גבינה צהובה היא רק ההתחלה. טוסט , פוטוליה

גבינה נמסה היא רק ההתחלה: קבלו את הטוסטים הכי מושחתים בארץ

טוסט מושחת בציפוי קורנפלקס, גרסה מקומית ל"מלטינג טונה" עם המון צ'דר מותכת, ולחם צרפתי במילוי ריבת בצל וגבינת ברי נמסה. את הטוסטים המושחתים האלה אתם חייבם לטעום!

בדיוק ברגע שהיד נוגעת בטוסט חם שזה עתה יצא מהמועך, יש תחושה קטנה ונעימה כזאת של מסיבה שמציפה את הגוף. המוח יודע שעוד רגע יגיע ביס שיתחיל בקראנץ' פריך ואחריו יגיע חוט ארוך ואלסטי של גבינה נמסה שנמתחת מהפחמימה הלוהטת עד לפה המתרגש. לא משנה מה יש בו וכמה זיתים או אפילו כמהין הטמנתם בתוכו, הגבינה המותכת היא הכוכבת האמיתית שמבדלת אותו מסתם עוד סנדוויץ' חם והופכת אותו לתאווה משמחת שמצדיקה אפילו כוויה קטנה בלשון. משילוב מושחת בין סמבוסק פיצה להמבורגר, דרך טוסט-קרואסון טבעוני ועד לביס מוגזם שמחבר גאודה, שינקן וקורנפלקס - קבלו את הטוסטים הכי מושחתים בארץ, שללא כל שאלה מצדיקים כל קלוריה וקלוריה. 

>> זה מה שאוכלים במקום החדש של נסיכי הבאן

>> האמת, הופתענו: זה הסוד לתפו"א פריכים כמו במסעדה

>> הקינוח הממכר במינימום עבודה: קרם ברולה מ-3 מרכיבים בלבד


התקף לב קריספי: טוסט מצופה קורנפלקס בקלארו


כשרואים בתפריט מה מכיל הטוסט המושחת והמענג הזה המכונה "הטוסט המושחת בעיר", עולה השאלה אם הוא מצדיק את הצינתור שעלול להגיע אחריו. לא מספיק שבין שתי פרוסות הלחם שוכנים זה מעל זה תלולית גאודה ושינקן ורדרד וענוג, כל הטוב הזה נטבל בביצה, מצופה בהמון קורנפלקס ועובר לשלב הבא שהופך אותו להתקף לב פוטנציאלי. על המחבת מתחממת בשלב זה שלולית חמאה, ובדיוק בשלב שהיא מתחילה להזהיב מצטרף פנימה הטוסט בקורנפלקס. כמה דקות אחר כך יצא משם זהוב וקריספי, וימלא את הפה בגבינה נמסה וקראנצ'יות רעננה בחסות הקורנפלקס המטוגן. בצד מוגשים כמה ירקות בשמן זית לאשליית תחושת בריאות.

כמה: 58 שקלים

איפה: קלארו, הארבעה 23, תל אביב

 הזמינו תור לקרדיולוג מראש. טוסט גאודה, שינקין וקורנפלקס במסעדת קלארו

הזמינו תור לקרדיולוג מראש. טוסט גאודה, שינקין וקורנפלקס במסעדת קלארו ( יעל רייף)

 

גרסה מקומית לכריך האמריקאי המושחת: טונה נמסה בגולדס


melting tuna sandwich הוא קלאסיקה אמריקאית מושחתת שמחברת בין סלט טונה עתיר מיונז להררי גבינה, בדרך כלל צ'דר. השניים נכלאים בין שתי פרוסות לחם עבות, מקבלים חיזוק של חמאה ועוברים לטוסטר מועך לכמה דקות של הינמסות. לא ברור איך, אבל ז'אנר הסנדוויצ'ים הנמסים עדיין לא התאזרח כמו שצריך בארץ, וכרגע תמצאו אותו בסודי סודות בדלי האמריקאי "גולדס" שביפו. הגרסה המקומית נאמנה למקור מבחינת המילוי, ומכילה כמות נאה של טונה, מיונז וגבינת צד'ר שנמסה מעל הכל, אך מוגשת בתוך בייגל אמריקאי הפוך שעושה את כל ההבדל. לפני הפיכתו לטוסט נמשח הבייגל בהרבה חמאה ומונח בצורה הפוכה על המילוי, כשהצד החיצוני השזוף פונה מטה והצד הלבן פונה כלפי חוץ. קחו בחשבון שצריך לסת גמישה למדי כדי להצליח להתאים את הפה לגובה הכריך, אבל כשמצליחים מבינים שסדק פה סדק שם הוא מחיר נמוך עבור ההנאה שתציף את הגוף.

כמה: 52 שקלים

איפה: Golda's, "דה ג'אפה הוטל", לואי פסטר 2, יפו

התאמנו מראש בבית כדי להצליח להכיל את הביס. כריך טונה נמסה בדלי גולדס

התאמנו מראש בבית כדי להצליח להכיל את הביס. כריך טונה נמסה בדלי גולדס ( יעל רייף)

 

גם המבורגר, גם טוסט: טוסט-בורגר של גורדוס


במקום בו המילקשייקים מגיעים כמעט עד התקרה, אין כל רע במנה המכילה אלפי קלוריות ומשלבת בין המבורגר ענק לכל המרכיבים שמכיל טוסט המכבד את עצמו. בתוך לחמניית בייגל זרועת שומשום תמצאו קציצת המבורגר ענקית במשקל 220 גרם, ומתחתיה, מעליה ומסביבה מלא גבינה צהובה, רוטב פיצה וגם זיתים. אחרי שהכל עובר סיבוב בטוסטר והגבינה נמסה על הכל ומבצבצת מהצדדים, מוגש הר הקלוריות הזה לשולחן ולצידו עוד קצת קלוריות בדמות צ'יפס בטטה ותפוחי אדמה. שום עידון לא תמצאו כאן, רק רצון לקחת עוד ועוד ביסים מהפריך-מלוח-נמס הזה, כאילו מדובר במנת קראק טהורה.

כמה: 75 שקלים

איפה: גורדוס, מתחם לה פארק, שד' ירושלים 222

 אל תבזבזו מקום בבטן על הצ'יפס ליד. בורגר טוסט בגורדוס

אל תבזבזו מקום בבטן על הצ'יפס ליד. בורגר טוסט בגורדוס ( יעל רייף)

 

הטבעוני המפתיע: טוסט קרואסון פטה באלגריה


החסרון העיקרי של טוסט טבעוני הוא היעדר חוטי הגבינה המותכת. מצד שני, אם יודעים להכין גבינה טבעונית טובה, נהנים ממרקם רך-חצי נמס שנשאר חמים ורך עד הביס האחרון, בשונה מטוסט גבינ"צ רגיל שמתקרר די מהר. הטוסט קרואסון של אלגריה מגיע בתוך לחמניית קרואסון שמזכירה יותר לחמנייה מאשר קרואסון ומתאפיינת במרקם אוורירי שעוזר לטוסט להיות קליל יותר מטוסט רגיל. חוץ מפסטו ביתי עדין, זיתי קלמטה ועגבניה, ממולא העסק בשכבה יפה של גבינת פטה על בסיס שקדים שאכן מזכירה במרקמה גבינת פטה, רק פחות מלוחה. אחרי שהות קצרה בטוסטר מתחממת הגבינה ומתערבבת בפסטו העדין, והתוצאה קריספית מבחוץ וענוגה מבפנים. 

כמה: 29 שקלים

איפה: אבן גבירול 165, תל אביב

 ישביע אך לא יכביד על הגוף. טוסט קרואסון באלגריה

ישביע אך לא יכביד על הגוף. טוסט קרואסון באלגריה ( יעל רייף)

 

ביס מושחת בלב הטבע: טוסט סמדר בקפה 79


אם לא שמעתם על המקום הזה, אין סיכוי שתגיעו אליו לבד. על גבעה קטנה מעל כביש 79 נמצא קראוון קטן עם קפה מצוין וכמה פחמימות מענגות שעוברות חיזוק מושחת עם ההזמנה. כזה הוא הטוסט של סמדר, שלא משנה כמה מאופקים תהיו, סיכוי סביר שתסיימו אותו ב-2 דקות + 3 כוויות חדשות על הלשון. לתוך לחמניית בייגל גדולה ועבה מהסוג האיכותי מכניסה סמדר מוצרלה, גבינה צהובה, פסטו ביתי, אנטיפסטי שהיא מכינה, וכדי להוסיף עוד טיפה נפח - גם ביצה קשה שתורמת מרקם משגע בין אם נוגסים בצהוב ובין אם בלבן. רגע לפני ההגשה חותכת סמדר את הטוסט לרבעים כדי שלא יחסלו את הכל בביס, מציידת במפיות ושולחת את הרעב התורן לשולחנות הפזורים סביב הקראוון למשימת חיסול הפחמימה. זה נשמע אולי כמו עוד טוסט משודרג, אבל כשבחוץ קר, בקצה האצבעות לוהט והכל מסביב מוריק, מדובר באחד הביסים הנפלאים שתחוו.

כמה: 30 שקלים

איפה: קפה 79, מעל כביש 79 בכניסה לקיבוץ הסוללים, עמק יזרעאל

 אל תאבקו בחוטי הגבינה הנמסים. טוסט סמדר בקפה 79

אל תאבקו בחוטי הגבינה הנמסים. טוסט סמדר בקפה 79 ( יעל רייף)

 


 

שילוב מושלם בין מלוח למתוק: קרוק ברי בנומילי


במבט ראשון ורגע לפני החיתוך, עלולים לטעות ולחשוב שמדובר בטוסט תמים. שום דבר לא נוזל מהצדדים או ניגר על הצלחת. ואז, ברגע שפוגע הסכין הלחם בלחם הלבן הפריך, מתפרצת לכל עבר גבינת ברי בשלה ונמסה, ואחריה נחשפים שאר המרכיבים שהטומנו טוב-טוב בין שתי פרוסות הפאן דה מי (לחם צרפתי לבן): רוטב בשמל סמיך ושמנתי, ריבת בצל מתוקה ופקאנים שמוסיפים הבלחות פריכות פה ושם. אי שם לתוך הביס השני מגלים גם שכל אחת מהפרוסות פריכות השוליים נמשחה בלא מעט חמאה מתובלת, ושאם לוקחים ביס מספיק גדול אפשר להנות מהשילוב הכה ממכר של מלוח (בחסות הברי) ומתוק (בחסות ריבת הבצל). זה כל כך טעים ומענג שכדאי לוותר מראש על גינוני דיאטה או החלטות מדומיינות לאכול רק חצי. 

כמה: 42 שקלים

איפה: נומילי, סוקולוב 3, כפר סבא

ותרו מראש על איפוק. קרוק ברי בפטיסרי נומילי

ותרו מראש על איפוק. קרוק ברי בפטיסרי נומילי ( יעל רייף)

 

טוסט פינוקים איטלקי: פראנה אנטיפסטי בגוד מורנינג סאנשיין


לא ברור מי המנצח כאן - לחם הפרנה עם הקרום הפריך או השילוב בין הררי גאודה לבולגרית, אבל הטוסט הזה הוא פריט חובה לכל מי שאוהב קריספי לנמס ולא מפחד מקצת כוויות על הלשון. לפני הכניסה לטוסטר הלחיץ מגובה לחם הפרנה בפלפלים קלויים, בטטה וחציל שעברו סיבוב בתנור וגם פסטו עז שמבליט את מתיקות הבטטה. מתחת ומעל נערמת גבינה בולגרית יחד עם גאודה, ורגע לפני שהפרנה נכנעת לכובד המשקל, היא נכנסת לטוסטר ויוצאת ממנו טוסט פינוקים עשיר, טעים ומשביע כמעט עד למחרת.

כמה: 33 שקלים

איפה: גוד מורנינג סאנשיין, נתן אלתרמן 42,הרצליה

טעמים איטלקיים ותועפות גבינה. טוסט אנטיפסטי בגוד מורנינג סאנשיין

טעמים איטלקיים ותועפות גבינה. טוסט אנטיפסטי בגוד מורנינג סאנשיין ( יעל רייף)