לכזה טעם נחמד לא ציפינו. אילוסטרציה, istock

הברקה שבאמת עובדת! כך תכינו חמאה אמיתית בבית מ-2 מצרכים בלבד

מתקשים למצוא חמאה על מדפי הסופר? קבלו פתרון שתאמצו לטווח הארוך: חמאה רכה, ענוגה ואוורירית שמכינים בבית ב-10 דקות בדיוק. הבונוס: בסוף ההכנה ישאר לכם קאיימק משובח

זה לא הסופר או המכולת השכונתית שלכם וזה גם לא הדמיון הפורה שלכם. החמאה הולכת ואוזלת מהמדפים, וכבר עכשיו די קשה למצוא חבילה ראויה, גם אם החלטתם להתפשר וללכת על מותגים אחרים. נכון שאחנו עדיין לא בתקופת הצנע, אבל להסתדר בלי חמאה בבית זה עדיין אתגר גדול. כדי שלא תוותרו על העוגות או המאפים המתוכננים לסופ"ש, מצאנו פתרון כל כך מעולה, שאתם כנראה הולכים לאמץ אותו לטווח הארוך: חמאה ביתית במרקם רך וענוג, פלאפיות נעימה וטעם משגע, שמכינים משמנת מתוקה ומים קרים. כן כן, מה שאתם שומעים. אפשר לטגן איתה חביתות, להעשיר רטבים ואפילו לאפות כל מה שאופים עם חמאה רגילה מהסופר.

>> איפה הגורמה? המקום המפתיע החדש של שגב משה

>> האמת, הופתענו: זה הסוד לתפו"א פריכים כמו במסעדה

>> הקינוח הממכר במינימום עבודה: קרם ברולה מ-3 מרכיבים בלבד

והבונוסים רבים: זה לוקח רק 10 דקות, יעלה לכם הרבה פחות מחמאה רגילה ויזכה אתכם בתוספת נהדרת שכולם יריבו עליה - בטר מילק, סוג של חמאת חלב שנוצרת בתהליך החביצה ומשמשת להכנת מאפים, ממרחים, מרקים ורטבים שזקוקים לשמנתיות קלה. למתכון הכל כך מוצלח אחראית השפית והבלוגרית האירית gemma stafford, שהצליחה להגיע למרקם המושלם בזכות הפרדת השומנים מהמוצקים באמצעות טריק פשוט ומהיר. התוצאה באמת נהדרת, וממנה אפשר ליצור חמאות במגוון טעמים.

אל תתלבטו, תנסו. כך תכינו חמאה ביתית ב-10 דקות:

והנה עוד כמה טיפים חשובים לחמאה הביתית המושלמת:

  • דאגו לרכוש שמנת עם כמה שיותר אחוזי שומן, ולא פחות מ-38%.
  • דאגו לעבוד עם שמנת קרה היישר מהמקרר ועם מים קרים מאוד.
  • אל תיבהלו מהמרקם השבור המתקבל לאחר הפרדת השומנים מהמוצקים. זה מה שיתן לחמאה את האווריריות הנפלאה.
  • רוצים להפוך את החמאה הבסיסית למאה בטעמים? בסוף התהליך ולאחר סינון הנוזלים הוסיפו לחמאה כל עשב או טעם שאתם אוהבים: גרידת תפוז או לימון, פלפל שחור גרוס, רוזמרין טרי קצוץ, טימין, עירית ואפילו קינמון לחמאה מתוקה שמיועדת לקינוחים דוגמת פנקייק.
  • החמאה תישמר במקרר עד 8 שבועות, והבטר מילק (חובצה) עד שבועיים.