החלטות לא פשוטות שיש לעשות מול מראות מגרים. הוויטרינה ב-קוקו, יעל רייף

הישראלי שגרם לתאילנדים להתמכר לשוקולד פותח מקום חדש בארץ

אוהבים שוקולד אבל קצת יותר מכולם? ב-COCO החדש תוכלו לשתות שייק שוקולד קפוא במרק שבין מילקשייק לברד או קקאו חם עם ג'ינג'ר, וחכו שתטעמו את הטראפלס האפריקאי המטורף

מוזר ואף לא הגיוני שבמדינה שבה כולם כל כך אוהבים מתוק אין כמעט בתי אוכל המוקדשים בלעדית לשוקולד - ולא רק לפרלינים וטראפלס, אלא לכל נגזרות מתת האל לאנושות: משקאות, שייקים ומאכלים המבוססים על שוקולד. אם אתם שותפים לאותה תהייה, תשמחו להכיר את "COCO - VEGAN CHOCOLATE & CACAO TAMPLE", בית מלאכה שנפתח השבוע בתל אביב, המוקדש אך ורק לשוקולד החל משלב הפול ועד לרגע מזיגת משקה קקאו סמיך וחם מסיר ריחני מהביל. 

>> הטריק הזה משנה חיים: בורקס פריך בלי טיפת בצק

>> הסוד של אזור המשרדים: על הפיצה המתנפחת שמעתם?

בשונה מחנויות שוקולד הרווחות במדינה, כאן מדובר במשהו קצת אחר. בוויטרינה המגרה תמצאו מעל 20 סוגי טראפלס המוכנים במקום בעבודת יד מסוגים שונים של שוקולד, כולל כאלה מאפריקה וספרד, בעלי אחוזי קקאו שונים (החל מ-50% לאוהבי המתוק ועד 78% אחוז למיטיבי הלסת חובבי המריר). כל טראפלס מגיע בטעם אחר ובציפוי אחר, כולל כמה הברקות דוגמת שוקולד צרפתי 50% מצופה בקפה איטלקי גרוס ממילאנו או באגוזי לוז, שוקולד 70% אפריקאי מצופה בקקאו גרוס דק, שוקולד צרפתי עם פיסטוק, שוקולד 64% אחוז מצופה בקקאו אורגני נא וצ'ילי, ובהמשך ייכנס להיצע גם טראפלס בציפוי אוראו. כל מה שמכינים כאן טבעוני, ואם אתם מאלה שנוטים לפחד מהיעדר חמאות ושמנות, אין לכם כל סיבה.

ההתמכרות החדשה שלכם, לא משנה באיזו עונה. שייק קקאו ב-קוקו

ההתמכרות החדשה שלכם, לא משנה באיזו עונה. שייק קקאו ב-קוקו ( יעל רייף)

 

הטראפלס באמת נהדרים וגם גדולים מכל טראפלס ממוצע שתרכשו בחנות שוקולד. אם תקחו כמה (6 שקלים לאחד, 10 שקלים לשניים), תצליחו בקלות להבחין בהבדלי הטעם והמרקם בין הסוגים השונים. השוקולד האפריקאי, למשל, פירותי ועדין, ונילי כמעט, ופולי הקקאו הגרוסים המרירירם שמצפים אותו מדגישים את המתיקות עוד יותר ונותנים קראנצ'יות אדירה. הטראפלס בציפוי בוטנים משלב נפלא בין מתוק למלוח ופריך, ואל תפספסו את זה עם הפיסטוקים הירוקים.  

נכון שהטראפלס הם הראשונים שקופצים לעין כשעוברים ליד המקום המתוק, אבל אם תציצו פנימה תגלו שתי צורות נפלאות וטעימות לצרוך שוקולד: משקה קקאו טקסי המבוסס על הפול הקדוש יחד עם מזונות על דוגמת שורש מאקה וג'ינגר שמוגש חם וריחני ונלגם באיטיות מענגת, ושייק קקאו קר עם קרם קוקוס וסילאן, שיגרום לכם ברגע לזנוח את האייס קפה הבנאלי ולהתאהב במשקה הסמיך-מתוק-ברדי-מילקשקי שעולה לראש בשנייה. 

עצירת חובה לאוהבי המתוק. קוקו בפלורנטין

עצירת חובה לאוהבי המתוק. קוקו בפלורנטין ( יעל רייף)

 

לפלא הפלורנטינאי החדש אחראי עדיאל מור, קופירייטר לשעבר, שחזר ארצה לפני שנה אחרי כמה שנים טובות במזרח. במהלך המסלול הקבוע שכלל קצת הודו קצת תאילנד, נתקל במכולת בגואה בצנצנת טראפלס ביתיים, ומאותו רגע השתנה מסלול חייו. אחרי שטעם את השוקולדים המיוחדים שהכינה תיירת מגרמניה והרגיש שמוחו מתפוצץ מתשוקה וליבו מאהבה, החליט להקדיש את חייו לנושא. הוא למד את רזי הכנת השוקולד החל משלב פול הקקאו, עבר לתאילנד והתחיל לספק למסעדות ולדוכני רחוב טראפלס שונים ומשונים מעשה ידיו. התאהבות לא צפויה בבחורה ישראלית החזירה אותו ארצה ללב פלורנטין, אזור שמזכיר לו את שכונת מגוריו בתאילנד. ההתאהבות הפכה לזוגיות וכעת עדיאל מקדיש את עצמו לשוקולד, אהבתו השנייה.

 מדהים לגלות את ההבדלים בין סוגי השוקולד השונים מהעולם. טראפלס ב-קוקו

מדהים לגלות את ההבדלים בין סוגי השוקולד השונים מהעולם. טראפלס ב-קוקו ( יעל רייף)

 

המקום עדיין בשלבי הרצה ובהמשך יכנסו לתפריט גם פרלינים טבעוניים, חטיפי שוקולד וגם ממרחים וטבליות. בינתיים מקיים עדיאל שיתוף פעולה קולינרי מוצלח יחד עם שכנו הצמוד "פיצה אבא אבן". אבא אבן אחראי לשולחנות ולפיצות ועדיאל לחלק המתוק של הארוחה, אותו אפשר לנשנש סביב שולחנות הפיצרייה ולהודות לאל הטוב על הזיווג הכל כך מושלם.

קוקו (COCO - VEGAN CHOCOLATE & CACAO TAMPLE) - שדרות וושינגטון 30, פלורנטין, תל אביב | המקום פתוח בימים א'-ה' בין השעות 17:00 ועד הלקוח האחרון, ביום ו' בין 11:00-16:00 ובימי שבת מצאת השבת ועד לאחרון הלקוחות