הטוויסט הישראלי עושה את כל ההבדל. פנקייק שני אפוי, איל גרניט

תשמעו, זה מטורף: פנקייק דני שמנמן ותפוח בלי טיפת טיגון

פאולין שובל משנה את חוקי המשחק ומלמדת צעד אחרי צעד איך מכינים פנקייק דֶני חלומי בכמה דקות עבודה. שימו לב לטוויסט הישראלי שעושה את כל ההבדל

  • פורסם ב:
  • 14/10/2018 16:19
  • |

פאולין שובל

מדהים כמה מנות שונות ניתן להכין מביצים, קמח וחלב! הפעם מדובר במנה שמקורה בדנמרק, למרות שלפעמים חושבים שהיא גרמנית. אז לא, מדובר במנה דנית במאה אחוזים, סוג של פנקייק חלומי אפוי. עשיתי בו שינוי קטנטן - במקום חמאה מזוקקת אני משתמשת בגבינה לבנה, שהיא יותר ידידותית מבחינת כמות השומן. כל מה שצריך זה מחבת מברזל, כזו שאפשר להכניס לתנור. קדימה, לעבודה!


פנקייק דֶני אפוי - הפנקייק הטעים בעולם!



 

המרכיבים: 

(2 סועדים, מחבת בגודל 22 ס''מ) 

  • 4 ביצים גדולות
  • 2/3 כוס חלב (אפשר חלב שקדים)
  • 1/2 כוס קמח שקדים
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 4 כפות גדושות גבינה לבנה
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף סוכר חום דמררה
  • 1 כפית שמן אבוקדו, או שמן זרעי ענבים

להגשה:

אבקת סוכר

 הטוויסט הישראלי עושה את כל ההבדל. פנקייק שני אפוי

מושלם לשבת בבוקר. פנקייק שני אפוי ( איל גרניט)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות וכשהוא חם מכניסים לתוכו את המחבת.
  2. מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים.
  3. בזהירות רבה, מוציאים את המחבת הלוהטת ומשמנים אותה קלות. יוצקים לתוכה את תערובת הפנקייק ומחזירים לתנור. אופים במשך 25-20 דקות עד לקבלת צבע יפה.
  4. מוציאים את הפנקייק מהתנור ומגישים עם מעט אבקת סוכר. בתיאבון!


 

המתכון מתוך הספר "קלין איטינג" של פאולין שובל, שפית וסטייליסטית מזון