מרק ירקות כתומים שהולך מצוין עם קרוטונים ביתיים, אנטולי מיכאלו

מתכון למרק כתום

המרק המוכר והאהוב שמשלב בטטה, דלעת וגזר בלי טיפה אחת של שמנת

  • פורסם ב:
  • 10/01/2011 15:33
  • |
  • עודכן ב:
  • 10/01/2011 15:33
  • |

מצרכים:

3 גזרים בינוניים

בטטה אחת בינונית

בצל לבן אחד בינוני

חצי ק"ג דלעת

3 שיני שום

2 ליטר מים

1 כוס חלב

מלח

פלפל

אגוז מוסקט

אופן הכנה: 

  • קולפים את הירקות וחותכים לקוביות.
  • קוצצים את הבצל ומאדים עם מעט שמן עד שהוא הופך לשקוף.
  • מוסיפים את השום וממשיכים באידוי 2 דקות נוספות.
  • מוסיפים את כל הירקות, המים והתבלינים.
  • מבשלים מכוסה על אש קטנה במשך שעה.
  • מרסקים את תכולת הסיר במרסק יד (או מעבד מזון).
  • מבשלים את המרק למעט החלב והמוסקט במשך שעה.
  • מוסיפים חלב ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול.

המתכון באדיבות בית האוכל של Home Made. רחוב הנצי"ב 18, שכונת מונטיפיורי - ת"א.

כתבה זו פורסמה לראשונה בשנת 2011