ניתן להגיש עם באגט קלוי או קרוטונים ורצועות בצל מטוגנות עד פריכות, יח"צ

עונג חורפי מושלם: מרק עגבניות עם שעועית לבנה

בין נזיד למרק: שילוב של שעועית לבנה עם תפוחי אדמה וקוביות לחם הופך את המרק הזה לארוחה שלמה ומזינה, שתחזיק אתכם שבעים עד הערב לפחות

  • פורסם ב:
  • 01/01/2011 19:03
  • |
  • עודכן ב:
  • 01/01/2011 19:03
  • |

מצרכים:

  • 300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה
  • 5 עלי מרווה
  • 1 ליטר מים לבישול
  • 2 גבעולי פטרוזיליה
  • גבעול מרווה
  • גבעול בזיליקום
  • 400 גרם לחם כפרי לבן ללא ה"קשה" חתוך לקוביות  
  • 5 עלי מנגולד
  • ¼ כרוב לבן בינוני פרוס לז'וליינים
  • 400 גרם עגבניות בשלות מאד, קלופות וחתוכות לקוביות
  • תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות 
  • 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות 
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות 
  • ½ כוס שמן זית Extra Virgin
  • מלח

אופן הכנה:

  • מפרידים את העלים מהגבעולים של עשבי התיבול וקוצצים את העלים בלבד.
  • מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה.
  • מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת.
  • מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול. מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.
  • שמים בסיר שמן הזית, קוביות בצל, גזר, סלרי ועשבי תיבול קצוצים. מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
  • לאחר שקוביות הירקות בסיר נעשות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והמנגולד.
  • מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות. מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות. מוסיפים את קוביות תפוח האדמה.
  • מתבלים בכפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
  • מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
  • טועמים, מוסיפים מעט מלח על פי הצורך ומכבים את האש.

לפני ההגשה:

  • מביאים את המרק לרתיחה. מוסיפים למרק את קוביות הלחם . מערבבים ערבוב קל.
  • מעבירים לכלי הגשה. בכל כלי בוזקים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.

המתכון באדיבות השף אליאב גולדנברג ממסעדת ג'ויה.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011