הטריק הזה משנה חיים! בורקס סופר פריך בלי טיפת בצק

פתחו את הרמקולים והקשיבו לסאונד הפריך המטורף בסרטון. הייתם מאמינים שאין כאן אפילו טיפת בצק ופחות מכף שמן? על הטריק הזה עלינו לבד ואנחנו עדיין בשוק מכמה הוא קל

זמן צפייה: 00:20

האמת, גם אני הייתי בשוק. את הרעיון הזה ראיתי פעם באיזה אתר לנמנעים מגלוטן והייתי מאוד סקפטית. מה הסיכוי שדפי אורז - חומר גלם בריא, דל קלוריות ונטול שומן יצליח לתפקד כמו בצק לכל דבר, כולל העונג הפריך בביס שממלא את הבגד והסנטר בפירורים קטנים? בסוף ניסיתי איזשהו מתכון בסיסי לבורקס מדפי אורז וקיבלתי אצבעות אורז שמנות ואלסטיות במרקם גומי בלתי לעיס וקצת פריכות בשוליים. התוצאה אמנם הייתה בעייתית ואף בלתי בליעה, אבל בדל פוטנציאל היה שם וגרם לי לעשות כמה וכמה ניסויים, לשנות כמויות, להפחית רכיבים, לשנות זמן אפייה ולהוסיף מרכיב חשוב שעשה את כל ההבדל והכפיל את הפריכות פי 100 (ותודה לשמן זית שהביאני עד הלום).

באותו יום יצאה מהתנור תבנית ועליה בורקסים סופר פריכים, דקי "בצק" ושמנמנים בדיוק כמו הבורקס המסורתי, שנחטפו במהירות מדאיגה ונאכלו על ידי קבוצת מיקוד ביקורתית שכללה גם ילד בן שלוש שחיסל לבדו ארבעה (כולל אחד במילוי בטטה שידועה כדחיינית ילדים מסוכנת). המתכון האישי נוסה שוב ושוב, הפך למנת הדגל של הבית וחולק כרצפט וואטסאפי לכל מי שביקש להפוך את חייו לפריכים יותר. את הבורקסים המתחזים אפשר למלא את בכל מילוי מסורתי יותר או פחות שאוהבים. אני הלכתי על כל מיני שילובים פחמימתיים שהמשפחה אוהבת, אבל אפשר בכיף ללכת על גבינה ומנגולד או תרד סחוטים טוב-טוב ואפילו פטריות צלויות ומסוננות, דגים או בשר. היות שמדובר בהכנה פשוטה וסופר מהירה, אין שום סיבה שגם אתם לא תצטרפו למשפחת בורקס דפי האורז. מבטיחה לכם הרבה פחות קלוריות באזור המותניים ומקסימום קריספיות בארוחת הערב ואפילו על שולחן השבת. הבורקסים המתחזים עובדים מעולה גם בחימום חוזר, כך שאין סיבה לא להכין מראש כמות גדולה. בתיאבון!

ממלאים במה שאוהבים ומגלגלים או מקפלים בדיוק כמו אגרול, פסטל או ספרינג רול. בורקס מדפי אורז לפני האפייה | צילום: יעל רייף

בורקסים אקסטרה קריספיים מדפי אורז, והם אפילו נטולי גלוטן!


מרכיבים:

(מספר הבורקסים כמספר דפי האורז שתבחרו)

לבורקס

  • 1 חבילה עלי/ דפי אורז עגולים או מרובעים (תלוי איך אוהבים לעצב את הבורקס)
  • קצת שמן זית לשימון התבנית והבורקסים
  • קורט מלח ים אטלנטי או סתם מלח פשוט עם לפיזור מלמעלה
  • חופן שומשום

למילוי מספר 1

  • בטטה גדולה אפוייה/ מבושלת עד רכות (עצלנים או נחפזים? הכניסו למיקרו עם הקליפה לכמה דקות עד ריכוך)
  • קוביית גבינת פטה
  • קורט מלח
  • חופן גדול של טימין טרי
  • 1-2 כפיות סויה למליחות קרמלית טעימה

למילוי מספר 2

  • 1 תפוח אדמה גדול אפוי/ מבושל עד רכות
  • 1-2 כוס גבינה צהובה/ מוצרלה מגוררת
  • 1 כפית שמן זית
  • קורט מלח ופלפל
  • 1/4 גביע גבינת קוטג'
  • אם רוצים: 1/2 קופסת טונה

כך הם נראים אחרי הגלגול, המשיחה בשמן זית וזריית השומשום והמלח. עכשיו הבורקסים יכולים להיכנס לתנור

מומלץ להעביר לרשת לאחר ההוצאה מהתנור כדי שגם הצד התחתון ישאר פריך. בורקס מדפי אורז | צילום: יעל רייף

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. קולפים את תפוחי האדמה והבטטה.
  2. בקערה אחת מועכים את הבטטה ובשנייה את תפוחי האדמה, ומוסיפים לכל קערה את שאר חומרי המילוי הייעודיים, מערבבים קלות עד איחוד ונזהרים מערבוב יתר של תפוחי האדמה.
  3. ממלאים קערה רחבה בקוטר גדול מזה של דפי האורז במים חמימים וטובלים ממש לשנייה זריזה את דף האורז. חשוב: דף האורז צריך להיות עדיין נוקשה כשמוציאים אותו מהמים, הרבה יותר מדף אורז שמיועד להכנת ספרינג רול. במהלך קיפול הבורקס הדף יתרכך ויהיה נוח לעבודה. שימו לב, לא ניתן לעבוד עם דף רטוב וגמיש מדי.
  4. מוציאים מהמים ומעבירים לקרש חיתוך כששולי הדף בולטים החוצה. מניחים את המילוי בצד התחתון של הדף, מקפלים את שולי הדף על המילוי, ואז בדיוק כמו אגרול או ספרינג רול: מקפלים פנימה את שני הצדדים (שמאל וימין) וחוזרים לגלגל את שולי הדף מלמטה עד למעלה עד שמתקבל גליל בורקס. הניחו את הפתח, היכן שמסיימים לגלגל, כלפי מטה כשהוא נוגע בתבנית למניעת פתיחת הבורקס בזמן האפייה.
  5. ממשיכים ככה עם מספר הדפים שרוצים ומעבירים לתבנית מגובה בנייר אפייה משומן למניעת הידבקות.
  6. משמנים באמצעות מברשת סיליקון את כל הבורקסים במעט שמן זית וזורים עליהם מעט מלח ושומשום. אופים במשך 55-70 דקות עד שהבורקסים לא רק פריכים, אלא גם משחימים מעט. שימו לב: הבורקסים צריכים להיות פריכים לכל קוטרם, כולל מלמטה. אם לא - המשיכו לאפות עוד קצת.
  7. בתום האפייה מעבירים את הבורקסים לרשת כדי שיתאווררו ויתקררו גם מלמטה בלי שהאדים ירככו את דפי האורז.
  8. מחכים כמה דקות לקירור ומגישים. את מה שנשאר אפשר לאחסן במקרר ולחמם שוב בטוסטר על 180 מעלות כ-15 דקות עד לשובה של הפריכות.