ניתן להגיש עם באגט קלוי או קרוטונים ורצועות בצל מטוגנות עד פריכות, יח"צ

מתכון למרק בצל

מרק בצל עשיר בטעמים בניחוח עלי טימין ויין לבן, מוגש עם קרוטונים וגבינת פרמזן מגורדת מעל

  • פורסם ב:
  • 03/01/2011 12:19
  • |
  • עודכן ב:
  • 03/01/2011 12:19
  • |

מצרכים ל-8 סועדים:

100 גרם חמאה

8 בצלים לבנים פרוסים

עלה דפנה

5 גרגירי פלפל אנגלי

כפית עלי טימין

3 כפות סוכר חום

2 כוסות יין לבן

8 כפות קמח

כף מלח

אופן הכנה:

  • ממיסים את החמאה ביסר ומוסיפים בצל, פלפל אנגלי, עלה דפנה, טימין וסוכר חום.
  • מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה כחצי שעה.
  • מוסיפים יין ומאדים במשך 5 דקות.
  • מוסיפים קמח לבן ומערבבים היטב כ-3 דקות נוספות.
  • ממלאים מים עד חצי מגובה הסיר וממליחים.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש נמוכה.
  • מתקנים תיבול ומגישים עם קרוטונים וגבינת פרמזן.

המתכון באדיבות השף הראשי של קפה ג'ו, רם ענתבי.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011