אין כמו צלחת מרק חמימה כשהגשם בחוץ לא מפסיק לרדת. מרק בשר ושעועית , חיה אילונה דר

10 מתכוני המרק הפופולריים ביותר

הם טעימים ומשביעים כל השנה, אבל בחורף הם מנחמים הרבה יותר. סוף שבוע גשום הוא הזדמנות מצוינת לבדוק אילו מתכונים כיכבו אצלכם במטבח. ממרק עגבניות עם אורז ועד מרק תירס ומרק קלאסי של עוף עם אטריות

  • פורסם ב:
  • 16/02/2012 21:51
  • |
  • עודכן ב:
  • 16/02/2012 21:51
  • |

כשהחזאים הודיעו שסוף שבוע גשום מחכה מעבר לפינה, ידענו שאנחנו חייבים לפנק אתכם במתכון שיחמם וישביע. הבעיה היחידה שלא החלטנו איזה מתכון הכי מוצלח מבין אלה שניסינו לאחרונה בבית.

בסוף, רגע לפני שהחלטנו, נזכרנו בסקר שהעלנו לא מזמן בקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה אוכל. בסקר שאלנו אתכם איזה מרק אתם הכי אוהבים (למקום הראשון הגיע מרק אפונה) והופתענו לגלות כל כך הרבה סוגים של מרקים שאתם מכינים בבית. באותו רגע הבנו שהגיע הזמן לעשות את העבודה המתישה ולעבור על כל מתכוני המרק שהעלנו בשנתיים האחרונות - כדי לבדוק מי היו הפופולריים ביותר.

אז אחרי עבודת תחקיר קטנה הגענו אל רשימת 10 המרקים הפופולריים ביותר. לכם נשאר רק לבחור. חורף חם!

מרק אפונה עם קרוטונים

הוא סמיך, מתקתק ומאוד קל להכין אותו בבית. עידן אדלר רייס עם המתכון הכי חורפי שיש. שימו לב, הכי כיף לאכול את המרק עם קרוטונים ביתיים.

מרק עגבניות עם שעועית

העגבניות המתקתקות פוגשות שום שמוסיף חריפות עדינה ושעועית שמעבה את המרק והופכת אותו לסמיך, משביע ובעיקר טעים במיוחד.

מרק עדשים ובטטות

מרק סמיך שישביע ויפנק. חיהל'ה מכינה מרק כתום עם עדשים, בטטות ודלעת עם תיבול מחמם וארומטי של ג'ינג'ר ובהרט. עכשיו רק צריך תפאורה של גשם ואתם מסודרים.

מרק גונדי

הישר מהמטבח הפרסי - אהרוני מלמד אתכם איך להכין מרק מתובל עם גרגירי חומוס וכדורי עוף רכים לצד אורז לבן.

מרק בטטות סמיך

תמי שיבק נזכרת בימים עברו, בהם מרק עוף היה הכוכב של הארוחה והספר "מהמטבח בהנאה" היה הדבר הכי מסעיר בעולם הקולינרי. הרבה השתנה מאז, גם המרק - שהפך לעשיר, מלא בבטטות ומנוקד בקרוטונים ביתיים.

מרק עוף עם ירקות ואטריות

אידיש הוא נקרא "לוקשן מיט יוך" ובעברית הוא מוכר כמרק של סבתא. הגרסה שלפניכם נשענת על המתכון הקלאסי אך נוספו לו מעט שדרוגים כדי להעשיר את הטעם. וגם: איך להכין כדורי קניידלעך שהולכים נהדר עם המרק.

מרק בצל וכרישה

בשלב ראשון מקרמלים באיטיות בצל וכרישה במחבת. אחרי כן מוסיפים את הנוזלים הארומטיים: יין לבן, ציר עוף ויין פורט ומבשלים 20 דקות נוספות. לגרסה עשירה יותר משתמשים בציר בקר.

מרק עגבניות עם אורז

הטמפרטורות יורדות וחיהל'ה נכנסת למטבח ומכינה סיר מרק עגבניות סמיך עם אורז. הכינו את הכרבוליות ובואו להתחמם.

מרק תירס

מרק שילדים אוהבים במיוחד - אנחנו הגשנו עם חטיף "דובונים" במקום שקדי מרק. הילדים טרפו את זה.

מרק פטריות עשיר

אחרי הרבה ניסיונות, עידן אדלר רייס מצאה את המתכון המנצח למרק פטריות עשיר שיחמם וישמח בימים סגריריים.

הכנתם את אחד המרקים? רוצים לספר לנו איזה מרק אהוב עליכם ביותר? הכנסו לקבוצת הפייסבוק אוכל קדימה ואוכל ושתפו אותנו בתמונות והסיפורים.

פורסם לראשונה ב-2012