אל תוותרו על קצת פרמזן בעת ההגשה. מרק עגבניות, אמיר מנחם

כמו באיטליה: מרק עגבניות מ-ו-ש-ל-ם בטעם של טיול בחו"ל

עגבניות טריות שצמצמו את עצמן לדעת, צרור עשבי תיבול שמקפיץ מיידית לאיטליה ומרקם קטיפתי מנוקד בשמן זית. את מרק העגבניות הזה אתם חייבים להכין פעם אחת ואז להתמכר

  • פורסם ב:
  • 17/01/2019 15:11
  • |

מצרכים:

(5 מנות)


1.5 קילו עגבניות אדומות ובשלות, קלופות וחתוכות לקוביות
4 כפות שמן זית
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
1 כוס כרישה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
1 צרור טימין טרי קטן קשור בחוט המתאים לבישול 
צרור בזיליקום טרי קשור בחוט המתאים לבישול
4 כוסות מים חמים
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:

גבינת פרמזן מגוררת 

קרוטונים

 משביע ומלא ליקופן. מרק עגבניות

משביע ומלא ליקופן. מרק עגבניות ( אמיר מנחם)

 


אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית על להבה בינונית, מוסיפים את הכרישה ומאדים. מוסיפים את הסלרי והשום ומאדים במשך 5 דקות תוך ערבוב.
  2. מוסיפים לסיר את הטימין והעגבניות ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית במשך 10 דקות. מוסיפים את הבזיליקום והמים החמים, מערבבים, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מורידים את הלהבה לעוצמה בינונית ומבשלים במשך 30 דקות. מערבבים פעמיים במהלך הבישול.
  4. מוציאים מהסיר את הטימין ואת הבזיליקום וטוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. בעת ההגשה מגררים פרמזן על המרק החם ומוסיפים קרוטונים.


 

המתכון באדיבות שלום גניש, שף רשת "ארקפה"