רוצים לקצר את זמן ההכנה? השתמשו בשעועית קפואה, יהודה סלומון

מתכון למרק עגבניות ושעועית

העגבניות המתקתקות פוגשות שום שמוסיף חריפות עדינה ושעועית שמעבה את המרק והופכת אותו לסמיך, משביע ובעיקר טעים במיוחד

  • פורסם ב:
  • 09/11/2011 07:33
  • |
  • עודכן ב:
  • 09/11/2011 07:33
  • |

מצרכים (ל ־6 מנות):

1 ק"ג עגבניות תמר, או ¼1 ק"ג עגבניות אשכול אדומות

2 כפות שמן זית

2 בצלים בינוניים

2 שיני שום כתושות

1 ליטר מרק צח (אפשר מאבקה)

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח ופלפל

1 כף קורנפלור

2 כפות מים

400 גרם שעועית לבנה קפואה

כוסברה קצוצה לעיטור

אופן הכנה:

  • רוחצים את העגבניות וקולפים אותן. על מנת שהקליפה תרד בקלות, יש לחלוט את העגבניות במים רותחים, יוצרים חתך דמוי צלב בקליפה בתחתית כל עגבנייה, מניחים את העגבניות בקערה גדולה ויוצקים עליהן הרבה מים רותחים. משהים דקה, שופכים את המים ומסירים את הקליפה במשיכה.
  • קוצצים את עגבניות התמר (לחתיכות גדולות) ואם משתמשים בעגבניות אשכול חוצים, מסלקים את הגרעינים וקוצצים.
  • קוצצים את הבצלים, מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיתרכך. מוסיפים את השום ומערבבים.
  • מוסיפים לסיר את העגבניות, מרק, רסק עגבניות, פפריקה, סוכר מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מביאים את המרק לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.
  • בוללים את הקורנפלור ב־2 כפות מים ובוחשים לתוך המרק.
  • מוסיפים לסיר את השעועית ומביאים את המרק שוב לרתיחה.
  • מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות, טועמים ומתקנים טעמים.
  • יוצקים את המרק לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה.

המתכון מתוך הספר "בקלי קלות" מאת דנית סלומון, הוצאת "קוראים".

הכתבה פורסמה לראשונה בשנת 2011