השאירו את הסקפטיות בצד. סטייק פילה בסקוטי ופאץ', אנטולי מיכאלו

הביסטרו המפתיע: איפה תאכלו 230 גרם סטייק פילה ב-116 שקלים?

מנות ביסטרו קלאסיות במחירים מצחיקים, תפריט יינות שיגרום לשאר תפריטי האלכוהול להסמיק מבושה ולוקיישן עם וייב אירופאי שקט בלב העיר. כל הפרטים על סקוטי ופאץ'

יש מקומות שיודעים לפצח את הנוסחה להצלחה. קחו למשל את "שאטו שועל" הוותיק בכיכר רבין. אפשר לשתות שם יינות טובים בלי לפשוט רגל ולאכול מנות אלגנטיות ומושקעות שלא מחייבות מכירת כליה. גם "זוריק" מכיכר מילאנו מציית לאותה נוסחה, ואם מנסים למצוא מכנה משותף בין השניים מגלים בעלים משותפים (כיום הזוריק נמצא בבעלות אחרת) שהם גם קיבוצניקים חביבים וגם אוחזים באמונה שכדי לבלות טוב לא צריכים לרוקן את הארנק. כל האקספוזיציה הזאת כדי לספר לכם שבשקט בשקט, בלי טיפת יחסי ציבור או רעשים ויראליים, פתחו השניים מקום חדש שמציית לאותה אג'נדה וממוקם בלוקיישן הכי אירופה בעיר. 

>> זה מה שאוכלים במקום החדש של נסיכי הבאן

>> האמת, הופתענו: זה הסוד לתפו"א פריכים כמו במסעדה

>> הקינוח הממכר במינימום עבודה: קרם ברולה מ-3 מרכיבים בלבד

"סקוטי ופאץ'" שנפתח להרצה לפני חודש ובשבוע הקרוב מתחיל את צעדיו כביסטרו עצמאי הוא הסנונית הקולינרית הראשונה של כיכר בצלאל, האזור המשופץ של שוק בצלאל המוקף בקומפלקס בניינים חדש עם צמחיה וספסלים כיפיים לרביצה. מסביב אמנם רחוב קינג ג'ורג' וטשרניחובסקי, אך הכיכר עצמה שקטה ונעימה עם נוף אורבני יפה בעיניים שמורכב משילוב של דוכני שוק, בתים ישנים ומטים לנפול לבניינים גבוהים מנקרי עיניים. בתוך התמהיל העירוני הזה פועל הביסטרו, שמבחוץ נראה כמו בית קפה קטן עם מרפסת ענקית, אבל כשנכנסים מגלים מקום רחב ידיים, מוזיקת ג'אז עדינה ברקע ואווירת בילויים שקטה, טבעית ונינוחה. לא משהו שיחייב אתכם לצעוק לעבר המלצר את ההזמנה או להשתמש בפנס של הסלולרי כדי לקרוא את התפריט.

 את הכל מכינים במטבח מאפס, וזה ניכר בטעמים ובמרקמים. פוקאצ'ה בסקוטי ופאץ'

את הכל מכינים במטבח מאפס, וזה ניכר בטעמים ובמרקמים. פוקאצ'ה בסקוטי ופאץ' ( אנטולי מיכאלו)

 

כאיה לביסטרו, התפריט מדויק ומצומצם, עושה שימוש נרחב בחמאה ומשלב בין פירות ים, דגים נאים וצלויים, בשר, פסטה, כמה אופציות ראויות לצמחונים וטבעונים ותפריט יין שלא יגרום לכם להתלבט יותר מדי. לראייה: כוס יין הבית של יקבים משתנים (החודש זהו שרדונה או קברנה סוביניון של בנימינה) עולה 24 שקלים, קראף עולה 54 שקלים ל-500 מ"ל, ומחיר קראף גדול הוא 76 שקלים ל-750 מ"ל. כוס היין הכי יקרה ברשימת היינות הארוכה עולה 46 שקלים, בירה מהחבית עולה 23-29 שקלים, תלוי בגודל, והקוקטיילים נעים בין 32-38 שקלים. 

נכון להיום המנה המבוקשת ביותר בתפריט היא צלחת גדולה של מולים ביין לבן ושמנת עם כרישה וטרגון (42 שקלים), ואם אתם בעניין תענוגות החיים חברו אליה קרפצ'יו סינטה (46 שקלים), שמוגש קצת כאן קצת אחרת: לפני הפריסה לצורת קרפצ'יו עוברת הסינטה צריבה מהירה שמוסיפה לה טעמי גריל בשריים. לפני ההגשה מפזרים מעל הכל שמן זית, לימון, עלי חרדל וארוגולה, ומצוותים פוקאצ'ה הום מייד לוהטת ומצוינת בצד. מנה נוספת שחובה לטעום היא הרביולי במילוי ריקוטה, פטריות פורצ'יני וצנוברים שמכינים במקום ומשכשכים בחמאה ומרווה רגע לפני ההגשה (47 שקלים). 

 הכי ווליו פור מאני בעיר. צלחת מולים בסקוטי ופאץ

הכי ווליו פור מאני בעיר. צלחת מולים בסקוטי ופאץ ( אנטולי מיכאלו)

 

אגף העיקריות משלב בין מטבח צרפתי קלאסי למנות ביתיות, כזו היא צלחת אימתנית עם צלי בקר ביין אדום (83 שקלים), המוגש על פירה קטיפתי ורווי חמאה, ובצד ירקות שורש ובאק צ'וי. מאגף הצרפתיות נמליץ בחום לטעום את המנה שמועררת הכי הרבה סקפטיות בתפריט בגלל מחירה הזול: סטייק פילה בקר במשקל 230 גרם ברוטב פטריות שימג'י, פורצ'יני, בירה ושמנת, יחד עם אספרגוס ותוספת לבחירה (116 שקלים). הסטייק מגיע בדרגת מדיום רייר מדויקת (בהתאם להזמנה), הבשר רך וחמאתי עם שוליים צרובים היטב ורוטב עדין וחמאתי עם טעמי אדמה בחסות הפטריות, וטעם עמוק שתורמת הבירה שצומצמה עם שמנת וחמאה. האספרגוס בצד פריך ובשרני, ואם הרמה הגבוהה הזו תישמר, מדובר באחת ממנות ה-value for money השווה בעיר. 

אל תתביישו לטבול את הפוקאצ'ה ברוטה עד שכל החמאה תיספג. שרימפס בחמאה ושרדונה בביסטרו סקוטי ופאץ'

אל תתביישו לטבול את הפוקאצ'ה ברוטה עד שכל החמאה תיספג. שרימפס בחמאה ושרדונה בביסטרו סקוטי ופאץ' ( אנטולי מיכאלו)

 

חוץ מאגף הבשרים יש גם מבחר דגים, מנות ילדים, ריזוטו פירות ים ומנה ענוגה ועדינה של שרימפס בחמאה ושרדונה עם אספרגוס, עגבניות צלויות ואורגנו, שמגיעה עם תוספת לבחירה (88 שקלים) ומחייבת טבילה עקבית של הפוקאצ'ה ברוטב החמאה הממכר. תפריט הקינוחים כולל שבע מנות (28-38 שקלים), שתיים מתוכן טבעוניות ואחרות עונות למגוון חשקים קרים וחמים. כזו היא המושחתת האחרונה שנכנסה לתפריט לכבוד החורף ומחברת בין ברד פודינג מקרואסון חמאה לבננות מקורמלות וגלידת טונקה שנמסה ונוזלת מעל הכל.

 למרות התואר "ביסטרו" ילדים וחיות מחמד מתקבלים כאן בשמחה גדולה, קעריות מים ונשנוש (לחיות. לילדים יש מנות אחרות), כך שמדובר ביופי של ספוט לארוחת ערב משפחתית עבור תושבי הסביבה (אבל לא רק). החל מהשבוע פועל המקום גם בצהריים עם תפריט עיסקיות מוזל, ובהמשך יצטרפו גם בראנצ'ים וארוחות בוקר להשלמת ההשתלטות הקולינרית על הכיכר הנסתרת החדשה בעיר.


 

סקוטי ופאץ' - ימים א'-ש' בין השעות 12:00 ועד אחרון הלקוחות. | טלפון: 03-7566165