מרק חומוס עם כרישה ותפוחי אדמה , גיא מילר

מתכון למרק חומוס ותפוחי אדמה

כשהגשם בחוץ לא מפסיק לרדת וכל מה שרוצים זה להתכרבל מתחת לפוך ולאכול משהו חם ומנחם, זה הזמן להכין מרק סמיך שמתפקד כארוחה שלמה

  • פורסם ב:
  • 25/12/2011 08:42
  • |
  • עודכן ב:
  • 25/12/2011 08:42
  • |

מצרכים:

2 כפות חמאה

4-5 כפות שמן זית

4 יחידות כרישה, רק החלק הלבן

6 תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה), חתוכים לקוביות קטנות
1/2 ק"ג גרגירי חומוס (רצוי ספרדי), מושרים 24 שעות
עלים מ-3 ענפי טרגון

כף שום כתוש

מלח ופלפל

4-5 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות גסות
6-7 עלי בזיליקום

אופן הכנה:

  • מחממים בסיר שמן זית וחמאה, מוסיפים את הכרישה ומטגנים במשך 2 דקות.
  • מוסיפים קוביות תפוחי אדמה, חומוס, טרגון, שום כתוש, מלח ופלפל לפי הטעם ומטגנים במשך 2-3 דקות.
  • יוצקים מים עד לגובה של כ-2 ס"מ מעל לירקות ומבשלים במשך 40 דקות.
  • מוסיפים את העגבניות המקולפות והבזיליקום, מבשלים כ-20 דקות נוספות או עד שגרגירי החומוס הופכים לרכים.
  • מוציאים כוס גרגירי חומוס עם הנוזל וטוחנים למרקם חלק,ומחזירים אל המרק - עד שהגרגירים והכרישה יוצרים מרקם סמיך וכפרי. מערבבים היטב, טועמים ומשפרים את הטעם.
  • בעת ההגשה מומלץ לבזוק מעל המרק מעט שמן זית ומעט קרוטוני פיתה.
  • תוספת להגשה - קרעי פיתה מתובלים: לוקחים פיתה (אפשר גם פיתה מיום האתמול), חותכים לפיסות קטנות ומתבלים עם שמן זית, זעתר, מעט שום כתוש וסומק. מערבבים ואופים בחום של 200 מעלות - עד שהפיתה נעשית פריכה.
  • אופציה נוספת להגשה: מרוקנים לחם עגול, משמנים בפנים עם שמן זית ואופים בתנור עד שמזהיב. מגישים את המרק בתוך הלחם.

המתכון באדיבות השף סהר רפאל ממסעדת כרמים במושב סגולה. 

הכתבה פורסמה לראשונה ב-2011