הלימון מוסיך הנון. מרק חרירה של מרסל, שירן כהן שי

הכינו את הלימון: מרק חרירה מרוקאי בדיוק כמו אצל סבתא

המרק של מרסל עשוי מכל הדברים הנכונים: שום, לימון, אפונה יבשה ואריסה לקצת חריפות. מכינים סיר משפחתי גדול ונהנים ממנה חורפית שמחממת את הגוף בלי להכביד שעות אחרי

  • פורסם ב:
  • 24/01/2019 20:07
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

מצרכים:

(4-6 מנות)

  • 1 כוס אפונה יבשה, מושרית למשך הלילה
  • 1 צרור כוסברה קצוצה 
  • 6 שיני שום כתושות
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כף אריסה ביתית
  • 1 כוס עגבניות מרוסקות
  • 6 כוסות מים
  • 2 כפות שמן קנולה או סויה
  • 1 כף קמח + 4 כפות מים
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר על להבה בינונית ומטגנים את השום עד הזהבה. מוסיפים את האפונה, המים, המלח והכוסברה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הכמון והכורכום ומבשלים במשך 30-50 דקות על להבה נמוכה או עד שהאפונה רכה אך לא סמרטוטית.
  2. מוסיפים את האריסה והעגבניות המגוררות וממשיכים לבשל במשך 45 דקות נוספות.
  3. בקערה נפרדת מכינים רביכה: מערבבים את הקמח עם 4 כפות מים קרים עד לקבלת מרקם חלק ונטול גושים. לקראת סוף הבישול מוסיפים למרק תוך בחישה מתמדת 
  4. לפני הגשה מוסיפים את מיץ הלימון לסיר ומערבבים.

המתכון באדיבות מסעדת "אצל מרסל" באשדוד. המרק יוגש במסגרת פסטיבל "סיפורי מרק" שמתקיים באשדוד בין התאריכים ה-23-31 בינואר