תהפוך בקרוב לאחת המנות המצולמות בעיר. ברולה אבוקדו במסעדת אבוקדה, מרב וסרמן

אבוקדה לשלטון! ביקרנו במקום הכי לוהט בת"א, ויש לנו המלצות

אחרי טוקיו, אמסטרדם וניו יורק, גם תל אביב מתהדרת במקום חדש המוקדש וסוגד לאבוקדו, הכוכב הלוהט של התקופה. בתפריט: אבוקדו ברולה וגלידה שתגרום לכם להגיע במיוחד

עם גישה אקולוגית, תפריט טבעוני נפרד, חדר סודי עם פוטנציאל אינסטגרמי גבוה שתצטרכו למצוא בעצמכם, אבוקדו שהתחפש לביצת קינדר ובעיקר שלל מנות יפיפיות ומטורפות, נפתח השבע להרצה "אבוקדה", לונה פארק מעוצב לאוהבי האבוקדו. אם הרעיון נשמע לכם מוכר, אתם לא מדמיינים. בטוקיו, אמסטרדם, רומא, ניו יורק ולוס אנג'לס תמצאו אבוקדות שונות ומשונות עם ותק נאה, ועכשיו סוף סוף הגיע גם תור ישראל.

מאחורי המסעדה המגניבה ששמה במרכז את הכוכב הירוק, עומדים בני הזוג הקריאטיביים ארז פרידנזון וחן שושן. שניהם חיפשו כיוון חדש בחייהם אחרי שנות עיצוב וניהול מקומות שונים בעיר, והחליטו להביא לתל אביב את מה שטעמו לפני כשנתיים ב"אבוקדו קלאב" הניו יורקי. גיבוש התפריט המשוגע כלל סיבוב השראה ב"אבוקדו קלאב" הברלינאי וב"דה אבוקדו שואו" הפופולארי באמסטרדם, לצד המון ניסיונות יצירתיים בביתם, חיבורים מסקרנים לאבוקדו, צילחותים וצילומים, כי בכל זאת - האינסטגרם שולט ביד רמה

הרבה יצירתיות בכל מנה. בייגל פראי וטוסט אבוקדו באבוקדה

הרבה יצירתיות בכל מנה. סושי אבוקדו מפורק וטוסט אבוקדו באבוקדה ( חן ששון )

 

לצורך בניית התפריט והמנות הם צירפו את שף המסעדה טל דדון, שהגיע ל"אבוקדה" אחרי שחלש על כל מעוזי הטבעונות התל אביבים, בהם "זכאים", "ננוצ'קה" ז"ל ובית הקפה "אנסטסיה". דדון אינו טבעוני, אך הוא מביא למקום ולאוכל חשיבה אקולוגית שבאה לידי ביטוי בניצול מקסימלי של חומרי הגלם עד לגרעין האבוקדו. חומרי הגלם, הירקות, הגבינות והביצים ברובם אורגנים, והתפריט ידידותי לכל ומאפשר לטבעונים, אוכלי בשר, שוחרי בריאות ולא דופקים חשבון - לשבת ולהנות ביחד. 

התפריט נפתח בשלושה סוגי לחמים המוגשים עם חמאת אבוקדו מצוינת שתשמחו לאמץ למקרר ביתכם, וקצף עגבניות חרפרף (24 שקלים). בהמשך מגיע הכוכב הבלתי מעורער של מסעדות האבוקדו סביב העולם: טוסט אבוקדו (22 שקלים) שמוגש בצורה הבסיסית והפוטוגנית עם לחם מחמצת משוח בקרם אבוקדו, ועליו פרוסות אבוקדו שאפשר לתגבר בתוספות מתוך רשימה מגוונת הכוללת סלמון מעושן (15 שקלים), קרם אגוזי מקדמיה עשיר וטבעוני (8 שקלים) או החיבור הפשוט והמופלא של ביצה עלומה (8 שקלים).

 בהתחלה תחשדו, אחר כך תתמכרו. גלידת אבוקדו באבוקדה

בהתחלה תחשדו, אחר כך תתמכרו. גלידת אבוקדו באבוקדה ( חן שושן)

 

מכאן ממשיך התפריט לסלט מגי ושרי (52 שקלים), אינטרפטציה יצירתית לסלט ישראלי שובר שגרה, המורכב מעגבניות מגי ושרי מתוקות ומלאות טעם, שחוברות לשני חצאי אבוקדו, בצל כבוש, גבינת פטה שעורבבה עם יוגורט באפלו, ומעל הכל מגוררת אבן יוגורט. אם כל הירוק הזה מרגיש לכם בריא מדי, קוב סנדויץ' (52 שקלים) היא המנה שלכם. כל מרכיבי הסלט האמריקאי הקלאסי הכוללים חסה אייסברג פריכה, חזה עוף מתובל ומפורק, עגבניות, רצועות בייקון וגבינת גרוגונזולה מקבלים טוויסט ונכלאים בין שתי פרוסות של לחם "פאן דה מי" חמאתי וקרסטי, שנמשח בקרם אבוקדו דומיננטי ועוצמתי.

"אבוקדה" נמצאת עדיין בתקופת הרצה, התפריטים משתנים מידי יום, והמנות מתחדדות בכל סרוויס. מידי יום גם נולד תפריט ספיישלים, בו גבולות האבוקדו נמתחים. אחת ממנות הספיישל שבעקבות התגובות הנלהבות תחצה כנראה את הקווים לתפריט הקבע היא ה"אבוקדו ברולה" (48 שקלים), חצי אבוקדו ממולא בגבינת באפלו ויוגורט קרמי, שמקבל זיגוג קרמלי מוזהב ממש כמו בקינוח קרם הברולה. האבוקדו מוגש על רוטב סלק סגלגל, לימון כבוש ועשבי נענע ובזיליקום ריחניים, והתוצאה היא הפתעה נפלאה בפה. עוד מנה מסקרנת היא ה"סלט הצרפתי" (58 שקלים) שילוב בין חסה אייסברג, רוקט, קרם אבוקדו ואגוזים, גורגונזולה, עוף מפורק, חלמון כבוש וגרעין אבוקדו מיובש וטחון שמפוזר על הכל. נשמע מאתגר? הביקורות מהללות.

 תהפוך כנראה ללהיט המקום. סלט מגי ושרי באבוקדה

תהפוך כנראה ללהיט המקום. סלט מגי ושרי באבוקדה חן שושן)

 

אם זה לא מספיק מפתיע, יש גם אבוקדו הפתעה (46 שקלים) להרפתקאנים: צלחת ובתוכה אבוקדו חצוי ממש כמו ביצת קינדר, שאת המילוי והציפוי שלו תגלו רק במהלך הביס. אם עדיין לא נפלתם מהכיסא, תהיו חזקים, הנה מגיעים הקינוחים, וכן, גם בהם שולט האבוקדו ביד רמה. הרשימה כוללת גלידת אבוקדו אמריקאית אקסטרה קרמית (18 שקלים) שמוגשת בכוס ישירות ממכונת הגלידה. בביס הראשון זה קצת מוזר, בביס השני זה מעניין ובביס השלישי תתמכרו ולא תוכלו להפסיד ללקק. חוץ ממנה מוגש גם מוס שוקולדי (28 שקלים) שמזגזג בין המתוק למלוח, עם אבוקדו, פלפלת, מלח, שמן זית וטווילים קטנים ופריכים של קרואסון. בהמשך יכנסו לתפריט גם משקאות אבוקדו בדמות שייקים על בסיס חלב שקדים, חלב אורז והדרים, בהם יככב כמובן האבוקדו שיושדך לפרי האסאי ולפירות טרופיים שונים. גם גזרת האלכוהול הולכת לסקרן עם קוקטיילים משכרים על בסיס הפרי הירוק, כולל גרסת הנגרוני אבוקדו שנרקחת בימים אלה ממש.

בתקופת ההרצה "אבוקדה" תפעל רק בשעות הערב, אך בהמשך יורחבו שעות הפעילות גם לבוקר, מה שאומר תפריט בראנצ'ים שמח שיכלול מוזלי עם קוביות אבוקדו ודבש פרחי אבוקדו וחגיגת פחמימות של בייגל, קרואסון ופנקייק, שישתלבו עם אבוקדו, המילה שחוזרת הכי הרבה בכתבה. סנוניות מכל הטוב הזה תוכלו לטעום בימי שישי הקרובים, אך כדאי להתעדכן בדף הפייסבוק של המקום לפני שמתנפלים. 

אבוקדה - לילנבלום 39, תל אביב | שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 18:00-אחרון לקוחות | יום ו' בין השעות 10:00-15:00. בהמשך השעות יורחבו לבוקר ושבתות | טלפון: 03-9291988