המקום להגשים בו פנטזיות פיצתיות, כולל הכמוסות ביותרץ פיצה במוצ'ה, O'LALA

לא עוד פיצרייה: במקום הזה מגשימים פנטזיות על בצק פריך וגבינה

מתים על בצק פריך אבל אף פעם לא מצאתם את השילוב המושלם לפיצה? במוצ'ה החדשה תוכלו להרכיב את נבחרת החלומות עם בצקים שונים לבחירה, רטבים, תוספות מטורפות ומלא גבינה

על פניו, עוד פיצרייה חדשה. בפועל - התגשמות חלום רטוב עבור הסטלן, הגרגרן וזה שאינו יודע אף פעם מה לבחור. מוצ'ה החדשה שנחתה לאחרונה באבן גבירול בתל אביב לקחה את הטרנד הלוהט של התקופה האחרונה - פיצה - ושדרגה משמעותית את חווית הלעיסה. מיקס אנד מאץ' הוא לא קונספט חדש, אבל כשהלקוח בוחר גם את סוג הבצק, גם את סוג הרוטב (עגבניות הן המיעוט ברשימה הארוכה), גם את סוג הגבינה, וחכו לזה - גם את סוג הטופינגס המאוד משוגעים (אבל מאוד) - יש כאן חתיכת בשורה.

>> שוות את התקף הלב? הפיצות הכי מושחתות באזור השרון

כך עובד העסק: מגיעים למקום, בוהים כ-10 דקות בתפריט הארוך שעל הלוח ובונים בראש את פיצת החלומות (24 שקלים לחצי פיצה בסיסית לפני הערמת התוספות, ו-40 שקלים לשלמה). מתחילים מבחירת סוג הבצק: איטלקי מסורתי, כפרי עם מיני גרעינים מתפצפצים שמודבקים לבצק, בצק זעתר עם זילוף שמן זית וגם בצק ללא גלוטן. משם מתחיל העסק להסתבך עם בחירת הרוטב. אפשר להיות סחים וללכת על רוטב העגבניות הבסיסי, ואפשר להבריק עם מטבוחה, רוטב רוזה מהאייטיז, רוטב קרם קוקוס אדמדם אסייתי, ואפילו "רוטב" שעשוי מפולנטה שמכינים במקום או רוטב שמנת וכמהין (חלק מהרטבים ללא תוספת תשלום ואחרות בתוספת 1-2 שקלים).

 בצק מהסוג שעומד בנקישות ומחזיק יפה וזקוף כל תוספת שתונח עליו. פיצה מוצ'ה

בצק מהסוג שעומד בנקישות ומחזיק יפה וזקוף כל תוספת שתונח עליו. פיצה מוצ'ה (O'LALA)

 

גם אגף הגבינות כולל לא מעט אפשרויות טבעוניות או לא (5-9 שקלים), אבל אל תתעכבו עליו יותר מדי זמן. המשימה הקשה ביותר היא בחירת הטופינגס שיגבו את הפיצה. ברשימה: לאבנה, סלט ביצים, אספרגוס, סלט טונה, בייקון טלה, ריבת בצל, נתחי סלמון ועוד לפחות 8 תוספות שונות (4-10 שקלים) שעלולות למצב אתכם כחוליה המוזרה בחבורה אם רק תבחרו אותן.


 

>> קרניבורים? אלה כריכי הבשר הכי טובים בארץ

7-13 דקות לאחר עבודת הליקוט וההרכבה תעגון על השולחן או בתוך הקרטון הפיצה הנחשקת, שגודלה בינוני והיא תשביע שני רעבים, אבל לא מורעבים. יש משהו נחמד ואף מגשים פנטזיות בפיצה שתפורה בדיוק לחשק ומאפשרת לשחק עם כל מיני שילובים שבחיים לא חשבתם יעבדו טוב ביחד. בצק הזעתר, למשל, הולך מעולה עם גבינת העיזים והמטבוחה. קרם החציל השחור עובד מצוין עם הבצק נטול הגלוטן, והפפרוני כמו פפרוני, הולך מעולה עם כל דבר שרק תבחרו. אנחנו הלכנו על פיצה מבצק קלאסי ועליו רוטב רוזה, מוצרלה, סלט ביצים וריבת בצל. מוזר? בהחלט, אבל הולך ביחד נהדר. אמיצים? לכו על רוטב פולנטה, תירס, פרמז'ן, בייקון טלה, ריבת בצל וסלט ביצים. העלו לאינסטוש ואתם כוכבים. 

 שילוב לגטימי? פיצה רוזה עם סלט ביצים במוצ'ה

שילוב לגטימי? פיצה רוזה עם סלט ביצים במוצ'ה ( יעל רייף)

 

חוץ מפיצות תמצאו כאן גם סלטים בהרכבה עצמית עם מבחר נאה של 50 סוגי ירקות, שמונה רטבים לבחירה ועוד 15 תוספות מגניבות של גבינות, סלט טונה, ביצים וירקות קלויים. חלקן קופצות ישירות לפיצה אם רק מבקשים. לרעיון הנחמד הזה אחראיים עודד רווח, יוגב רווח, חן אריה וגיל כהן, ארבעה חבר'ה צעירים שבבעלותם הצ'ופ צ'ופ האסייתי שנמצא ממש ממול, על צומת הרחובות קפלן ואבן גבירול. כהן עבד תחת שרביטו של רושפלד יותר משלוש שנים וניהל כמה מסעדות בעיר. הוא גם זה שאחראי על הפן הקולינרי והוא גם זה שבמוחו הבהיקו השילובים המטורפים.

 החלטות שמקבלים בכובד ראש. מוצ'ה

החלטות שמקבלים בכובד ראש. מוצ'ה ( יעל רייף)

 

כמו צ'ופ צ'ופ, גם בית האוכל הפיצתי עובד במתכונת מזנון מהיר. מזמינים, ממתינים, אוכלים במקום או לוקחים הביתה. אם בוחרים לאכול במקום יש גם כמה קוקטיילים על בסיס קמפרי, בירה ומשקאות קלים. אם בוחרים לאכול בבית - בהצלחה עם לחכות לרגע שבו תנחתו בסלון. קינוחים עדיין אין, אבל בקרוב תיכנס לתפריט גם פיצה בננה לוטי ופיצה למיטיבי לסת עם בננות שוקולד מייפל וקצפת. אם קרה ואתם מתקשים לקבל החלטה מוצקה, תמיד אפשר "להסתפק" ברשימת הפיצות המוכנות - חלקן שמרניות יותר וחלקן משולחות כל רסן כמו זו עם המלנזנה, קרם חציל שחור, מוצרלה, בייקון טלה, שרי ושום קונפי למי שאינם מעוניינים להתנשק יותר בחיים.

מוצ'ה - אבן גבירול 19, תל אביב