גלגול קטן שעושה את כל ההבדל. שטרודל תפוחים וברנדי, איל גרניט

מקבלים את הסופה: שטרודל תפוחי עץ זריז בעיצוב משגע

פאולין שובל מכינה קינוח יפהפה ומהיר בהשראת ילדותה: שטרודל תפוחי עץ חמאתי ומתובל, אבל לא מהזן הקלאסי. שימו לב לטוויסט שמחמם ועושה את כל ההבדל

  • פורסם ב:
  • 24/10/2018 17:21
  • |

פאולין שובל

היֹה הייתה פעם נסיכה שאהבה תפוחי-עץ... טוב, אולי היא הייתה פשוט ילדה שגדלה בבית בין עצי פרי. כאשר היה מגיע הקיץ ואחריו הסתיו, כל הבית התמלא סלים, סירים וכל מיני כלים מלאים בתפוחי-עץ, שזיפים ופירות שונים. הילדה גדלה, טיילה בכל העולם וטעמה פירות טרופיים בעלי מראה מוזר עם שמות משונים. חלקם היו טובים, חלקם טובים יותר, אך לתפוחים נשאר בליבה מקום מיוחד. השטרודל הזה אינו שטרודל קלאסי, לא תצטרכו להכין עבורו בצק ולמתוח אותו לעובי שאפשר לקרוא דרכו עיתון. החלטתי להשתמש בבצק פילו – דק, עדין ופריך, על מנת ליצור קינוח זריז בהשראה של פעם...

שטרודל תפוחי-עץ וברנדי


המרכיבים

(עבור תבנית אינגליש קייק)

  • 50 גרם חמאה
  • 8 תפוחי גולדן דלישס, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 1/2 כוס צימוקים, מושרים במים חמים 15 דקות ומסוננים
  • 1 כף קוניאק או ברנדי, או מחית וניל טבעי (להשיג בחנויות אפייה וטבע)
  • 2 כפות סוכר חום דמררה
  • 2 עלי בצק פילו טורקי 

אופן ההכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים קלות את התבנית. שמים במחבת על להבה בינונית חצי מהחמאה וממיסים. מוסיפים את התפוחים ואת הצימוקים המסוננים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט ומתחילים להשחים. מוסיפים את הקוניאק וכף מהסוכר ומטגנים 3-2 דקות נוספות. מכבים.
  • על גבי משטח עבודה נקי, פורשים את עלי הפילו. באמצעות סכין, חותכים כל עלה ל-4 רצועות שוות. מניחים על כל רצועה 3-2 כפות של מלית התפוחים ומשאירים שוליים נקיים ממלית.
  • מגלגלים כל רצועה לגלילה, מקפלים את הקצוות של צד אחד כלפי המרכז ומניחים בתבנית. מכינים כך את כל 8 רצועות הבצק - מתקבלות גלילות צמודות המזכירות צורת שושנה.
  • ממיסים את החמאה הנותרת ומברישים על  החלק העליון של שושני הבצק. מפזרים מעל את הסוכר הנותר ואופים כ-35 דקות, עד שהקצוות מתחילים להשחים. מצננים ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר. 
     

    המתכון מתוך הספר "קלין איטינג" של פאולין שובל, שפית וסטייליסטית מזון