מטורף! אוכל הרחוב הכי מוזר שתטעמו אי פעם כובש את ישראל

זה ישראלי? זה בלגי? ולמה זה נראה כמו קינוח? הכירו את הפלאפל הבלגי, שילוב בין 2 מנות אהובות שחוסך מלא קלוריות ובקרוב ישיק מנה שתצליח להפתיע גם את שועלי הביזאר

לא ברור מה אנחנו אוהבים יותר: את המאכל הלאומי שלנו או את טרנד ה"מאש-אפ" הקולינרי, המביא אל פינו יצירי כלאיים אכילים חדשים שטרם פגשנו וטעמנו. מה שבטוח, כשהפלאפל הישראלי מפלרטט עם הוופל הבלגי - אנחנו חייבים להיות שם. אז נכון, עוד לא סיימנו לעמוד בתור ב"סולטנה" החדשה, והנה מסתמן לו עוד להיט שימשוך אליו חובבי אוכל רחוב, טבעונים נרגשים ושאר סקרנים. התור התורן משתרך לו ברחוב רוטשילד בראשון לציון, שם נפתח השבוע ה"פלאפל בלגי" הראשון בעולם.

>> על דגני בוקר נוטלה כבר שמעתם?

>> גרגרנים? הכירו את שוק האוכל הסודי של תל אביב

>> זה המהלך שיגרום לבירה שלכם לעלות הרבה יותר

תשכחו מכדורים שמנונים, פיתה, טחינה שמטפטפת ונקיפות מצפון. את הכדורים ואת הפיתה מחליף וופל בלגי שמנמן (אבל רק בעובי), קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים שעשוי, תחזיקו חזק, מפלאפל! כן כן, מהתערובת המוכרת שכוללת חומוס, תבלינים ועשבי תיבול ירקרקים. הבלילה נשפכת אל מכשיר הוופל, שם היא נמחצת ונאפית בחום עד לקבלת שוליים פריכים ונפח מרשים, בדיוק כמו וופל בלגי. אחרי שהוא שחום וקריספי, הוופל נחצה לשניים, כשכל חצי מחורץ ומקבל כיס שמאפשר להכניס לתוכו את מיטב מרכיבי הקולינריה הישראלית: סלט ירקות קצוץ, טחינה, כרוב כבוש, חמוצים, חריף ועמבה. גם בתחום המשקאות שוברים כאן מוסכמות, ועל אף שנהוג לשדך לפלאפל מיץ ענבים ממותק, הקו הבריאותי דוגל במשהו קצת אחר: משקה הבית המבוסס על מים ומיץ לימון טרי.

 הטרנד הבא שיכבוש את המדינה? פלאפל בלגי בהכנה

הטרנד הבא שיכבוש את המדינה? פלאפל בלגי בהכנה ( אלמוג שם טוב)

 

מאחורי הסטארט אפ הקולינרי המשוגע הזה עומדים בני הזוג אלמוג וטלי שם טוב. אלמוג, בעל סטודיו לקעקועים כבר 12 שנה, הגה את הרעיון באחד הלילות בזמן שהוא מנסה להירדם. בת הזוג טלי תמכה ומיד החלה בנסיונות כדי להוציא את הפנטזיה הישראלית-בלגית לפועל בצורה הכי טעימה. לאחר אינספור גרסאות ובדיקת מכשירי וופל היא הגיעה לתוצאה הטובה ביותר בעובי ובמרקם: וופל שיהיה שזוף אך לא שרוף, והכי חשוב - יחבוק באהבה את המילוי וחלילה לא יקרע.

כבר ביולי סימנו את בהלת ה"וופלמאניה" כאחד הטרנדים החזקים בעולם. מחוץ לארצנו הקטנטונת טקסטורת הריבועים ניתנה כבר כמעט לכל מאכל אפשרי, החל מתפוחי אדמה ועד לפיצות וסושי, אך על הפלאפל "שלנו" לא חשבו שם עדיין, כך שהנה אנחנו מסמנים עוד הישג על המפה.

למרות שקשה לנו לחשוב על פלאפל ללא הצ'יפס השמנוני לצידו, כאן לא תמצאו את הפחמימה המטוגנת. למעשה, אין במקום שמן לטיגון כחלק מהרצון ליצור מנת בריאות וטריות. ואכן, התוצאה הסופית עשירה בחלבון, דלה בנתרן מכילה כ-600 קלוריות, והכי חשוב - מאוד מאוד משביעה. מנת הדגל המדוברת מתומחרת ב-30 שקל, ולצידה תמצאו גם מנות חומוס שונות במחירים של 26-30 שקלים, המיוחדת ביותר היא ה"לדינו" המשלבת בין שתי אהבות גדולות: חומוס ותפוח אדמה שלם מתובל בחריפות.

 מעניין מה הבלגים היו אומרים? הפלאפל הבלגי

מעניין מה הבלגים היו אומרים? הפלאפל הבלגי ( אלמוג שם טוב)

 

אוטוטו תוגש כאן גם הברקה חדשה בשם "מגה": מנה זוגית ענקית של 500 גרם פלאפל בלגי, שיוגש כוופל בלגי מסורתי כשהוא מונח על מגש ועליו נערמים הר של סלט, תוספות וטחינה שזולגת מכל הצדדים. כרגע כאמור התורים ארוכים, הטועמים מפרגנים וההמון נוהר. בקושי התאוששו בני הזוג מההתנפלות וכבר מדובר על סניף נוסף שיפתח, כמתבקש, בבירת הקולינריה תל אביב. לנו נותר לחכות ולגלות אם הריבועים הולכים להדיח את הכדורים במלחמת על הקיבה הישראלית.

פלאפל בלגי - רוטשילד 119, ראשון לציון | שעות פעילות: ימים א'-ה' בין השעות 10:30-20:30, ימי שישי בין השעות 10:00-16:00. בשבת סגור