חומרי גלם עונתיים ומקומיים. צלעות הסולטן במסעדת רוטס, יחצ

היסטוריה: מסעדת שף כשרה ראשונה בעכו!

חשבתם שעכו זה בעיקר חומוס ושיפודים? הכירו את ROOTS, מסעדת השף הכשרה הראשונה בעיר, שממוקמת באולם אבירים היסטורי ומחברת בין מטבח בלקני, ערבי וישראלי במחיר שפוי

מה קורה כשנוצרי, מוסלמי ויהודי נפגשים בעכו ומדברים על אהבתם המשותפת לאוכל? בדרך כלל שיחות מעין אלה נגמרות בארוחה משותפת וכמה תמונות לאינסטוש. במקרה הזה קרם התחביב עור וגידים והפך תוך כמה חודשים ל-"ROOTS", מסעדת שף בשרית עכואית עם תפריט מעניין שמחבר בין המטבח הערבי, הישראלי והלבנטיני. חוץ מהתמהיל הקולינרי המעניין מצוידת המסעדה בטייטל חדש ולא שכיח בנוף העכואי: תעודת כשרות רבנית. 

"כשהחלטנו להקים מקום מיוחד שיחבר בין המטבחים השונים שעליהם גדלנו, מקום כשר לא היה הבחירה הראשונה. כשחקרנו קצת את השטח וראינו את הוואקום העצום במסעדות שף כשרות באזור ואת הביקוש המטורף לכך, נדלקנו מאוד על הרעיון ועל האתגרים שבצידו", מספר המסעדן והשף אורי ארנולד, שברזומה המקצועי שלו מסעדות "ארנולדס". "מצד אחד מלאה עכו בדגה טריה ובחומרי גלם משובחים, מצד שני אני מתמחה ואוהב לטפל בבשרים, ומצד שלישי האוכל הלבנטיני שעליו גדלתי לא הפסיק לדגדג לי בראש. כשיצרתי את התפריט למקום ניסיתי לשלב בין כל האהבות וליצור מנות כיפיות, מייצגות, נטולות פוזה ונדיבות בגודלן, שייצגו את שלושת המטבחים. לכן גם קראנו למקום 'רוטס', כי הוא חיבור בין השורשים של שלושתנו".

 חיבור מעניין בין 3 מטבחים. פלטת מאזטים ברוטס

חיבור מעניין בין 3 מטבחים. פלטת מאזטים ברוטס ( יחצ)

 

 

ארנולד הוא הצלע השלישית של חבורת השותפים שמבקשים להישאר אנונימיים, אך הרזומה הקולינרי שלהם כולל לא מעט מסעדות מצליחות בצפון. המקום החדש שוכן במבנה היסטורי מרשים בן אלפי שנים שהינו חלק ממצודת עכו. "היות שהמבנה מיועד לשימור היינו צריכים לשחזר אותו עד ליסודות ולקלף מאות שנות טיח לפי סטנדרטים מחמירים של שחזור מבנים", מספר ארנולד. בתום השחזור עוצב המקום ברוח התקופה ונראה כאולם אבירים גדול ומקושת מימי הביניים. בהתאם, התאורה, האווירה והאקוסטיקה הן חלק בלתי נפרד מחווית האכילה. גם התפריט, בהתאם לחזון השלושה, גדול ומייצג.

אגף הראשונות כולל קלאסיקות מהמטבח הערבי דוגמת מגש מאזטים עם חומוס, עלי גפן, קרם חציל, מיקס זיתים, פאתוש, משוואיה/ פריקי עם רימונים/ מחמר ולחם (68 שקלים), צלחת חציל בלאדי ועליו בשר טלה, טחינה, כוסברה וצנובר (38 שקלים), מחשי מיקס עם ירקות משתנים ממולאים (38 שקלים), שווארמת דג בטחינה, בצל וסומאק (42 שקלים) וגם פלטת בשרים קרים (52 שקלים). 

מבנה היסטורי עם אווירה של אולם אבירים. מסעדת רוטס

מבנה היסטורי עם אווירה של אולם אבירים. מסעדת רוטס ( יחצ)

 


אגף העיקריות רחב הרבה יותר עם מנות שיעשו שמח לקרניבורים ולחובבי דגה. בין המנות: מסאחן עוף עם עוף ובצל מקורמל בסומק (68 שקלים), מקלובה (72 שקלים), כופתא בטחינה, קציצות בקר וטלה מבושלות בטחינה חמה (62 שקלים), סופריטו עוף ותפוחי אדמה (68 שקלים), צוואר טלה ממולא אורז, שקדים ופירות יבשים (108 שקלים), פילה דניס טרי צלוי/  מטוגן/ חצי חצי (88 שקלים) וברבוניות מטוגנות מהנמל עם מטבלים (120 שקלים). בימים הקרובים יצטרפו לנבחרת מנות צמחוניות וטבעוניות שנרקחות בשיתוף עם מותג הגבינות הטבעוני "משומשו". "אנחנו עושים המון ניסויים וטעימות של מנות מלוחות ומתוקות, וזה משהו שאני עובד עליו בימים אלה בכל הכוח. בינתיים הכנסנו לתפריט מנות טבעוניות מוצלחות מאוד דוגמת לאבנה ופרמזן שנותנות המון מקום ליצירתיות ומשחק", מספר ארנולד.

 אוכל של בית בטכניקות בישול מתקדמות. עלי גפן ממולאים במסעדת רוטס

אוכל של בית בטכניקות בישול מתקדמות. עלי גפן ממולאים במסעדת רוטס ( יחצ)

 

תפריט הקינוחים, לעומת זאת, טבעוני למהדרין ומשלב בין מנות חמות וקרות. סיגר הבקלאווה העכואי החם שמוגש עם גלידה ווניל (28 שקלים) ממצב את עצמו כקינוח הדגל עם עדת מעריצים שחוזרת במיוחד עבורו. חוץ ממנו תמצאו גם קלאסיקות דוגמת פרפה החלבה שיערות חלבה ושברי פקאן (28 שקלים), כנאפה חמה עם גבינה טבעונית וגלידה פיסטוק (38 שקלים) וגם מלבי בסירופ רימונים ושבבי קוקוס מסוכר (28 שקלים). בהמשך מתכוונים לקיים השותפים ארוחות קונספט מיוחדות שילוו בסיפור ההיסטורי של המקום, כך שאם אתם בענייני "הסבר פניך לתייר", הכניסו את ROOTS החדשה לרשימה. 

רוטס - ויצמן 1, עכו | טלפון: 04-8848040