האם גם הם יהיו שם? הבאנים של דה באן, אנטולי מיכאלו

מתגעגעים לבאן משוק הכרמל? האחים הבשלנים חוזרים עם מסעדה חדשה

וגם: פסטיבל יין בעמק הכי יפה בארץ עם המון אוכל טוב מסביב, ותפריט קדרות מיוחד שמחזיר לחיים טכניקות בישול עתיקות. חדשות האוכל נערכות לחורף

  • פורסם ב:
  • 03/12/2018 20:48
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

התגעגעתם? אנשי הבאן חוזרים עם מסעדה חדשה שמחברת בין סין, יפן וטייוואן


התגעגעתם לבאנים החמימים ולמרק הלאקסה של האחים קצ'יס וחוויתם שברון לב קולינרי אחרי סגרית "דה באן"? הנה איחוי מהיר ללב הדואב: בתחילת ינואר יפתחו האחים את "ציינה קלאב", בר אוכל סיני עם הבלחות יפניות וטייוואניות, שיפעל היכן ששכנה עד לא מזמן מסעדת "דה באן". התפריט שנבנה בימים אלה מתרכז במיני פרשנויות למנות שטעמו השניים בטיול משותף לסין, חומרי גלם מקומיים וטעמים עזים האופייניים למטבח של השניים.

"על אף גודלו והשפעתו הנרחבת, המטבח הסיני נותר מסתורי עבור הקהל הישראלי וכמעט שלא ניתן למצוא בארץ מסעדות שמתמחות במטבח הזה", מסביר אייל קיצ'ס. "ב'צ'יינה קלאב' נציע לסועדים לטעום את המסע הקולינרי שעברנו שי ואני בסין. אספנו איתנו השראות מדוכני רחוב, ממסעדות משפחתיות קטנות וממסעדות יוקרה בערים גדולות. התוצאה היא מנות משופעות בחומרי גלם מקומיים ואקזוטיים בטעמים חזקים במיוחד", הוא מסכם. מהבר ייצאו קוקטיילים באותה רוח, יינות ומגוון סוגי סאקה להעלאת המורל. הפתיחה בעוד שלושה שבועות.

צ'יינה קלאב - הלל הזקן 18 תל אביב , סמוך לכניסה לשוק הכרמל 

השראה סינית והבלחות מיפן. מרק בצ'יינה קלאב

השראה סינית והבלחות מיפן. מרק בצ'יינה קלאב ( אנטולי מיכאלו)

 

האגמון השיכור: פסטיבל יין בשוק האוכל הצפוני


20 יקבים, עשרות דוכני אוכל והרבה שוקולד טוב. החל ממחר תוכלו להכיר את הגליל העליון במבט אחר, שיכור ושמח יותר. מחר (13.12) יחל פסטיבל היין הצפוני שיתקיים במלון "גליליון" ויאגד תחת קורת גג אחת 20 יקבי בוטיק גליליים, יינות חדשים שיושקו באירוע, אמנים והופעות חיות, מפגשי יין, טעימות חופשיות וחנות גדולה בה תימכר תוצרת חקלאות  מקומית, שמן זית, ריבות ועוד. זוהי השנה הראשונה שבה מתקיים הפסטיבל בשוק "אגמון מרקט", כך שחוץ מהרבה אלכוהול יוכלו המבקרים להנות מגבינות בוטיק, פטיסרי צרפתי, שוקולד תוצרת בית וגם דוכן גורמה גלילי של השף משה אביב. בין היקבים שישתתפו בפסטיבל: יקבי רמת הגולן, יקב הרי הגליל ודלתון דרך יקבי  בוטיק ייחודיים: יקב לוי, יקב מילס, יקב שטרן, יקב הר אודם, יקב רימון, יקב גליליאו, יקב סקוריה, יקב אור הגנוז, יקב חרשים, יקב אסף יקב לוריא, יקב זמר, יקב שמאי ועוד רבים וטובים. המבקרים בפסטיבל יוכלו לרכוש כוס יין במחיר 50 שקלים, שיזכו המחזיקים בה ב-10 טעימות אלכוהוליות משכרות במיוחד. 

פסטיבל היין יתקיים בין התאריכים 13-14 בדצמבר החל מהשעה 17:00 ועד הלגימה האחרונה, ובשישי החל מהשעה 11:00 ועד כניסת השבת. הכניסה חופשית


 

 בואו עם נהג תורן. פסטיבל יין באגמון מרקט

בואו עם נהג תורן. פסטיבל יין באגמון מרקט ( אגמון מרקט)

 

מסעדת רוטנברג מציגה: קדרות חורפיות בסגנון האדם הקדמון


 

מה קורה כשמחברים בין ארכיאולוגיה, קדרות ומסעדת שף? התשובה היא תפריט קדרות שיוגש החל ממחר במסעדת "רוטנברג" שבעמק המעיינות. היוזמה היא פרי שיתוף פעולה בין מוזיאון הארכאולוגיה שבשער הגולן, קדרי עמק הירדן ויזהר סהר והילה רונן סהר, בני זוג ובעלי המסעדה שביקשו להפיח חיים חדשים בכדי החרס שנמצאו באזור. על עבודת השחזור היו אמונים צמד הקדרים לוריא, שיצרו קדרות בהשראת כדי החרס ההיסטוריים בהם מתבשלים באיטיות נזידים שונים. בין המנות: קדרת שוק ברווז עם לימון וקליפת קינמון (98 שקלים), קדירת שורשים ביין לבן, חמאה וזעתר (63 שקלים) וקדירת סרטנים כחולים, רצועות פרחי בננה, לימון כבוש (105 שקלים).

לצד תפריט הקדרות יתקיימו במקום סיורי ליקוט בהנחיית הילה, הכוללים מסע רגלי באזור החאן הממלוכי והגשר הרומי מעבר לגדר המערכת הצמודה למסעדה, ליקוט גדילנים וברקנים, חסת מצפן, חוביזה, חרדל בר, סלק בר, אמיך קוצני, גזר קיפח, חרצית, כף אווז, עולש, סרפד, טופח, חסת מצפן, מלוח  ועוד. סיורי הליקוט יתקיימו ב-11 בינואר, ב-22 בפברואר וב-15 במרץ בין השעות 14:00-18:00 בעלות 260 שקלים למשתתף או 500 שקלים לזוג, הכוללים מספר מנות המבוססות על חומרי הגלם שיולקטו לצד יין והדרכה.

מסעדת רוטנברג - חצר הגשר הישנה, ליד קיבוץ גשר

 חומרי גלם אזוריים, שיטות בישול עתיקות. תפריט קדרות של רוטנברג

חומרי גלם אזוריים, שיטות בישול עתיקות. תפריט קדרות של רוטנברג ( אפיק גבאי)