בית ספר לאפייה, דני לרנר

קוביות של שוקולד עם הפתעות

נשנוש מתוק שכיף להכין עם הילדים: קוביות קטנות של שוקולד עם הפתעות מתחלפות בפנים - פשוט תבחרו מה אתם אוהבים, וזרקו פנימה. מתכון נפלא של דנה שטיינוול

  • פורסם ב:
  • 10/10/2018 12:44
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

דנה שטיינוול 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 5 שעות | תבנית 25X15 | רמת קושי: קל

מצרכים:

4 כפות (60 מ"ל) וויסקי או רום


100 גרם צימוקים שחורים


400 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


1 פחית (400 גרם) חלב מרוכז ממותק


1/2 1 כפיות קפה נמס מגורען


1 כף אבקת קקאו


100 גרם ביסקוויטים, שבורים לחתיכות קטנות


לזרייה:

אבקת קקאו


אופן הכנה:

  • שמים בקערית את הצימוקים והוויסקי ומניחים בצד ל־20 דקות לפחות.
  • מכינים סיר אדים כפול (סיר המלא במים רותחים עד מחציתו, ועליו סיר נוסף, שתחתיתו לא נוגעת במים).
  • שמים בסיר העליון את השוקולד, החלב המרוכז, אבקת הקפה והקקאו.
  • מחממים תוך ערבוב עד שהכול נמס ומתקבל קרם אחיד.
  • מסירים מהכיריים, מוסיפים את הצימוקים (עם האלכוהול שבו הם שרו) ואת שברי הביסקוויטים ומערבבים היטב.
  • מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים.
  • מאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
  • מוציאים את התבנית, הופכים אותה על קרש חיתוך ומסירים את התבנית ואת נייר האפייה.
  • חותכים לריבועים, בוזקים עליהם אבקת קקאו ומגישים.
 בית ספר לאפייה
 

בית ספר לאפייה ( דני לרנר)

 

המתכון מתוך הספר "בית ספר לאפייה", הוצאת "לאשה" ו"ידיעות ספרים"

מחפשים עוד מתכונים מתוך "בית ספר לאפייה"? נסו את אלה:
עוגת תפוחים עם פירורים
עוגת ביסקוויטים לבנה