אחלה פתרון לצהריים או לארוחת ערב בריאה ומשביעה. שגב בולס, אנטולי מיכאלו

איפה הגורמה? השף שגב משה פותח דוכן חדש עם מנה מפתיעה במיוחד

המנות המלזיות-תאילנדיות שיעזרו לכם להתחמם בחורף, הבלקנית החדשה שפתוחה עמוק אל תוך הלילה, וגם - באיזו מנה חדשה התאהב שגב משה? חדשות האוכל במהדורה בינלאומית

  • פורסם ב:
  • 23/01/2019 13:19
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

הקערה המשביעה של שגב משה: שגב בולס בשרונה מרקט


נראה שבכל תקופה ממציא את עצמו השף שגב משה מחדש. פעם זה בר סושי יפני, פעם זה המבורגר וממש לא מזמן הצטרפה לרזומה גם מסעדה נתנייתית כשרה. עוד לפני שהספקנו לברך עליה משיק השף את "שגב בולס", דוכן קטן בלב שרונה מרקט, שכל כולו מוקדש לקערות בריאות, הטרנד הרותח כרגע בכל העולם. את הקערות ממלאים מיני מרכיבים בריאים דוגמת אצות, ירקות, עוף, דגים נאים, אורז, אטריות שעועית לצד תוספות פריכות, כשלכל הטוב הזה מצטרפים שלושה רטבים מהמטבח היפני, התאילנדי והישראלי, שמתאימים לבחירות שבקערה. 

>> זה מה שאוכלים במקום החדש של נסיכי הבאן

>> האמת, הופתענו: זה הסוד לתפו"א פריכים כמו במסעדה

>> הקינוח הממכר במינימום עבודה: קרם ברולה מ-3 מרכיבים בלבד

אפשר ללכת על קומבינציות קבועות שאותן הרכיב שגב (37 שקלים לקערה) דוגמת "בול יפני", קערה המכילה בסיס של סטיקי רייס, מנגו טרי, אבוקדו, קולורבי, צנון יפני, גזר, נבטים, מלפפון, כוסברה, בצל ירוק, אצות נורי, ג'ינג'ר כבוש, קשיו, אפונת ואסבי, שומשום שחור, סויה, ספייסי מיונז ושמן שומשום. יש גם קערה תאילנדית עם אטריות זכוכית, פפאיה ירוקה, גזר, קולורבי, צנון, אצות וואקמה, תירס טרי, נבטים, כוסברה, בצל ירוק, בוטנים, רוטב צ'ילי שום, איולו צילי וסויה ליים. אם לא הצלחתם למצוא שילוב שמוצא חן בעיניכם מתוך כלל הקערות המובנות, תמיד תוכלו ללכת על "מיקס אנד מאץ'" שלכם, כולל כמה תגבורים חלבוניים דוגמת טונה, חזה עוף, סלמון נא, טופו, אבוקדו, אננס, ארטישוק או גבינת פטה (תוספת של 6-15 שקלים). חוץ מקערות תמצאו במקום מרק מיסו (27 שקלים) וגם מיצים סחוטים (14 שקלים) דוגמת תפוזים, מלון ואננס; גזר ותפוח ירוק או סלק ואגס. 

שגב בולס - שרונה מרקט, קלמן מגן 3, תל אביב | הדוכן פועל בימים א'-ה' עד 18:00 | טלפון: 077-4142025 שלוחה 4

 מיקס אנד מאץ' מהיר על הדרך. דוכן שגב בולס

מיקס אנד מאץ' מהיר על הדרך. דוכן שגב בולס ( אנטולי מיכאלו)

 

סיני, יפני ועכשיו גם תאילנדי: מסעדת פריים מתחדשת במטבח חדש


מסעדת "פריים" מוכרת בעיקר כמקום ממנו יוצאים מגשי סושי צבעוניים, מושקעים ויקרים. למרות שהסושי נחשב למנת הדגל של המקום, שווה לפזול גם לחלק החם של התפריט ובמיוחד למנות החדשות והמחממות מהמטבח המלזי והתאילנדי שהצטרפו לתפריט החורף. חוץ ממרק טום יאם צמחוני, עם עוף או עם פירות ים (46 שקלים) תוכלו להעלות את מדד החריפות בדם עם ספייסי בס (52 שקלים), מנה מתובלת מהמטבח התאי עם כוסברה, צ'ילי חריף, שמן שומשום, אבוקדו ואיולי כמהין. מהמטבח המלזי שווה ללכת על מנה מלזית מסורתית (86 שקלים), המוגשת כקדרה ובתוכה בייבי שרימפס, למון גראס, בק צ'וי עשבי תיבול וצ'ילי חריף ברוטב קארי צהוב ואורז. 

תפריט החורף התחדש גם בקולקציית סלטים אסייתית, מתוכה מסקרנת במיוחד הגרסה היפנית לסלט ניסואז המכונה כאן "אווקינאווה שוק" (64 שקלים) ומורכבת מפיסות טונה צרובות בחרדל דיזון ושומשום, שומר, נבטים סיניים, שעועית ירוקה, רוקט, בצל ירוק, כוסברה ונענע ברוטב שמן זית לימון. על תקן הקינוח הנאמן לטוויסט האסייתי מככבת עוגת גבינה קרה עם יוזו (פרי הדר יפני שטעמו מזכיר ליים ומנדרינה) יחד עם קרמבל שקדים, טוויל פטל רוטב מנגו וגבינת יוזו (48 שקלים). התפריט שיוגש במהלך החודשים הקרים משלב גם מנות טבעוניות, מנות נטולות גלוטן ומנות מופחתות סוכר לטובת לקוחות סכרתיים.


פריים רמת - ראול ולנברג 2, רמת החייל, תל אביב | הראשונים 2,  ראשון לציון | טרמינל 3, שדה תעופה בן גוריון

 הגרסה היפנית לסלט ניסואז. סלט שוק אוקינאווה בפפריים

הגרסה היפנית לסלט ניסואז. סלט שוק אוקינאווה בפפריים ( יחצ)

 

המקום החדש שישביע גם את רעבי הלילה: מסעדת בלקן


מי שביקר ביוון, בטורקיה ואפילו בסרביה, יודע כמה טוב מתעסקים שם עם בצקים ועם אוכל בכלל. בורקסים, מאפים ושפע ממרחים מבוססי שום, שקדים ויוגורט הם רק חלק ממה שיש למטבח הבלקני להציע לפה הרעב. כעת נפתחה בפני כל המתגעגעים לתענוגות הבלקן אופציה טעימה להתנחם בה: מסעדת "בלקן" החדשה בייעוצו הקולינרי של השף איל לביא (מסעדות פסטיס, רוקח 73, רוקח שוק ורוקח ים). המקום הכשר שיפעל שישה ימים בשבוע רצוף, כולל לילות, מציע מנות שמותאמות לכל שעות היום, כולן ממטבחי קרואטיה, סרביה, בוסניה מעט מצפון יוון, מערב טורקיה ובולגריה, חלקן בפרשנויות מקומיות שנרקחו לאחר טיול של הבעלים יחד עם לביא בארצות הבלקן ופגישה עם בשלנים מקומיים לקצת השראה.

התפריט נחלק לצלחות קטנות המתפקדות על תקן ראשונות, לחמים מסוגים שונים (כולל לחם סרבי עששווה לטעום), 

מנות חלוקה בינוניות בגודלן, סלטים, מאפים, פיצות בלקניות, דגים וגם סוגים שונים של מרק. באגף ה"צלחות הקטנות" (15-29 שקלים) תמצאו ממרחים מסורתיים דוגמת איקרה, סקורדליה, קיופולו, פלפלונים מוחמצים במילוי קיימאק, ירקות מוחמצים ואייבר פלפלים (ממרח פלפלים סרבי). באגף המנות לחלוקה (32-48 שקלים) תמצאו פלאפל פרסה עם חצילים מעושנים וגבינת קפילוטרי, כרוב סגול צלוי בטאבון, גבינת ברינזה צאן, דבש ואגוזים, וגם מנה שכולה פריכות המורכבת מזוקיני במעטפת קריספית עם רוטב ויניגרט גזר ויוגורט מתובל. באגף המאפים (42-48 שקלים) מככבת פידה חצילים, מן ורסיה בלקנית לחצ'פורי גאורגי, העשויה מסירת בצק שמרים פתוחה ובתוכה חצילים קלויים וגבינה בולגרית שנאפו יחדיו בטאבון. לא משנה כמה תמלאו את השולחן, חובה להשאיר מקום לשני קינוחי הדגל של המקום: קרם ברולה מרציפן עם פטיסייר קרמל, קרמבל שקדים וטוויל נוגטין (42 שקלים) ושטרודל דובדבנים חמוציםעם קרם שקדים, רום כהה ופלפל שחור עם גלידת וניל (42 שקלים).
 

בלקן (כשר) - החשמונאים 99, תל אביב | בשלב ראשון תפתח המסעדה בין השעות 18:30-01:00, והחל מחודש פברואר בימים א'-ו' במשך 24 שעות

 מרווה געגועים עזין ליוון. פידה חצילים במסעדת בלקן

מרווה געגועים עזין ליוון. פידה חצילים במסעדת בלקן ( אמיר מנחם)