אי אפשר להפסיק לחטוף. ריבועי חמאת בוטנים ושוקולד, איל גרניט
פאולין שובל
ריבועי שוקולד וחמאת בוטנים
"הכנת קינוחים תמיד הייתה סוג של עונש עבורי. האהבה שלי לאלתור, לספונטניות ולעריכת ניסיונות התגלתה כתכונה בלתי נסלחת עבור קונדיטור. רק במקרים בודדים היא פעלה לטובתי והצלחתי ליצור קינוחים בלתי נשכחים ומרגשים עד מאוד. כשאני צריכה להכין משהו מתוק לאירוח או לבית, בעיקר כשהזמן מוגבל, אני מעדיפה ללכת על בטוח: 4-3 מתכונים אהובים ופשוטים, שגם במצב של חוסר ריכוז מוחלט אי אפשר לפספס איתם. אחד הקינוחים האלה הוא ריבועי שיש משוקולד וחמאת בוטנים – מתכון נהדר וקל משום שהוא לא דורש אפייה. לריבועים האלה יש חיסרון אחד – הם טעימים מדי... נורא קשה להפסיק לנשנש אותם ברגע שמתחילים".
המרכיבים:
(עבור תבנית ריבועית בגודל 25 x 25 ס"מ)
לבסיס:
1 כוס גרנולה ביתית
1 כוס (100 גרם) פלחי שקדים קלויים
150 גרם (1/2 כוס) חמאת בוטנים ללא חומרים משמרים
לשכבת השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
80 גרם (1/4 כוס) חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
טיפ: שוקולד נמס בחום של 36.6 מעלות, לכן אין צורך להרתיח את המים יותר מדי. כמו כן, חשוב שרק האדים ולא המים החמים ייגעו בקערה עם השוקולד.
המתכון מתוך הספר "קלין איטינג" של פאולין שובל, שפית וסטייליסטית מזון