השף עזרא קדם ועמית אהרונסון, צילום מסך

בלי צעקות: עזרא קדם עבר לחנך דרך הצלחת, לא דרך ריאליטי

השף של ארקדיה, שכיכב בריאליטי הבישול הראשון בישראל, מספר בראיון למוסף תרבות האוכל של המהדורה המרכזית איך גינת הירק בעין כרם מגשימה לו חלומות

מרגע שבו נכנסים בשערי הסטודיו של עזרא קדם בשכונת עין כרם שבירושלים, אפשר להבין למה בשנים האחרונות הוא כמעט לא יצא מכאן.

עד לפני כעשור קדם היה השף הכי נכון בסביבה מסעדת "ארקדיה" שלו, שנפתחה באמצע שנות ה-90, נחשבה לאחת הטובות בארץ, והפכה אותו לכוכב; הוא היה הראשון שהוביל ריאליטי בישול בפריים טיים כשנכנס לנעליו ולדמותו של השף הקשוח גורדון רמזי.

את הקירות של מסעדת ארקדיה החליף השף בקוביית הזכוכית הזאת שצופה לנוף הרי יהודה, מכאן הוא ממשיך להפיץ לעולם, בשקט הפעם, את בשורת המטבח המקומי. השף שבתור ילד ליקט צנוברים בחורשות של ירושלים חולש היום, בגיל 53, על גינת ירק שמאפשרת לו להגשים כמעט כל חלום במטבח. דרך הגינה הזאת הוא נכנס לתפקיד החדש שלו – כבר לא השף הכוכב שצועק בטלוויזיה, אלא זה שמחנך את דור העתיד בדרכים אחרות.

מכאן קדם מבקש להזכיר מה אמור לעמוד מאחורי הסיסמאות האופנתיות והריקות לעתים של מסעדנים רבים – אלה שמדברים על "מהשדה לצלחת", אבל קצת פחות עושים: נתחי הטלה המקומיים שנצלים בטאבון, הדגים מהים התיכון, הסלט שקדם קוצץ בעצמו מירקות שלפני רגע עוד היו באדמה - כל אלה יועדו עד לאחרונה בעיקר לתיירים בעלי כיסים עמוקים שהיגיעו לכאן לארוחות פרטיות. ודווקא בתקופה שנראית זוהרת מאי פעם לאוכל הישראלי בעולם – קדם מבקש לחזור ולעסוק במה שחשוב באמת.