אפשר לקשט עם עוד קצת שוקולד ולהעביר למקפיא עד להגשה, רז בירוודקר

ענן של חורף: כך תכינו קרמבו מושלם עם התחתית הטעימה בעולם

תחתית עוגייתית בטעמי נוגט עם קראנץ' מפתיע, מרנג במרקם ענן וציפוי שוקולד פריך ושברירי, בדיוק כמו שאוהבים. מי היה מאמין שהקרמבו של סיגל אלי הוא בכלל טבעוני?

  • פורסם ב:
  • 15/01/2019 12:37
  • |

מצרכים ל-20 יחידות:

לתחתיות הקרמבו:

120 גרם שוקולד מריר 

150 גרם מחית נוגט פרווה

40 גרם פצפוצי אורז


למרנג:

150 גרם מי חומוס מקופסת שימורים (שיהפכו למרנג אוורירי ומבריק)

150 גרם סוכר

150 גרם אבקת סוכר 

לציפוי:

200 גרם שוקולד מריר/ שוקולד פטל טבעוני (להשיג בחנויות למוצרי אפייה)

20 גרם שמן זרעי ענבים או שמן קנולה

אופן ההכנה:

תחתיות הקרמבו:

1. ממסים את השוקולד בפולסים קצרים במיקרוגל עד לריכוך ומערבבים קלות לקבלת מרקם קרמי. מוסיפים את הנוגט, מערבבים ומוסיפים את פצפוצי האורז. מערבבים להטמעת הפצפוצים בעיסת השוקולד.

 כך נראית העיסה לאחר הוספת הנוגט ופצפוצי האורז לשוקולד המומס

כך נראית העיסה לאחר הוספת הנוגט ופצפוצי האורז לשוקולד המומס ( רז בירוודקר )

 

2. מרדדים את התערובת בין 2 ניירות אפייה לקבלת משטח אחיד בגובהו בגודל 1-2 ס"מ. מעבירים למקפיא למשך 10 דקות.

 הקפידו לרדד את תחתיות הקרמבו לשכבה אחידה

הקפידו לרדד את תחתיות הקרמבו לשכבה אחידה ( רז בירוודקר )

 

3. מוציאים את התחתית הקפואה, מניחים על משטח ישר ובאמצעות רינג או כוס קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מחזירים את התחתיות למקפיא או מעבירים למקרר עד להרכבת הקרמבו.

 שמרו את התחתיות במקום קריר עד להרכבת הקרמבו

שמרו את התחתיות במקום קריר עד להרכבת הקרמבו (רז בירוודקר )

 

המרנג:

** לפני הכנת המרנג הערה חשובה: קערת המיקסר חייבת להיות נקייה ויבשה לחלוטין לפני תחילת העבודה. בנוסף, מומלץ לנגב את פנים הקערה במעט חומץ בעזרת נייר סופג לפני שמתחילים לעבוד.


1. שמים בקערת המיקסר את מי החומוס ומתחילים להקציף במהירות בינונית. במהלך ההקצפה מוסיפים בהדרגה את הסוכר בשלוש נגלות . מגבירים את המהירות ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10-15 דקות עד ליצירת קצף לבן יציב ומבריק.

2. מורידים שוב למהירות נמוכה ומוסיפים את אבקת סוכר עד שהיא נטמעת במרנג המבריק. 

מקציפים במשך 10-15 דקות עד שנוצר קצף לבן, יציב ומבריק

מקציפים במשך 10-15 דקות עד שנוצר קצף לבן, יציב ומבריק ( רז בירוודקר )

 

3. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 12 מ"מ ומזלפים בתנועה סיבובית את המרנג על תחתיות הקרמבו. מעבירים למקפיא עד לזילוף הציפוי.

 מזלפים בתנועות סיבוביות את המרנג על תחתיות הקרמבו הקרות

מזלפים בתנועות סיבוביות את המרנג על תחתיות הקרמבו הקרות (רז בירוודקר )

 


 

 כך נראה הקרמבו לפני הציפוי. יפה, נכון?

כך נראה הקרמבו לפני הציפוי. יפה, נכון? ( רז בירוודקר )

 

הציפוי:

1. ממסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים עד שהוא מתרכך. מוסיפים את השמן מערבבים היטב ומשאירים כמה דקות בטמפרטורת החדר לקירור. 

2. מניחים את הקרמבו על גבי רשת ושופכים מעליו בעדינות את השוקולד המומס. מגישים מיד או שומרים במקרר (לא יותר מיומיים) עד ההגשה. אפשר גם לשמור במקפיא למשך שבוע ולהפשיר בטמפרטורת החדר לפני הההגשה.

מרקם חלומי של ענן, וציפוי שוקולדי נפלא. קרמבו טבעוני

מרקם חלומי של ענן, וציפוי שוקולדי נפלא. קרמבו טבעוני ( רז בירוודקר)

 
 

המתכון באדיבות הקונדיטורית סיגל אלי בעלת המותג "סיגליתוש טעמים מתוקים ומלוחים" | צילום: רז בירוודקר