אל תתאמצו יותר מדי: סלט פוקה עם רוטב שמחזיק חודש (!) במקרר

קראנצ'י, עוקצני, בריא ומביא את כל מה שטוב בים לתוך צלחת צבעונית ומשביעה. סלט פוקה שמחבר בין הוואי ליפן בדרך הכי טעימה שיש

מרכיבים:

(ל-2 מנות)
 

150 גרם אורז סושי עגול 
100 גרם פולי אדממה מקולפים וחלוטים
50 גרם עגבניות שרי חתוכות לרבעים
1 אבוקדו, חתוך קוביות שהושרו קודם במיץ לימון,
מנגו (אם יש בוסר מומלץ לגרד אותו במגרדת דקה. אם בעונה, חותכים לקוביות קטנות)

מיקס עלים: בזיליקום, כוסברה, טרגון, נענע, ארוגולה, שערות גזר - מערבבים ומתבלים במלח ים
שמן זית ומיץ לימון 
60 גרם סלמון טרי
60 גרם טונה טריה

לרוטב הפונזו

400 מ"ל סויה
50 מ"ל שמן שומשום
20 מ"ל שמן צ'ילי אדום חריף
30 מ"ל מיץ לימון
30 מ"ל מיץ יוזו
200 מ"ל מיץ תפוזים
מעט ג'ינג'ר טרי מקולף

אופן הכנה:



חותכים את המרכיבים לקוביות קטנות, מערבבים עם מלח, שומשום שחור, מכינים את רוטב הפונזו: טוחנים את מרכיבי הרוטב במג'ימיקס, מסננים ושופכים לסקוויזר. מפזרים את הרוטב על האורז ומסדרים את שאר מרכיבי הסלט על האורז בצורת מניפה, מפזרים מעל בוטנים גרוסים קלויים ואפונת וואסבי טחונה. מגישים מיד.

המתכון באדיבות ציפי גרשונוביץ, היועצת הקולינרית של מסעדת Frame