מרק בצל בסויה וסילאן, , דניה ויינר, סגנון: אוריה גבע

מתכון למרק בצל בסויה וסילאן

סילאן הוא המתוק הטרנדי והבריא ביותר שיש למטבח הישראלי להציע, בשילוב של סויה והמון בצל, תקבלו מרק בצל שיחמם את החורף ואת הלב

  • פורסם ב:
  • 03/12/2013 11:05
  • |
  • עודכן ב:
  • 03/12/2013 11:24
  • |

סוג מתכון: חלבי/פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 4 מנות | רמת קושי: קל |

מצרכים למרק:


4 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות דקות


3 כפות שמן או חמאה


2 כפות סילאן "תמר כנרת"


2 כפות רוטב סויה


2 כפות קמח


1 ליטר מרק ירקות צח או מים


1 כפית עלי תימין


2 עלי דפנה


מעט אגוז מוסקט


מלח


לטוסטים:


8 פרוסות באגט או 4 פרוסות לחם


100 גרם גבינת גאודה, מגוררת


אופן הכנה:

  • המרק: מחממים סיר עם החמאה או השמן ומאדים את הבצל בסיר מכוסה חלקית כ-15 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהוא רך מאוד וללא נוזלים.
  • מוסיפים את הסילאן והסויה ומניחים להם להיספג בבצל 2 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המרק או המים, התימין והתבלינים ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 30 דקות למיצוי הטעמים. מתבלים במידת הצורך.
  • הטוסטים: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מפזרים גבינה על פרוסות הבאגט או הלחם.
  • אופים 5-7 דקות עד להזהבה.
  • מגישים את הטוסטים לצד קערית המרק או בתוכה. לחילופין אפשר להניח במרק רק גבינה ללא טוסט.
  • הערה: אפשר לוותר על טיגון הבצל - שילוב הסילאן והסויה מעניקים לו גוון שחום וטעם מתקתק-מלוח כמו שמתקבל מטיגון ממושך.
 
מחפשים מתכוני סילאן נוספים? הכנסו לאתר על השולחן