מרק סלק, קרן ביטון כהן

מתכון למרק סלק

אהרוני מלמד אתכם איך להכין מרק סגול משגע שמשלב בתוכו את הסלק הדומיננטי לצד ג'ינג'ר ארומטי ובצל שמוסיף המון טעם וניחוח. מגישים עם שמנת חמוצה ועירית

  • פורסם ב:
  • 11/10/2012 11:23
  • |
  • עודכן ב:
  • 12/10/2012 19:21
  • |

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | כמות מנות: 5-6 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

6 סלקים גדולים, טריים ומוצקים


40 גרם חמאה


1 כף ג'ינג'ר טרי


1 כף זרעי כמון שלמים


1/2 בצל סגול


כף שמן זית


5 עלי מרווה


6 כוסות מים


מלח ופלפל גרוס


2 מיכלים שמנת חמוצה


מעט שמן זית


מעט עירית קצוצה


מעט אבקת צ'ילי יבש


אופן הכנה:

  • מחממים את התנור ל-200 מעלות.
  • עוטפים כל סלק ביריעת אלומיניום ואופים בתנור כ-45 דקות עד שעה עד שהסלקים מתרככים. מקררים מעט וקולפים. חותכים כל סלק לרבעים ופורסים כל רבע לפרוסות.
  • חותכים גס את הבצל הסגול ואת שורש הגי'נג'ר.
  • מניחים בסיר את החמאה, כף שמן זית, כמון, עלי מרווה ואת הג'ינג'ר והבצל הקצוצים ומאדים במשך כ- 3-4 דקות. מוסיפים את הסלקים לסיר ומבשלים עוד כ-3 דקות.
  • מוסיפים לסיר מים רותחים עד לכיסוי התבשיל, ממליחים מפלפלים, מוסיפים מעט צ'ילי יבש, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך כ 20-30 דקות.
  • מרסקים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק.
  • מעבירים את המרק לקעריות הגשה, מניחים במרכז כל קערית מעט שמנת חמוצה, מטפטפים מעט שמן זית מעל, מפזרים מעט עירית קצוצה ומגישים.

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

לכל המתכונים מהתכנית:

קציצות עוף בתוספת פתיתים (ריזוני)

קראמבל פירות עם ציפוי גרנולה