הביס הפציח בעיר. פיצה מרגריטה בבית ארקפה, יעל רייף

הסוד של אזור המשרדים: על הפיצה המנופחת החדשה שמעתם?

המקום החדש הזה מוקדש בכלל לקפה ומאפים, אבל אם תחפשו מספיק טוב תמצאו את החצר הסודית, ממנה יוצאות פיצות מיוחדות עם בצק "בלון" מנופח. כל הפרטים על בית הקלייה החדש

בשקט בשקט נפתח לפני כמה ימים אחד המקומות הכי מגניבים בעיר. אין סיכוי שתראו אותו מהרחוב וגם לא אם תעשו סביבו רונדלים עם הרכב. הוא מסתתר בתוך מבנה תעשייתי שצריך ממש לדעת את הכתבות בשביל למצוא אותו, ואז להיכנס וללכת עד הסוף בשביל. "בית ארקפה" החדש שהתמקם השבוע ביד חרוצים שבתל אביב הוא ממש לא מה שמדמיינים כשחושבים על רשת הקפה הוותיקה. הדבר הכי בולט בבית הקלייה והאוכל החדש הוא היותו מגניב. כמה מגניב? כנראה כזה שיזכיר לכם בית אוכל מושקע בברוקלין או מתחם קולינרי בשכונת קרוייצברג בברלין. התקרות גבוהות, הקירות חשופים והמבנה התעשייתי הממוזג מרווח ומאפשר השקפה מעניינת על התהליכים שעובר הקפה מרגע היותו פול ירוק חיוור, דרך הקלייה ועד הפיכתו למשקה מעורר. 

 מקום טוב להגשים בו תשוקות על מאפי שמרים. שורות שמרים בארקפה

מקום טוב להגשים בו תשוקות על מאפי שמרים. שורות שמרים בארקפה ( יעל רייף)

 

חוץ מקפה יש גם הרבה אוכל, ואוכל ממש ממש טוב שיוצא מהמטבח הפתוח המוקף בבר ישיבה כיפי בחצר האחורית. בלב המטבח טאבון לבנים ענקי שבתוכו מסתובבות פיצות על בסיס בצק מנופח ופריך מהזן הקליל שהישראלים אוהבים. לטובת אלה שלא נתקלו עדיין בפיצה נפוחה נסביר: מדובר בבצק שעובר התפחה ארוכה מאוד ומרודד לעובי דקיק. במהלך הסיבוב בטאבון נפרדים שולי הבצק ומתנפחים למעין כיס אוויר בצקי, והתוצאה היא פיצה קלה עם בסיס קריספי ששומר על פריכות גם אחרי שהוא מתקרר.

 כיפית, קלילה וסופר פריכה. פיצה בבית ארפקה

כיפית, קלילה וסופר פריכה. פיצה בבית ארפקה ( יעל רייף)

 

חוץ מפיצה תמצאו כאן גם מאפים שגורמים ליכולת האיפוק לעמוד במבחן. מאפי השמרים העגולים (שנק) בטעמי שוקולד או קינמון מגיעים בתבניות ענקיות, ובעת ההזמנה נבצע מתוכן שבלול ענקי וריחני, העוגות (כולל זאת עם השוקולד) נהדרות, ויש גם כריכים מלחמים שונים, את כולם מכינים במקום. עבור עובדי המשרדים שבסביבה מדובר באחלה ספוט לקפה + מאפה של בוקר, אבל אם אתם פחות בקטע של פיתויים יש גם אגף שלם המוקדש לסלטים, כולל סלט "פסטה" מזוקיני נא עם עשבי תיבול וסלט כיפי ורענן שמשלב בין יוגורט סמיך למלא עלים ירוקים, קוביות סלק ונבטי סלק. 

 מדויקת ומשביעעה. ארוחת בוקר בבית ארקפה

מדויקת ומשביעה. ארוחת בוקר בבית ארקפה ( יעל רייף)

 

 כל המנות מלבד מהפיצות ערוכות ל-"grab and go" אבל אפשר ואף מומלץ להתמקם בחצר האחורית הנחבאת, לאכול ולדמיין שאין בעולם עבודה, מטלות וצורך לאסוף את הילדים מהגן. ואם כבר ילדים, לפני כמה ימים נכנסו לתפריט כמה ארוחות בוקר שאפשר לאכול באמצע השבוע או בשישי בצורה רגועה הרבה יותר כשהילדים עדיין בגן. ארבע ארוחות כולל תפריט הבוקר, בהן "בוקר סאלווה" (39 שקלים) הכולל אומלט במילוי תרד וגבינת פטה, סלט עדבניות שרי וקלמטה, פוקאצ'ה וסלסת עגבניות; "משהו מלוח ומשהו מתוק" (39 שקלים), ארוחה קלה המבוססת על זוג כריכוני אבוקדו וביצה רכה, גבינת המאירי, צנון ופטרוזיליה, יוגורט, מוזלי ופטל. למיטיבי הלסת יש גם ברוסקטת "מטבוחה" עם תפוח אדמה וכרישה, ביצה רכה ורוטב פרמזן או ברוסקטה קפרזה (35 שקלים) עם עגבניות טריות, מוצרלה ובזיליקום.

 אווירה ברוקלינאית וריח של קפה באוויר. בית ארקפה

אווירה ברוקלינאית וריח של קפה באוויר. בית ארקפה ( יח"צ ארקפה)

 

גם בענייני הקפה מחדשים כאן ופוזלים לעבר "הגל השלישי" עם ברז מזיגה המזכיר ברז בירה, מתוכו נמזג "קולדי", קפה קר חד זני בחליטה קרה בת 20 שעות שממצה את המתיקות הטבעית של הפולים. התוצאה קרמית ומתקתקה ללא שימוש בחלב או סוכר. חוץ ממנו יש גם DRIP COFFEE, קפה שנחלט בטפטוף איטי ומאופיין בטעמי קקאו פירותיים. לא משנה במה בחרתם למלא את הבטן, אל תוותרו (גם במחיר של לאכול בבית) על מאפינס השוקולד המצוין עם הקרמבל הוונילי מעל, שטומן בתוכו שוקולד רך ורטוב שממלא את האצבעות בכתמי שוקולד מתוקים.

בית ארקפה - הצפירה , 23, יד חרוצים, תל אביב