אפשר להגניב פנימה כל תוספת שאוהבים. שוקולטה , istock

שוקולטה בננה או קפה מקרון? טעמנו את משקאות החורף החדשים

עם ירידת הטמפרטורות נחתו כמה משקאות חורפיים מעניינים על המדפים: אחד בהשראת פטיסרי פריזאי, שני היישר מאוגנדה ושלישי שמיועד למכורים לשוקולד. טעמנו

  • פורסם ב:
  • 12/12/2018 23:55
  • |

אספרסו בטעם מקרון שקדים ופרלין אגוזי לוז של נספרסו


המהדורה המוגבלת של נספרסו A TASTE OF PARIS מוקדשת לטעמי פטיסרי ולא רק ממותגת יפה, אלא מריחה טוב כבר מרגע החליטה. קפסולת מקרון השקדים היא הברקה נחמדה לכל אותם רגעים בהם מתחשק לשבור קצת את שגרת הקפה. דמיינו לעצמכם אספרסו עדין שמדיף לכל עבר ניחוחות שקדים מתוקים. בשונה מהריח האגוזי המתוק, הקפה דווקא "רגיל" ועוצמתי, ורק הריח העדין מוסיף תו טעם נוסף שלוקח את הקפה למחוזות מפנקים יותר. בגרסת ההפוך ארומת השקדים מורגשת רק בקושי ונמצאת אי שם ברקע השלוק, כך ששווה ללכת על מקיאטו כדי ליהנות מכל העולמות.

קפסולת קרם פרלין אגוזי הלוז כבר אגוזית הרבה יותר. כבר בטיפה הראשונה של האספרסו החדר מתמלא בריח מתקתק, ממתקי כמעט, עם ארומה אגוזית חזקה. בשונה מפרלין השקדים אגוזי הלוז מרגישים תעשייתיים יותר ולא משביחים או משדרגים את טעם הקפה. דווקא אוהבי הקפה חלש התלהבו מאוד מהשידוך העדין, בעוד הקשוחים בחבורה העדיפו את האפסרסו שלהם חזק ומסורתי.

 קפסולות נספרסו בטעם מקרון שקדים או קרם אגוזי לוז - 25.50 שקלים לשרוול הכולל 10 קפסולות

אספרסו אוגנדה של עלית


תערובת הקפה החדשה של עלית המגיעה בדרגת חוזק 13 מיועדת לכל אוהבי הקפה החזק, האינטנסיבי והחמצמץ בטעמו. מדובר בשילוב של פולי ערביקה ורובוסטה שעוברים הבשלה איטית ונקלים זמן רב בטמפרטורה גבוהה, כך שהטעם המתקבל הוא חזק מאוד ומרוכז. גם אם אין לכם חך חד כתער, סיכוי סביר שתרגישו את ההבדל בעוצמה, ואם תעצמו את העיניים ותתרכזו חזק חזק בבלוטות הטעם,  גם את החמיצות המרעננת שנפתחת מצוין אם מוסיפים קצת חלב. אם אתם בענייני קפה של אחר הצהריים ולא מפחדים מלילה לבן, מדובר ביופי של משקה לרגעים שחייבים בוסט קפאיני מעורר.

קפסולות אוגנדה של עלית - 17 שקלים לשרוול הכולל 10 קפסולות

חזקה ועוצמתית. תערובת אוגנדה של עלית

חזקה ועוצמתית. תערובת אוגנדה של עלית ( שטראוס עלית)

 

שוקולטה של מקס ברנר


האבקה החדשה להכנת שוקולטה ביתית של "מקס ברנר" עשויה מאבקת שוקולד מריר וקקאו, ומבטיחה להביא הביתה את חוויית הלגימה של משקאות השוקולד החמים המוגשים ברשת בתי הקפה. לכאורה מדובר במשקה מהיר לעצלנים: מכניסים למאג 5 כפיות גדושות של אבקה, מחממים חלב ל-90 מעלות, שופכים על האבקה ומערבבים עד לקבלת מרקם קטיפתי. מד חום אין לנו בבית (למי בעצם יש?), אז פעלנו לפי הרגש ורגע לפני הרתיחה כיבינו את האש. מזגנו את החלב, עירבבנו היטב, ולאט לאט התעבה המשקה עד למרקם קרמי, אבל לא משהו שמזכיר שוקולטה מסורתית. טעימה ראשונה הפתיעה. חוץ משוקולד גילינו טעמי בננה עדינים שלא מוזכרים כלל על האריזה אבל בהחלט מורגשים בכל שלוק.

מילא המרקם שלא מקיים את ההבטחה, מה שהפריע לנו יותר הוא הטעם התעשייתי העז והמתיקות המוגזמת שמציפה את הפה. למרות שמדובר בשוקולד מריר, המשקה מתוק מאוד בלי טיפת איזון ואפילו הצליח להרתיע דרדק חובב מתוקים. נקודה נוספת לביאוס היא הכמות הגדולה של האבקה הנדרשת להכנת כל כוס. אם לוקחים בחשבון את גודל הקופסה, המחיר הלא זול בכלל והצורך ב-5 כפיות גדושות עבור כל כוס שוקולטה, עולה השאלה האם יש כאן חיסכון כספי על פני ישיבה בבית קפה. אם אתם שואלים אותנו, הכי קל וטעים זה להכין שוקולטה ביתית בבית בכלום עבודה. המתכון כאן.

אבקה להכנת שוקולטה של מקס ברנר - 39 שקלים ל-400 גרם

>> רוצים להכין בבית שוקולטה ביתית מושלמת בשנייה? המתכון כאן