נחטפות עוד לפני שהן מגיעות לצלחת. קציצות עוף, יח"צ

מתכון בסיסי שתמיד מצליח: קציצות עוף של פאולין שובל

טעם של בית, עסיסיות ממכרת וצורת הכנה ששומרת את כל הערכים התזונתיים בפנים. קציצות עוף אפויות שילדים אוהבים ומבוגרים גונבים בקופסה לעבודה

  • פורסם ב:
  • 10/10/2018 14:43
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

פאולין שובל


קציצות הן אחת המנות הבסיסיות בכל בית. כל אחד אוהב את התיבול שלו, ואני מזמינה אתכם לשמור עליו ולא לשנות את הטעם האהוב עליכם. אך כשמגיע שלב הטיגון – עדיף לוותר עליו. לפני שנים ניסיתי לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן, אהבתי את התוצאה ומאז לא טיגנתי יותר קציצות. מי שאוהב לטבול את הקציצות שלו ברוטב, אין שינוי גדול מבחינת התהליך. אחרי האפייה, מעבירים את הקציצות אחת אחת לתוך הרוטב שהכנו מראש  ומבשלים במשך 10-7 דקות עד שהטעמים מתאחדים.

קציצות עוף אפויות


המרכיבים:

(20 קציצות)

  •  3 כפות שמן קנולה לא מזוכך
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1 ק"ג חזה עוף, טחון טרי
  • מלח ופלפל
  •  1 שן שום, כתושה
  • 2 ביצים
  • 1 כוס + 2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
מעולות סתם כך או בתוך רוטב. קציצות עוף אפויות

מעולות סתם כך או בתוך רוטב. קציצות עוף אפויות ( איל גרניט)

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מחממים במחבת 1 כף מהשמן, מוסיפים את הבצל, מכסים ומטגנים את הבצל 5-4 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לטגן עד להזהבה קלה. 
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים פרט ל-2 כפות פירורי לחם (המיועדים לציפוי הקציצות). מוסיפים את הבצל המטוגן יחד עם השמן שבו טוגן ומערבבים לתערובת אחידה. מתבלים לפי הטעם. אם משתמשים בעוף מוכשר, חשוב לזכור שהוא מכיל כמות נתרן גבוהה, לכן יש להמליח בעדינות.
  3. משמנים קלות את הידיים ומגלגלים קציצות בגודל של כדור גולף - לא מומלץ להכין קציצות גדולות מדי, מכיוון שזמן האפייה שלהן יהיה ארוך יותר והן עלולות להתייבש מבחוץ ולהישאר לא מבושלות מבפנים.
  4. מניחים את הקציצות בתבנית אפייה משומנת. מפזרים מעל את 2 כפות פירורי הלחם, זולפים מעט שמן  ואופים כ־30 דקות עד שהעוף מבושל מבפנים. 

המתכון מתוך הספר "קלין איטינג" של פאולין שובל, שפית וסטייליסטית מזון