במיוחד לימים הקרים שבדרך - מרק בטטה עם שמתנ מתוקה, יח"צ

מתכון למרק קרם בטטה

מרק בטטה סמיך וקטיפתי על בסיס שמנת מתוקה עם תיבול עדין של טימין ועלי דפנה

  • פורסם ב:
  • 03/01/2011 08:24
  • |
  • עודכן ב:
  • 18/01/2011 07:33
  • |

מצרכים:

חצי בצל חתוך גס

רבע כרישה פרוסה גס

2 גזרים פרוסים דק

4 בטטות קלופות וחתוכות גס

2 שיני שום שלמות

3 גרגרי פלפל אנגלי

3 עלי דפנה 

כף סוכר

מלח

כף ג'ינג'ר טחון

כפית עלי טימין

תפוח אדמה חתוך גס

250 מי"ל שמנת מתוקה או 150 מי"ל שמן זית

אופן הכנה:

  • מטגנים כשבע דקות על אש בינונית בצל, כרישה, גזר, שיני שום, בטטות, פלפל אנגלי ועלי דפנה.                 
  • מוסיפים מים, סוכר, מלח, ג'ינג'ר טחון, טימין ותפוח אדמה חתוך גס.                 
  • מבשלים עד שהגזר רך.                 
  • מוציאים את גרגירי הפלפל האנגלי ואת עלי הדפנה.                   
  • טוחנים את המרק היטב ומוסיפים את השמנת.                     
  • מערבבים היטב ומתקנים תיבול.

המתכון באדיבות השף הראשי של קפה ג'ו, רם ענתבי.

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011