אל תגלו לילדים מה יש בפנים, וצפו בהם טורפים. כדורי שוקולד-אבוקדו, איריס גרינשפון

חובה בכל בית: המרכיב שהופך כל קינוח שוקולד להרבה יותר בריא

מוס שוקולד עם קראנץ' אגוזים, כדורי שוקולד עם המרכיב הבריא שאף אחד לא יגלה, ומעדן שיגרום לכם להתאהב מחדש בשוקולד. את הקינוחים האלה תאכלו בלי טיפת רגשות אשם

אני איריס גרינשפון ואני אוהבת שוקולד.  כן כן, זו אינה טעות. אני, איריס גרינשפון, מאמנת לאורח חיים בריא, אמא לשלושה

ונשואה באושר - אוהבת שוקולד! אה, וכך גם הבעל והילדים. אז מה עושים כדי לצמצם נזקים, להקטין כמות סוכר ולהתרחק ממזיקים תעשיתיים?  מכינים לבד! והכוונה היא באמת לבד, לא להשתמש בשוקולד קנוי מומס ואז להוסיף לו מוצרים. 

אנחנו כאן בשביל להכין הום מייד קינוחים שוקולדיים מחומרי גלם טובים וטעימים, שגם הילדים יאשרו בלי יותר מדי קיטורים. מוכנים?

>> הבננות השחירו? חכו רגע לפני שאתם זורקים

>> כזה עוד לא טעמתם: 3 עוגות בחושות מעולות ב-5 דקות

>> משתמשים בירקות קפואים? בחיים אל תעשו את הדבר הזה

>> אל תזרקו את חצאי הפירות שהילדים לא אכלו. תראו את הרעיון הזה!

מוס שוקולד "מלך" שכולו סידן


הטחינה אחראית לטעם האגוזי, שברי אגוזי המלך נותנים קראנץ' נהדר, והסילאן מוסיף להכל מתיקות קרמלית. תתכוננו להתאהב בקינוח המהיר והבריא הזה.

מצרכים:
(8 כוסיות קינוח אישיות)

  • 3/4 כוס טחינה (רצוי משומשום מלא)
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 3 כפות אבקת קקאו נא
  • 4 כפות סילאן טהור
  • 3/4 כוס מים 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק ומעבדים ב-3 פולסים או *רק* עד קבלת מרקם אחיד אך גרגרי. נזהרים מטחינת יתר שתהפוך את המוס לעיסה ותמעך את שברי האגוזים.
  2. מחלקים לכוסיות הגשה אישיות ומכניסים למקרר ל-3 שעות. מגישים קר.
 מרקם קרמי ממכר. מוס שוקולד, אגוזים וטחינה

מרקם קרמי ממכר. מוס שוקולד, אגוזים וטחינה ( רז בירוודקר‎)

 

מעדן "אל תפסלו לפני שתטעמו" שוקולד- אבוקדו


מצרכים:
(12 כוסיות קינוח אישיות)

  • 1 אבוקדו בשל ורך
  • 2 תמרים מגולענים
  • 2 כפות מייפל טהור
  • 2 כפות אבקת קקאו נא
  • 1/3 כוס חלב שקדים
  • אם רוצים - 2 כפות פולי קקאו גרוסים

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק ומעבדים עד קבלת מרקם אחיד, חלק וקטיפתי. מחלקים לכוסות אישיות, טועמים ולא מאמינים שאין כאן שמנת. אם אוהבים מרקם קשה יותר מכניסים למקרר לכמה שעות ומגישים קר.

טעם אגוזי ומרקם עשיר בזכות האבוקדו. מעדן אבוקדו ושוקולד

טעם אגוזי ומרקם עשיר בזכות האבוקדו. מעדן אבוקדו ושוקולד ( רז בירוודקר‎)

 

כדורי שוקולד מייפל הכי קרמיים שתכינו אי פעם


כמו כדורי שוקולד של ימי הולדת, רק על בסיס אבוקדו במקום שמנים אחרים. שימו לב למרקם הקטיפתי ולטעם האגוזי המשגע, ולא תבינו איך לא ידעתם על כל הטוב הזה ביום ההולדת הקודם.

מצרכים:
(18-25 כדורים, תלוי בגודל)

  • 1 אבוקדו בשל ורך
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 4 כפות מייפל טהור
  • 20 ביסקוויטים מכל סוג שאוהבים
  • לציפוי: שבבי קוקוס/ אגוזים קצוצים/ קקאו

אופן ההכנה:

  1. טוחנים בבלנדר מוט או במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הביסקוויטים עד קבלת מרקם אחיד.
  2. מעבירים לקערה, מפוררים פנימה את הביסקוויטים ומערבבים. מכדררים בידיים רטובות לכדורים בגודל שאוהבים, מצפים בשבבי קוקוס, קקאו או אגוזים קצוצים ומעבירים למקרר לשעתיים. 
המענה הבריא לקרייבינג לשוקולד. כדורי שוקולד-אבוקדו

המענה הבריא לקרייבינג לשוקולד. כדורי שוקולד-אבוקדו (איריס גרינשפון)

 

איריס גרינשפון היא מומחית להטמעת כלים לאורח חיים בריא לילדים ומשפחות, מרצה ומנחה הורים, אנשי חינוך ותלמידים, ומנהלת עמוד הפייסבוק "בריאות זה משחק ילדים" | צילום וסטיילינג: רז בירוודקר