הדרך המתוקה לצרוך ירקות. רכבת ירקות, איריס גרינשפון

חוגגים לילדים יום הולדת? הטריק לשולחן כיבודים אדיר ב-15 דקות

מה אם לצד השוקולד והחטיפים התעשייתיים יש דרך קלה לגרום לילדים לנשנש על הדרך גם פירות וירקות בלי שהם בכלל ישימו לב? איריס גרינשפון עם שולחן יום הולדת טעים ובריא

יומולדת יש רק פעם בשנה, אבל בגן או בבית הספר יש הרבה יותר. הווה אומר: המון ממתקים, חטיפים ועוגות, אז מה עושים עם כמויות הסוכר ואיך אפשר לצמצם נזקים? הסוד הוא בצילחות, ובמקרה הזה - בהגשה. עוגה היא כמובן חלק בלתי נפרד מהאירוע, אבל יש דרך להוסיף לשולחן הכיבוד המסורתי גם נשנושים בריאים וטעימים שנראים מגרים ומזמינים. התוצאה: והפלא ופלא: הילדים יאמצו גם אותם בשמחה. מוכנים?

>> אל תזרקו את חצאי הפירות שהילדים לא אכלו. תראו את הרעיון הזה!

>> משתמשים בירקות קפואים? בחיים אל תעשו את הדבר הזה

>> הבננות השחירו? חכו רגע לפני שאתם זורקים

רכבת פלפלים


רעיון מתוק במיוחד לאירועים וגם "סתם" להכנה מהירה בבית עם הילדים.

מצרכים:

3-4 פלפלים בכל הצבעים

חופן עגבניות שרי צבעוניות

1 גזר

1 מלפפון

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הפלפל בשליש העליון, ומשאירים את ה"זנב" הירוק. 
  2. חותכים את המלפפון לפרוסות בינוניות שידמו גלגלים, ובעזרת קיסמים מצמידים את "גלגלי" מלפפון לפלפלים משני הצדדים.
  3. חותכים את הגזר והמלפפון לגפרורים עבים ו"מעמיסים" את קרונות הרכבת. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומוסיפים גם אותן. זהו! רכבת הירקות מוכנה.

נשארו לכם ירקות "ספייר"? מעולה! הכינו מהם אנטיפסטי זריז: חממו תנור ל-190 מעלות, משחו את הירקות במעט שמן זית ומלח והכניסו לתנור ל-35 דקות. הנה הרווחתם על הדרך ארוחת צהריים למחר.


 

שמש חייכנית אכילה


מנת נשנוש כיפית, פריכה ומהירה עם ערך מוסף בדמות הממרח שבאמצע. אם רוצים אפשר להמיר אותו בגבינה, טחינה או כל "דיפ" אחר שאוהבים.

מצרכים:

פלפלים צבעוניים

ממרח קשיו עם סוד אדום. למתכון לחצו כאן

קרקרים שאוהבים

אופן ההכנה

חותכים את הפלפלים לגפרורים, ממקמים את ממרח הקשיו (או הטחינה) באמצע ומקשטים ב"עיני" פלפל. מוסיפים שני "אוזני" קרקר ומגישים מיד לפריכות מירבית.
 

 הצילחות עושה את כל ההבדל. דיפ ירקות פריכים

הצילחות עושה את כל ההבדל. דיפ ירקות פריכים ( איריס גרינשפון)

 

מכוניות מירוץ תפוחיות


מצרכים:

תפוחי עץ

חופן ענבים

קיסמי עץ

דגל נייר לקישוט (להשיג בחנויות לציוד מסיבות)

אופן ההכנה:

  1. חותכים את תפוחי עץ לפרוסות עבות ברוחב 2 ס"מ.
  2. חותכים כל ענב לשניים ומצמידים כל חצי לפרוסת תפוח באמצעות קיסם. סה"כ 2 ענבים לכל פרוסה.
  3. מקשטים בדגל (אפשר גם לכתוב את שם הילד על הדגל).

טיפ: כדי להכין את התפוחים מבעוד מועד ולמנוע את השחרתם, הכניסו את הפרוסות לתוך קופסה עם חצי לימון סחוט ו2-3 כוסות מים. תנו לתפוחים לנוח שם כשעה, הוציאו והשתמשו. 

 מתוק עוד לפני הביס. מירוץ מכוניות תפוחים

מתוק עוד לפני הביס. מירוץ מכוניות תפוחים ( איריס גרינשפון)

 

זחל של ענבים


מצרכים:

ענבים

שיפודי עץ

טוש קישוט אכיל (להשיג בחנויות לחומרי אפייה ובישול)

אופן ההכנה:

משחילים את הענבים על שיפוד, מציירים עיניים ופה עם הטוש האכיל, והופ לבטן.

הכי מתוקים על השולחן. שיפודי ענבים

הכי מתוקים על השולחן. שיפודי ענבים (איריס גרינשפון)

 

בטורים הקודמים של איריס גרינשפון:

>> טסים או נוסעים עם הילדים? במקום סנדוויצ'ים תביאו להם את זה

>> אל תזרקו את חצאי הפירות שהילדים לא אכלו. תראו את הרעיון הזה!

>> יש לכם בלנדר חזק? תראו מה אפשר לעשות איתו בלי שבכלל דמיינתם

איריס גרינשפון היא מומחית להטמעת כלים לאורח חיים בריא לילדים ומשפחות, מרצה ומנחה הורים, אנשי חינוך ותלמידים, ומנהלת עמוד הפייסבוק "בריאות זה משחק ילדים"