מקיים את השילוש הקדוש בין רכות, שוקולדיותץ וממאתיות. בראוניטז שוקולד בבראוני, אנטולי מיכאלו

מכורים לבראוניז שוקולד? אתם חייבים ללכת למקום הזה

מכירים את הסרטונים המגרים שמראים מה קורה כשחוצים בראוני רותח ועתיר שוקולד באמצע? אז בדיוק ככה רק במציאות. ב"בראוני" החדש תוכלו להגשים חלומות מתוקים, אבל לא רק

מה קורה שכשמחברים בין מאפייה מצליחה, מסעדה ומוסד קולינרי ותיק, כשהחזון כולל המון המון פחמימות? התשובה היא "בראוני", בייקרי חדש פרי שיתוף פעולה בין הבעלים של buy the way ו-Brown, והבעלים של ביתא קפה, שנפתח בצפון תל אביב במטרה למלא את האזור במאפים, עוגות וגם גלידות למקרה של נפילת סוכר. "browny" הוא הבייקרי השכנותי שתמיד חלמתם שיהיה לכם מתחת לבית, כזה שאפשר לעבור בו בדרך לעבודה לקפה טוב ומאפה חמים, לפנק את בן או בת הזוג בעוגה לסופ"ש וגם להושיב בו את הילדים (וטונה מפיות) לגלידה של אחה"צ. חלקו האחד של המקום מוקדש ללחמי מחמצת מסוגים שונים, בהם לחם חיטה דגנים, לחם כוסמין, בגט קלאסי, לחם רוקפור, חלת שומשום או פרג, ולחם פוטוגני במיוחד העונה לשם "כיכר ימאים" ועשוי מחיטה לבנה והרבה חמאה שמוסיפה יופי של עסיסיות לביס. 

 מלכודת גלוטן מסוכנת. מאפי בוקר בבראוני

מלכודת גלוטן מסוכנת. מאפי בוקר בבראוני ( אנטולי מיכאלו)

 

 

אגף המאפים מערב מלוח ומתוק עם קלאסיקות דוגמת קרואסון חמאה או שקדים, דייניש צימוקים ומאפין פירות טבעוני, לצד פחמימות שוברות שגרה כמו פרעצל גרמני אמיתי, מקלות מלוחים עם עגבניות מיובשות, פוקצ'ה שבבצק שלה משולב מנגולד, פוקצ'ת זיתם ועוד. המקום אמנם מוקדש בעיקר לבצקים שלא מצריכים צלחת, אבל מי שרעב יותר יוכל להתנחם בקיש אישי עם מנגולד או בטטה, קרואסון במילוי נקניק וגאודה או בטטה רול במילוי בטטה וגבינת צאן.

למרות שעוגות בחושות, מאפים ולחמים אורבים מכל עבר, גולת הכותרת של המקום היא עוגת הבראוניז (32 שקלים לתבנית), סוג של אורגזמה קולינרית טהורה לאוהבי השוקולד. מכירים את סרטוני הפוד פורן שמראים מה קורה כשחוצים בראוני רותח ועתיר שוקולד באמצע? אז בדיוק ככה רק במציאות. שני סוגי בראוניז מכינים במקום, אחד על בסיס שוקולד וריקוטה שמוסיפה טעם גבינתי עדין ומרככת עוד יותר את המרקם, ובראוניז 100% שוקולד, שמרקמו גוואי (gooey), מלא צ'אנקים רכים של שוקולד, והמון שוקולד חמאתי שנמס על האצבעות עוד לפני ההגעה לפה. 

 הולך מצוין עם דג מלוח וחמאה. לחם ימאים בבראוני

הולך מצוין עם דג מלוח וחמאה. לחם ימאים בבראוני ( יעל רייף)

 

חלקו השני של המקום הוא גלידרייה עם טעמים משתנים - כולם של הגלידאי רני בן אברהם מ"פעם שלישית". חוץ מטעמים קלאסיים מבוססי יוגורט או שמנת דוגמת גלידת הפיסטוק הנהדרת וגלידת השוקולד הבלגי למכורי השוקולד, בכל כמה שבועות מתחלפת הקולקציה ומגובה בטעמים שוברי שגרה. בראש השנה, למשל, נמכרה בהצלחה גלידת דבש נוגט, כך ששווה לחקור את המוכרים שמאחורי הדלפק ולהוציא מהם הבטחות מגרות לעתיד. אם מצליחים להסיט את העיניים הצידה, שווה להקדיש מבט נוסף לוויטרינה הגדולה המציגה שלל שווה טעימה: גלידות על מקל, עוגות גלידה, עוגת סורבה לימון וגרניטה תות וגם שילובים גלידתיים שונים המונחים על וופל בלגי. המלצתנו: רכשו אחד כזה לדור הבא וצפו בשקט המתפשט מרגע הרמת הכפית ועד לליקוק הצלחת הריקה.

בראוני - ברודצקי 17, תל אביב