעה בתוך רוטב מושחת מנשוא עם המון שוקולד וקוקוס קלוי עדין.

כמה: בהתאם למנה העיקרית

מתי: ימים ו'-ש' בין השעות 11:00-15:30

אוקינאווה - לבונטין 11, תל אביב

 הגרסה האסייתית לאגז בנדיקט. יאם האש באוקינאווה

הגרסה האסייתית לאגז בנדיקט. יאם האש באוקינאווה ( יעל רייף)

 

האויב של העורקים: בראנץ' בקפה נורדוי


לא משנה מה תזמינו בבראנץ' הזה, סביר להניח שבאופן הכנתו הייתה מעורבת לא מעט חמאה. תעיד על כך צלחת החמאה הענקית הניצבת על הבר, מתוכה מגולפים פיורדים לבנים-צהבהבים שמגיעים לכל שולחן. ואם הר החמאה לא לכד את תשומת ליבכם, תערוכת המאפים, המדלנים, הסינבונים והקרואסונים הריחניים שניצבים על הבר כסוכני השטן יצליחו בוודאי לעשות זאת, ואם לא אז העיצוב היפהפה של המקום שזועק מעדנות "פריז" וגם מקיים את ההבטחה. אפשר למלא את השולחן במאפים המגרים וליצור את הבראנץ' הפחמימתי המושלם, אבל אנחנו נמליץ להתנהג כבני אצולה וללכת על שילוב של מנות חמות שבסופן יגיעו המאפים המגרים.

אלגנטי ומדויק. בראנץ' עם אגז בנדיקט בקפה נורדוי

אלגנטי ומדויק. בראנץ' עם אגז בנדיקט בקפה נורדוי ( יעל רייף)

 

שבע מנות צרפתיות קלאסיות כולל תפריט העיקריות (42-88 שקלים), כולן מגיעות עם לחם מחמצת קשה קרום, ירקות בשמן זית ומטבל משתנה. אם אגז בנדיקט הוא כוס התאווה שלכם, זה של נורדוי יעשה לכם נעים בגוף בזכות שילוב בין מאפין רך מרקם וגרגרי כבסיס, תרד חלוט, ביצה עלומה מדויקת והולנדז מהזן שרוצים לאכול כמו מרק או להכניס לכיסים ולקחת הביתה. מעל הכל אפשר לבחור בין פורל מעושן, בייקון או סלמון מעושן. אם אתם בעניינים בשריים יותר לכו על סטייק מינוט מסינטה לצד 2 ביצי עין עשויות לשלמות, פטריות חמאתיות וציר בקר שסוגר את העסק עם עוד קצת חמאתיות. למרות שכולן יפות וכולן צרפתיות, את מרכז תשומת הלב תופסת עוגת הגבינה הנוזלית של השף עינב אזגורי שהורידה לעולם עוד כמה קבין של שמחה. לא משנה כמה עמוסים העורקים שלכם, אל תוותרו עליה בשלב הקינוח ותזכו לכמה דקות של אושר נוזלי גבינתי מזוקק, שאחריו כל עוגת גבינה תיראה לכם כמו חיקוי עלוב ממקס סטוק.

כמה: בהתאם לתפריט.

מתי: ימים א-ה' בין השעות 8:00-11:45

קפה נורדוי - נחלת בנימין 27, תל אביב

 תרמה לעולם 10 קבין של עונג מתוק. עוגת גבינה נוזלית של עינב אזגורי

תרמה לעולם 10 קבין של עונג מתוק. עוגת גבינה נוזלית של עינב אזגורי ( יעל רייף)