עוגיות גרנולה (אילוסטרציה), אפיק גבאי

מתכון לעוגיות גרנולה ובננות (טבעוניות)

מתנה מתוקה מהטבע - עוגיות שיבולת שועל עם טחינה, בננות, תמרים ואגוזים. לגיוון ניתן להוסיף גם חמוציות

  • פורסם ב:
  • 16/09/2018 14:13
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

הבננה, פצצת האנרגיה הצהובה, מכילה  ויטמינים שונים כמו ויטמין A, B ו-C, ברזל, סידן ואשלגן, אשר תורם להורדת לחץ דם גבוה. שיבולת השועל מסייעת בהורדת רמות הכולסטרול בדם, בתמרים יש כמות נאה של אשלגן וכמעט אפס אחוז שומן ואילו הטחינה תספק לכם ברזל וסידן. רציתם קינוח טעים, טבעי ובריא? קבלתם!

מצרכים:   

3 בננות בשלות מעוכות

1/2 כוס תמרים (מג'הול) חתוכים

2 כוסות קוואקר עדין (שיבולת שועל)

1/2 כוס אגוזי המלך שבורים

1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא

קינמון (לא חובה)

אופן הכנה: 

  • מערבבים היטב בקערה את כל המרכיבים.
  • יוצרים מהבצק כדורים קטנים ומועכים אותם.
  • מניחים את הכדורים על תבנית אפיה משומנת.
  • אופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

המתכון באדיבות "הרדוף". פורסם במקור ב-2.10.2011