מרק עדשים ירוקות, תרד ולימון, ערוץ 10

מתכון למרק עדשים ותרד

לימים הגשומים שבדרך - מרק עדשים ירוקות עם תרד וניחוח שום

  • פורסם ב:
  • 17/11/2010 15:58
  • |
  • עודכן ב:
  • 17/11/2010 15:58
  • |

מצרכים:

2 כפות שמן זית איכותי

1 בצל קצוץ

4 שיני שום טריות מעוכות

3 מקלות סלרי

2 תפוחי אדמה בינונים מקולפים וחתוכים לקוביות

1 כפית כמון

250  גרם עדשים ירוקות

1.5 ליטר ציר עוף

500 גרם תרד שטוף

2 כפות מיץ לימון טרי

מלח

פלפל שחור

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בצל, שום, סלרי, תפו"א וכמון ומבשלים על חום נמוך 10 דקות.
  • מוסיפים את הציר והעדשים ומרתיחים, מבשלים על אש בינונית כ-25 דקות לריכוך העדשים.
  • מוסיפים את עלי התרד ומבשלים 3 דקות נוספות.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010