צבע משגע ופריכות שנשמעת למרחק. פיצה עם בצק פרמזן, istock

שימו את הדבר הזה בבצק של פיצה ותקבלו קראסט מ-ט-ו-ר-ף

פיצה ביתית היא תענוג גדול שכולנו מכורים אליו, במיוחד בחורף. רוצים להפוך את הקראסט לאקסטרה פריך? קחו כל מתכון מוצלח לפיצה, הוסיפו לו את הדבר הזה ואתם מסודרים

שימו לב שימו לב, לא משנה כמה אתם מאוהבים וגאים במתכון הפיצה הביתית שלכם, יש סיכוי שאנחנו הולכים להפוך אותו למוצלח אפילו יותר בזכות קראסט שאין שני לו: קריספי בטירוף, פציח אבל לא דק מדי, והכי חשוב - עשיר בטעם אוממי משגעים שמשדרגים משמעותית כל ביס.

לא לא, אנחנו לא מציעים לכם להטביע את בצק הפיצה בשמן, להחליף קמח או לקנות אבן שמוט. הטיפ שלנו לחיים פריכים יותר מבוסס על תוספת קטנה, כולה 1/2 כוס, שתהפוך את הבצק לנוקשה (בקטע טוב) ושחום הרבה יותר. 

>> מחפשים רעיון למתכון? כאן תמצאו יותר ממאה

>> ככה תשמרו על סופגניות טריות גם ביום שאחרי

>> נשארו לכם סופגניות בבית? תראו מה אפשר להכין איתן

 תוספת פשוטה שמשדרגת המון. פיצה מבצק פרמזן

תוספת פשוטה שמשדרגת המון. פיצה מבצק פרמזן (istock)

 

כמו כל דבר טוב שקשור לפיצה, גם טיפ הזהב הזה מגיע מאיטליה. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לגרר קצת פרמזן, למלא 1/2 כוס ולהוסיף לבצק פיצה, לא משנה על איזה מתכון הוא מבוסס. בזמן האפייה בתנור יתחמם הפרמזן המשולב בבצק, יהפוך מעט אלסטי, וברגע שהפיצה תצא מהתנור והטמפרטורות יחלו לרדת הוא יתקשה חזרה ויסיף לבצק המון פריכות. אבל חכו זו רק ההתחלה.

חוץ משינוי נהדר במרקם, הפרמזן יעשיר את הבצק בטעם האופייני הנהדר לו, יוסיף טעם גבינתי עמוק, ואם תקפידו לפזר עוד ממש טיפה על שולי הבצק רגע לפני הכניסה לתנור, תרוויחו את הטעם הממכר הזה של גבינה שרופה כמו זאת שנשארת על הטוסטר המועך וכולם רבים עליה. 

 טעם עמוק של גבינה ואוממי בכל ביס. פיצה מבצק פרמזן

טעם עמוק של גבינה ואוממי בכל ביס. פיצה מבצק פרמזן ( istock)

 

איך עושים את זה בפועל?


בקלות, קחו כל מתכון פיצה ביתית שאתם אוהבים (הנה אחד מ-ע-ו-ל-ה), ועל כל 2 כוסות קמח עם או בלי שמרים, הוסיפו 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת. שימו לב: את הגבינה מוסיפים רק אחרי שהבצק עבר לישה ראשונה ומעוצב לצורת כדור. אחרי ההוספה לושו את הבצק שוב, עצבו אותו לצורה הרצויה, ורגע לפני ההכנסה לתנור פזרו על השוליים עוד כף אחת של פרמזן מגורר. כך תשיגו את אפקט הגבינה השרופה הכל כך ממכר. אפו את הפיצה כרגיל, הוציאו מהתנור והניחו להתייצבות למשך 3-5 דקות. כעת חתכו ושימו לב לקראסט החתיכי, השחום והפריך שהשגתם לעצמכם, ותודה לאומה האיטלקית שהביאה אותנו עד הלום. בתיאבון!


 

מחפשים מתכונים מעולים לפיצה ביתית? נסו את אלה:

>> ד"ש מהבלקן: פיצה עם פטריות וקשקבל

>> פיצה מרגריטה אמיתית של לאון אלקלעי

>> פיצה תפוחי אדמה ורוזמרין של שי-לי ליפא

>> עשירה בבריאות: פיצה אנטיפסטי איטלקית