שכבת הסמולינה יוצרת את המרקם הפריך המושלם. פיצה באספטה, אפיק גבאי

אספטה אהובתי: מה להזמין במסעדה חדשה של יוצאי MKR?

התעלפתם מהקנולי, פינטזתם על הפסטה והתאהבתם בזוגיות החמודה של אמיר ומיכל מ-MKR? עכשיו תוכלו לאכול את המנות שלהם במחירים משמחים. כל הפרטים על "אספטה" החדשה

הם חדרו בקלות ללב הקהל בזכות אינטרקציה זוגית מעוררת קנאה וסיפור לא פשוט על טיפולי פוריות, הוכיחו את עצמם בשלב האירוח הביתי, ורגע לפני שלבי הגמר הודחו באופן מפתיע ואף מעציב מ-"MKR המטבח המנצח". למרות ההתרחקות הכפויה מאור הזרקורים, משהו טוב עובר על בני הזוג אמיר הירוש (בקפיקו) ומיכל פוסמן (רוסטיקו) בחודשים האחרונים. יעידו על כך השולחנות המלאים עד אפס מקום ב"אספטה", המסעדה החדשה שפתחו השניים לפני כחודשיים, סיימה כעת את תקופת ההרצה ומגשימה את החזון הקולינרי הזוגי: טרטוריה איטלקית רומנטית באווירה משפחתית, ולא פחות חשוב מזה - מחירים שלא יגרמו לארנק שלכם להתכווץ בחוסר נוחות.

באספטה (באיטלקית: חכו לזה/ הנה זה מגיע), מבשלים בני הזוג מנות האופייניות לחבל פוליה שבדרום איטליה, מה שאומר שמנות עתירות שמנת לא תמצאו כאן. עגבניות, שום, הרבה ירוקים, בצק ואפילו חלקים פנימיים דוגמת כבד, לעומת זאת, תמצאו גם תמצאו לאורך התפריט, לצד סלטים, פסטות טריות בעבודת יד, אנטיפסטי, דגים וקינוחים שמכינה מיכל הקונדיטורית.

 מגשימים את החזון ונהנים מכל רגע. בני הזוג אמיר הירוש ומיכל פוסמן

מגשימים את החזון ונהנים מכל רגע. בני הזוג אמיר הירוש ומיכל פוסמן ( אתי נמיר)

 

התפריט רחב ומעורר לא מעט לבטים. אגף הראשונות (22-52 שקלים) כולל כמה מנות פוקאצ'ה, ארנצ'יני, סלטים וקרפצ'יו בקר. לא משנה במה תבחרו, אל תרשו לעצמכם לפספס את הפוקאצ'ה ההפוכה (28 שקלים). למרות השם הגנרי המצביע על בצק בתנור, מדובר בתענוג עילאי: הפוקאצ'ה העבה המנוקדת בעגבניות שרי מתוקות עוברת תפוחה ואוורירית לתוך מחבת ברזל יצוקה משומנת בנדיבות, ומשם מיטגנת לזמן קצר על הגז עד שקרום שחום מצפה אותה מכל עבר. משם היא עוברת לתנור ומוגשת לשולחן רותחת, פריכה, שמנמנה ואוורירית. בציעה ראשונה מגלה מרבד יפה של שום שמשובץ בבצק, וגם כמה ירוקים שמוסיפים טעם אדמתי עמוק. אם אתם מתגעגעים בלב שבור לפיצה "שיקגו סטייל" שמוגשת עבה בתוך מחבת, מצפה לכם מפגש מענג במיוחד, אך הפעם מהכיוון האיטלקי. גם הארנצ'יני (52 שקלים) מפנק לא פחות. המון מוצרלה משובצת בין גרגרי האורז העגול העמיליני, וביס אחד יתיר שובלי גבינה נמסנים שישברו על ידי הפסטו העז שמכינים בני הזוג. בתקופת החורף חוקי ומוסרי להזמין 2 מנות כאלה, פשוט כי הראשונה רק תפתח את צ'אקרת התיאבון. 

 עונג גבינתי משגע. ארנצ'יני באספטה

עונג גבינתי משגע. ארנצ'יני באספטה ( אפיק גבאי)

 

אגף העיקריות כולל לכמה וכמה מנות פסטה, ניוקי בהכנה ידנית (52-72 שקלים) וגם פיצה בסגנון נפוליטני (48-64 שקלים). יתכן שאתם חשים מיצוי קל בכל הנוגע בפיצות בעקבות מבול הפיצריות שנפתחות כפטריות אחרי הגשם בשנה האחרונה, אבל סמכו עלינו - את הפיצות המוגשות כאן אסור לכם לפספס, במיוחד אם אתם מחסידי המרקם האקסטרה פריך. חוץ מתוספות מרעננות דוגמת סרדינים, אנשובי, צלפים ואפילו פטריות פורצ'יני טחונות, הבצק כאן הוא הברקה גדולה. החלק העליון בצקי, אוורירי ומכיל בגאון את התוספות המשבוצות בו. החלק התחתון הוא אות ומופת לפריכות פציחה אבל לא דקה מדי, כזאת שיוצרת את הביס המושלם.

. קנולי במילוי מסקרפונה עשו לעצמם מעריצים עוד בצילומי התוכנית

. קנולי במילוי מסקרפונה עשו לעצמם מעריצים עוד בצילומי התוכנית ( אפיק גבאי)

 

הסיבה היא ככל הנראה שילוב בין מכת חום לשכבת סמולינה גרגרית גסה שמצפה את הפיצה מלמטה ומוסיפה כמות נאה של קראנצ'יות בנוסף על הבצק האפוי עצמו. לא רוצים לצאת בהצהרות, אבל נראה לנו שמדובר באחת הפיצות הטובות שתמצאו בתל אביב. העניין לא מקרי. לפני אספטה פעלה במקום פיצריית "בקפיקו" של לירן גרודה (כיום המפיק הקולינרי של משחקי השף). אמיר עבד עם לירן, למד, התנסה ובשילוב עם אהבתו לקסמי פוליה יצר פיצה משלו שמייצגת בגאווה את החבל האיטלקי המועדף עליו. 

חוץ מפיצות ופסטות ישנן מנות דגים ובשר מתחלפות. אם תגיעו ביום שבו הכבדים מככבים בתפריט, תיהנו ממנה בטעם של פעם בביצוע עדכני, שמשלבת בין כבדים צלויים לתבשיל עשיר של יין מרסלה, ציר עוף, פטריות ובצל, ומתחת פולנטה רכה ועתירת חמאה. אגף הקינוחים הוא בטיפולה הבלעדי של מיכל. לצד עוגת גבינה ופיסטוקים בליווי קולי פירות יער (48 שקלים) וטירמיסו קלאסי (44 שקלים), מנת הדגל היא זאת שזכתה לתשואות רבות במהלך התוכנית: קנולי מטוגן ופריך במילוי קרם מסקרפונה, שוקולד וליקר תפוזים (44 שקלים). למרות שהאוכל באמת מצוין ומיכל ואמיר מנעימים את האווירה, משוחחים עם האורחים ומפזרים אנרגיה חיובית לכל עבר, קחו בחשבון שמדובר בישיבה על המדרכה לא רחוק מהכביש, כך שאם קשה לכם עם רעש, מומלץ מאוד להגיע בשעות הערב המאוחרות, אז התנועה רגועה יותר והרחוב מתחדש בשקט יחסי.


 

אספטה - מקווה ישראל 3, תל אביב