מרק מיסו עם פטריות וטופו, קרן ביטון כהן

מתכון למרק מיסו עם טופו ופטריות

אהרוני מכין מרק מלא בריאות בקלי קלות: מרק מיסו עשיר וריחני עם טופו, ג'ינג'ר, פטריות שיטאקי ופאק צ'וי

  • פורסם ב:
  • 07/03/2013 15:45
  • |
  • עודכן ב:
  • 09/03/2013 19:22
  • |

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל

מצרכים:

 

2 כפות שמן


1 קוביית טופו, חתוכה לקוביות קטנות


1 בצל סגול, פרוס דק


2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק


1 גזר, פרוס דק


1 פלפל צ'ילי אדום, פרוס דק


6 פטריות שיטקאה טריות


1 באק צ'וי, פרוס


כוס נבטים


1 ליטר מרק צח


3 כפות ממרח מיסו אדום


1 כף רוטב סויה


כפית שמן שומשום


דף אצת נורי


2 בצלים ירוקים, קצוצים


אופן הכנה:

  • שמים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הג'ינג'ר, הבצל, הצ'ילי כשלוש דקות. מערבבים מדי פעם.
  • מוסיפים את המרק, הגזר, המיסו והסויה ומביאים לרתיחה. מבשלים חמש דקות.
  • מסירים את הרגל מפטריות השיטאקי, חוצים אותן ומבשלים חמש דקות.
  • מוסיפים את הטופו לבישול של דקותיים.
  • פורסים את הבאק צ'וי ומחלקים ביחד עם הנבטים בין 4 קערות מרק. מטפטפים מעל מעט שמן שומשום.
  • לוקחים את דף הנורי, קולים אותם מעט על אש להוציא את הרטיבות, ואז חותכים לפרוסות קטנות ומכניסים גם אותן לקעריות.
  • יוצקים פנימה את המרק, מפזרים בצל ירוק ומגישים.

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? צפו בתוכנית המלאה

לכל המתכונים מתוך התוכנית:

חזה עוף מאודה עם נבטים

מוקפץ צמחוני עם תרד ושומשום

אפרסקים צלוים עם וניל ודבש