עסיסיים עד הביס האחרון. בראוניז בטטה, רז בירוודקר

עסיסיות מתפרצת: בראוניז משגעים שמכינים בכמה דקות בקערה אחת

מרקם פאדג'י משגע, רכות שוקולדית ומתיקות קרמלית נעימה בכל ביס. אם לא היינו טועמים בעצמנו, לא היינו מאמינים שבבראוניז המעולים האלה אין גלוטן והם בכלל טבעוניים

מהפך רבותי!! הבראוניז העסיסיים והרכים האלה הם הדבר הכי טעים והכי טהור שיצא לי לאכול לאחרונה, ומאז הם לא יוצאים לי מהראש. הכל התחיל מארוחת ערב בה רציתי להכין משהו לאחותי הקטנה לירון, שאוחזת בתואר טבעונית כבר שנים רבות. בנוסף, חברי הטוב אלעד הוזמן אלי לקפה, והוא הרי רגיש לגלוטן, מה שמסבך קצת את העניין. מפה לשם יצא שיצרתי מפלצת - שלישיית בראוניז טבעוניים ונטולי גלוטן שאי אפשר להפסיק לאכול גם אם ממש ממש מבטיחים שזו הפינה האחרונה שתיישרו. דעו מראש שלא :)

>> הבננות השחירו? חכו רגע לפני שאתם זורקים

>> כזה עוד לא טעמתם: 3 עוגות בחושות מעולות ב-5 דקות

>> משתמשים בירקות קפואים? בחיים אל תעשו את הדבר הזה

>> אל תזרקו את חצאי הפירות שהילדים לא אכלו. תראו את הרעיון הזה!

בראוניז שקדים-שוקולד רכים וענוגים


בראוניז נאים (רואו) במרקם דחוס ונהדר, שחוסכים את הצורך להפעיל תנור. חיתכו אותם לקוביות והגישו, ולא תאמינו כמה המרקם הפאדג'י דומה למקור.

מצרכים:

(תבנית בגודל 20X30/ תבנית אינגלייש קייק כפולה/ 2 תבניות אינגליש קייק)

  • 1 כוס קמח שקדים או קמח טייגר נאטס (להשיג בחנויות הטבע)
  • 8 תמרים מגולענים
  • 6 כפות אבקת קקאו נא
  • 1 כף ממרח שקדים
  • /14 כוס חלב שקדים/ אורז/ שיבולת שועל/ קוקוס

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר חזק, מעבדים עד קבלת מרקם אחיד ומשטחים היטב לשכבה אחידה על תבנית מחופה בנייר אפייה. מכניסים למקפיא למשך 4 שעות, חותכים לריבועים ומגישים מיד.

 טעם אגוזי עמוק ומתיקות של שוקולד. בראוניז שקדים וקקאו

טעם אגוזי עמוק ומתיקות של שוקולד. בראוניז שקדים וקקאו (רז בירוודקר)

 

בראוניז מייפל בטטה עם המרקם המענג


כן כן, זו אינה טעות. הכתום המתוק והבריא הזה משחק אותה ומשתלב נהדר עם כל המרכיבים המתוקים והאגוזיים. התוצאה היא ביס עסיסי ומפתיע עם טעמים קרמליים ממכרים.

מצרכים:

לבראוניז

(תבנית אינגליש קייק)

  • 1 בטטה בינונית-גדולה, קלופה
  • 6 תמרים או 6 כפות סילאן
  • 6 כפות מייפל
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 8 כפות אבקת קקאו
  • חצי כוס שיבולת שועל (ללא גלוטן) או קמח שקדים או טייגר נאטס
  • או אוהבים - קורט קינמון

לציפוי

  • 1/2 כוס ממרח שקדים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 2 כפות קקאו רואו

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים את הבטטה במים רותחים עד שהיא מתרככת (אבל לא הופכת סמרטוטית). מסננים ומעבירים את הבטטה יחד עם שאר המרכיבים לבלנדר. מעבדים עד קבלת מרקם אחיד שמזכיר מוס.
  2. מעבירים לתבנית מחופה בנייר אפייה ומשטחים לקבלת שכבה אחידה. אופים במשך 30 דקות.
  3. מכינים את הציפוי: מערבבים את כל חומרי הציפוי בקערה עד קבלת מרקם אחיד וצבע מבריק.
  4. כשהבראוניז יוצאים מהתנור שופכים עליהם את הציפוי וממתינים לצינון בטמפרטורת החדר. אפשר גם להכניס למקפיא ולקבל חטיף קר ומרענן. 


מרקם מפתיע ועסיסיות ממכרת. בראוניז בטטה

מרקם מפתיע ועסיסיות ממכרת. בראוניז בטטה ( רז בירוודקר)

 

בראוניז "פיצפוץ" עם שוקולד ופצפוצי קינואה או אורז


פצפוצי קינואה הם דבר נהדר, פריך, ממכר ואף בריא. קצת קקאו, שקדים ושמן קוקוס, ויש לכם חטיף נהדר לנשנוש, שאפשר להגיש גם בצורת כדורים וגם לסדר בתבנית ולחתוך לקוביות מלאות פריכות.

מצרכים:

(תבנית בגודל 20X30/ תבנית אינגלייש קייק כפולה/ 2 תבניות אינגליש קייק)

  • 1/2 כוס ממרח שקדים
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
  • 2 כפות קקאו רואו
  • תוספות אפשריות: שיבולת שועל דקה/ אגוזים טחונים/ שקדים טחונים/ קקאו ניבס (פולי קקאו שבורים)
  • 1.5 כוסות פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז ללא תוספת מלח וסוכר

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים מלבד פצפוצי הקינואה או האורז לקערה ומערבבים נמרצות עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הפצפוצים ומערבבים בעדינות עד שהכל נטמע בתערובת השוקולד. משטחים בתבנית ומכניסים לפריזר ל-4 שעות. חותכים לריבועים ומגישים. 


 

 מרקם קריספי שילדים אוהבים. בראוניז פצפוצים

מרקם קריספי שילדים אוהבים. בראוניז פצפוצים ( רז בירוודקר)

 

איריס גרינשפון היא מומחית להטמעת כלים לאורח חיים בריא לילדים ומשפחות, מרצה ומנחה הורים, אנשי חינוך ותלמידים, ומנהלת עמוד הפייסבוק "בריאות זה משחק ילדים"

צילום וסטיילינג: רז בירוודקר