חמש דקות ויש לכם עוגה מנצחת לשבת. עוגת מייפל תפוזים, איריס גרינשפון

כזה עוד לא טעמתם: 3 עוגות בחושות מעולות ב-5 דקות

בלי הפרדת ביצים, מיקסר או בלגן על השיש, קבלו 3 עוגות בחושות מעולות עם טריק שמפחית משמעותית את כמות השמן והסוכר. איריס גרינשפון עם פחמימות נטולות רגשות אשם

חורף, קר, גשום, והכי בא לנו להתכרבל תחת הפוך יחד עם עוגה חמימה, ורצוי כזו שתהיה גם עסיסית, טעימה ולא פחות חשוב - קלה להכנה. בחורף, כשהצורך בפחמימות נמצא בגוף 90% מהזמן, כדאי ללכת על עוגה שמכינים בבית. ככה נוכל לשלוט על חומרי הגלם וכמות הסוכר, ולדעת שאין בה משמרים או מיני מזיקים תעשייתיים. הנה שלוש עוגות ששומרות על הרכב מנצח: גם טעימות עד סכנת התמכרות, גם קלות להכנה וגם עשויות מחומרים בריאים שמצמצמים משמעותית את הצורך בשמן וסוכר.

>> תחביאו את השמן: לביבות מעולות שילדים יטרפו, בלי טיפת טיגון
>> משתמשים בירקות קפואים? בחיים אל תעשו את הדבר הזה

>> הבננות השחירו? חכו רגע לפני שאתם זורקים

בסבוסה מזויפת: עוגת הפתעות עם סולת, כוסמין ושקדים


בשביל כבוד צריך לעבוד, אז ה"מטלה" היחידה כאן היא ערבוב בשתי קערות: אחת לחומרים היבשים ושנייה לרטובים. שלוש דקות ואתם כבר אחרי.

מצרכים:

(לתבנית אינגליש קייק)

לקערת היבשים
 

1/2 כוס קמח כוסמין מלא (הזדמנות מעולה להכניס קמח מלא. אף אחד לא יתלונן על עוגה כל כך טעימה)

1/2 כוס סולת מלאה

1/2 כוס שבבי קוקוס

1 כפית אבקת אפייה (תמיד רצוי ללא אלומיניום)

1/2 כוס צימוקים ושקדים מכל סוג שבא לכם

לקערת הרטובים

  • 2 תפוחי עץ קטנים, קלופים ומגוררים
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז 
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן קוקוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מערבבים בכל קערה את החומרים המיועדים לה ולאחר מכן מאחדים בין הקערות.
  3. מערבבים רק עד קבלת מרקם אחיד ואופים במשך 40 דקות.

שפצור: כשהעוגה יוצאת מהתנור אפשר להשקות אותה ב-1/4 כוס מיץ תפוזים להעצמת העסיסיות.

 התפוחים עושים פלאים. עוגת סולת וכוסמין

התפוחים עושים פלאים. עוגת סולת וכוסמין ( איריס גרינשפון)

 

הכינו מראש כמות כפולה: עוגת שוקולד עם מרכיב סודי שאחראי לעסיסיות המתפרצת


חביבה עלי ביותר היא עוגת שוקולד. היא תמיד טעימה, תמיד מתאימה ורצוי לאכול אותה חמימה עם כדור גלידה בצד.

מצרכים:

(לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)

  • 2 ביצים
  • 1 כוס סוכר 
  • 1/2 כוס שמן קוקוס נוזלי
  • 1/3 כוס רסק תפוחי עץ
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 4 כפות אבקת קקאו רואו
  • 1.5 כוסות מים חמימים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. טורפים את שתי הביצים ומוסיפים את שאר המרכיבים לפי הסדר. מערבבים רק עד קבלת מרקם אחיד (ערבוב יתר יפגע במרקם).
  3. שופכים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 30 דקות. 
 עסיסיות מתפרצת. עוגת קקאו שוקולדית בחושה

עסיסיות מתפרצת. עוגת קקאו שוקולדית בחושה ( שירן כרמל)

 

תעשו לה כבוד: עוגת מייפל תפוז שאי אפשר להפסיק לזלול


יש המון מתכונים לעוגות תפוז, אבל זו ללא ספק עוגת התפוז האולטימטיבית, והיא מגיעה אלינו באדיבות שוש פוליאקוב, אופה מוכשרת וחברה יקרה.

מצרכים:

(לתבנית אינגליש קייק)

  • 1 כוס קמח תופח
  • 1/2 כוס שמן קוקוס מכבישה קרה
  • 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי + 1/4 כוס להוספה לאחר האפייה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מייפל טהור
  • 1 כוס קוקוס
  • 2 ביצים

אם אוהבים: גרידת קליפת לימון מחצי לימון

אופו ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
  2. מפשילים שרוולים, קוראים לילדים ומכניסים לקערה: שמן, ביצים, מייפל וסוכר. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומעבירים לתבנית. אופים במשך 40 דקות.
  4. כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה 1/4 כוס מיץ תפוזים, ממתינים שהיא תתקרר קצת ומסתערים.
 המייפל מוסיף קרמליות נעימה. עוגת תפוזים ומייפל

המייפל מוסיף קרמליות נעימה. עוגת תפוזים ומייפל ( איריס גרינשפון)

 

 

איריס גרינשפון היא מומחית להטמעת כלים לאורח חיים בריא לילדים ומשפחות, מרצה ומנחה הורים, אנשי חינוך ותלמידים, ומנהלת עמוד הפייסבוק "בריאות זה משחק ילדים"