טעמים נאמנים למקור. פתיחת שולחן בפאן קון מנטקה, אפיק גבאי

פאן קון מנטקה: המסעדה הספרדית החדשה שתביא את כולם לשכונה

תפריט ספרדי-מקסיקני בועט, סלט קקטוס אייקוני, קוקטיילים שלא ירוקנו לכם את הארנק ומנות שיגרמו לכל פודי לגרגר בהנאה. פאן קון מנטקה מסתמן כמקום הלוהט של החורף

מה קורה כשמחברים בין שני טבחים סופר יצירתיים - האחד מקסיקני מבטן ונאמן למטבח עליו גדל והשני שף מוכשר שעומד בראש אחת המסעדות השכונתיות הנחשקות בתל אביב? התשובה היא "פאן קון מנטקה", המסעדה הספרדית החדשה שנפתחה החודש על חורבות מסעדת "החלוצים 3" ז"ל וכבר מאיימת להפוך למקום הלוהט בעיר. על עמדת הבישול וההברקות הקולינריות השף אסי לוי (שף ובעלים של מסעדת "בבי") יחד עם קרלוס סלמון ("שילה" ו"בל בוי") הזכור כמתמודד המקסיקני המבטיח מ"משחקי השף". הצלע השלישית בחבורה היא השותפה שיר ויזר ("בבי"), והיא גם זו שאחראית לעיצוב הסוער בצבעי אדום עם המון עציצים וגם הדפס גדול של מדונה, לא הזמרת, שמגיע מהתקרה כמעט עד לרצפה ויגרום לעיניים שלכם לעבוד בסקרנות שעות נוספות. 

>> איפה הגורמה? המקום המפתיע החדש של שגב משה

>> האמת, הופתענו: זה הסוד לתפו"א פריכים כמו במסעדה

>> הקינוח הממכר במינימום עבודה: קרם ברולה מ-3 מרכיבים בלבד

עם תפריט מסקרן מהמנה הראשונה ועד לביס האחרון, המטבח הספרדי של השלושה מביא כמה בשורות קולינריות וגם החלטות אמיצות בתקופה שבה יותר ויותר מסעדות הופכות כשרות. בפאן קון מנטקה תמצאו שימוש נרחב בחומרי גלם מעניינים דוגמת קקטוס, ריבת חלפיניו, פלפלי פדרונס וגם חזיר. האחרון מגיע כשהוא מוטמן בפוטוגניות בתוך נקניקייה טעימה במיוחד העונה לשם "צ'ורסו ירוק" (56 שקלים) ומחברת בין עשבים, גרידת תפוז, חזיר ושקדים, כשמתחת סופג את הכל קרם שורשים עדין. 

אם טרם הצלחתם לגלגל את השם הלשון, נעזור בשמחה. פאן קון מנטקה הוא בספרדית לחם עם חמאה, וזה מה שניסו השלושה להעביר לסועדים. "בית אוכל עם נשמה לטינית" יגדיר היטב את המקום בזכות הווייב הנעים השמח והשיכור, המוזיקה הכיפית שמנוגנת בווליום מתחשב, מנות מסעירות ואלכוהול שמתפקד על תקן פריט חובה להשלמת החוויה.

הגרסה הזריזה לפאייה. פידאוס בשר סרטנים בפאן קון מנטקה

הגרסה הזריזה לפאייה. פידאוס בשר סרטנים בפאן קון מנטקה ( אפיר גבאי)

 

בשונה מתפריט מסעדתי מסורתי, כאן אין חלוקה למנות ראשונות ועיקריות. אם רוצים לפתוח את הארוחה בנשנושים מעוררי תיאבון, מומלץ ללכת על הצ'יקוס - גרסת המקום לטאפס ספרדי שמשתנה מדי יום בהתאם לחשק של קרלוס השף. אם תגיעו ביום ממוזל תצליחו לשים את הידיים על צלוחית פלפלי פדרונס מטוגנים עם קצת בלסמי בצד. צ'יקוס נוסף ששווה לברר לגביו הוא בייבי ארטישוק שמבושל ביין לבן ויוצא מהמסע חמאתי ועתיר ירוקים. את תפקיד לחם הבית מגלמת מנת ה"פאן קון מנטקה", צלחת פוטוגנית עם לחם מחמצת פרוס לפרוסות עבות וקלוי עד השחמה יפה , ולצידו סלסה כהה מעגבניות שרופות ואחו בלנקו - מרק ספרדי על בסיס שום, שמן זית ושקדים, המשמש כאן כרוטב סמיך לטבילת הלחם. אקט ממכר שכנראה תחזרו עליו שוב ושוב עד תום הארוחה. 

חלקו השני של התפריט מוקדש למנות שספק אם תצליחו לבטא את שמן, אבל גם אם לא - חובה לנסות את הסלט נופאלס (52 שקלים) שבבסיסו קקטוס שטופל היטב ונותר בשרני ומלא טעם, בצלים, עגבניות, מוס אבוקדו ומנצ'גו שנותן לכל העסק מתיקות גבינתית נפלאה. עוד מאגף זה אל תוותרו על הפידאוס בשר סרטנים (56 שקלים), גרסה מהירה לפאייה המסורתית, העשויה מאטריות דקות שעברו השחמה ובושלו בציר סרטנים יחד עם בשר סרטנים. הטעם יזכיר לכם חמין מקרוני עם תוספת עדינה של בשר סרטנים שנמס לתוך האיטריות ומוסיף רכות נהדרת. על הכל מפזרים לפני ההגשה קוביות אבוקדו שתורמות מרקם קרמי וקצת שמנת חמוצה לריענון החך.

 טעמים עזיםשלא מתחנפים לחך. טרטר טלה וקקטוס בפאן קון מנטקה

טעמים עזיםשלא מתחנפים לחך. טרטר טלה וקקטוס בפאן קון מנטקה (אפיק גבאי)

 

מנה נוספת שחובה לשים עליה את הלשון נשמעת כמו המלצה לאמיצים בלבד, אבל בפועל מתמסרת ומעוררת געגוע עז עוד לפני שנסתיימה. "אוקטופוס גרבזנו" (78 שקלים) הוא תמנון צרוב היטב המצוות לירקות שרופים עם טעם עז של אש, גרגרי חומוס ותלולית ערמומית של ריבת חלפיניו מתוקה ובוערת בו זמנית. אם עורמים על המזלג קצת מכל דבר נהנים מקרחנת טעמים של חריף, מתקתק, שרוף וטיפה מלוח, שיוצרים את הביס המושלם. 

בהתאם לאג'נדה השכונתית, לא תמצאו כאן קוקטיילים מתוחכמים עם חנקן נוזלי ואורכידאות. במקומם מציעים שלושה קוקטיילים לבחירה (44 שקלים): שרי מבעבע, מוחיטו מקסיקני או טקילה אורו, קוקטייל נפלא עם טקילה גולד, ליים, צ'ילי וסירופ חלפיניו משכר וממכר. והנה עצה לסועד המתחיל: לא משנה כמה דחסתם לקיבה במהלך הארוחה, אל תוותרו בשום פנים על הצ'ורוס הנהדר של קרלוס, שבשונה מקינוחים אחרים המכנים עצמם "צ'ורוס" ומתאפיינים במרקם ספוג שומני - כאן תטעמו את הדבר האמיתי. הווה אומר: זהוב, דק ופריך שמחזיר לקינוח השחוק את תהילת העולם.

פאן קון מנטקה - החלוצים 3, תל אביב