סטייק העתיד: הכירו את הבשר המתורבת, שיתאים גם לטבעונים

הישראלי הממוצע צורך כמויות גדולות של בשר כל שנה, אבל כמויות הבשר בעולם מצטמצמות והמחיר - כלכלי וסביבתי - עלול להיות גבוה. כאן מגיעים הפתרונות היצירתיים

ישראל מדורגת במקום הרביעי בעולם בצריכת בשר, והישראלי הממוצע אוכל בשנה 16.3 ק"ג בשר - אבל מצב הבשר בעולם הולך ומחמיר, ולפי ההערכות, בשנת 2050 קילו אחד של בשר צפוי לעלות לא פחות מ-100 דולר.

כאן נכנסות לתמונה חברות כמו "אלף פארמס", שמנסות להכין סטייקים מתא אחד בלבד של פרה. דידיה טוביה, מנכ"ל החברה, מספר שמטרתו היא "להשוות את הבשר שלנו תוך כמה שנים למחיר הבשר הקונבנציונלי". הבשר המתורבת פותח בחממת הסטארט-אפים של שטראוס.

צפו בכתבה מתוך "ברקוד".