הוא כבר הצטרף ליום המרק, ואתם?, אדם שולמנד

מרק עדשים טורקי

כשבחוץ הרוחות מנשבות והפוך יוצא מהארוך, אין כמו מרק עדשים מנחם בניחוח כמון ושום כדי לחמם את הבטן. השף רפי כהן מביא לכם את הגרסה שלו למרק של החורף

  • פורסם ב:
  • 11/12/2010 07:47
  • |
  • עודכן ב:
  • 11/12/2010 07:47
  • |

כמה פעמים נפלה בחלקכם הזדמנות לעשות משהו טוב, כזה שיחמם את ליבם ובטנם של אלה שידם אינה משגת. ביום המרק שיתקיים ב-21.12 יתרמו שפים ומסעדות רבות בארץ, בינהם רפי כהן מרפאל, את הכנסתם מהמרקים לטובת עמותת לשובע. בואו להיות חלק מאירוע מרגש.  

מרק עדשים טורקי

8-10 סועדים

4 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים דק

5 שיני שום קצוצות

3 כוסות עדשים כתומות שטופות

2 ליטר מרק עוף צח (או מים)

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כורכום

½ כף פפריקה

¼ כף כמון

מלח לפי הטעם

½ כוס שמן זית

אופן הכנה:

  • מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומוסיפים פנימה את הבצל והשום הקצוץ ומזהיבים.
  • מוסיפים את התבלינים ומאדים כדקה נוספת, מוסיפים את המרק עוף והעדשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבעבוע קל ומבשלים כשעה. מערבבים מידי פעם.
  • מגישים עם מעט שמן זית מעל, אפשר גם כף של יוגורט כבשים ויש אפשרות לאוהבי החמוץ לסחוט לימון מעל.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2010