קראסט מטורף מבחוץ ומרקם רך ומשגע מבפנים. תפוחי אדמה פריכים, Envato

בזכות הטעות בבישול עלינו על טריק לתפוחי אדמה פריכים בטירוף!

מי היה מאמין שמי בישול שכמעט שפכנו לכיור יעשו כזה הבדל מטורף? זה התחיל בניסיון למחזר, אבל את התוצאה המטורפת לא חזינו. כך תכינו תפוחי אדמה פריכים בטירוף בתנור

זה התחיל ממש במקרה, תוך נסיון להיות אדם טוב יותרולמחזר מי בישול של תירס לצורך בישול תפוחי אדמה שזממתי לרכך קלות, לעטוף בשמן זית, מלח ועוד כמה תבלינים, ואז לזרוק לתנור להשחמה וקריספיות. שעה לפני ארוחת הערב המתוכננת בישלתי תירס במים (זורקים לתוך סיר עם מים קרים את קלחי התירס, מלח וכפית סוכר, מחכים לרתיחה, מבשלים עוד 4 דקות והיידה לצלחת). המים כבר היו בסיר והריחו מתוק ונהדר, אז במקום לזרוק אותם, הבאתי לרתיחה ובינתיים קילפתי תפוחי אדמה וחתכתי לריבועים בגודל שכיף להכניס לפה. כשהמים הגיעו לרתיחה הוספתי עוד 2 כפות גדושות של מלח (זה מה שמוציא מתפוחי האדמה את הטעם האמיתי) וזרקתי פנימה את הריבועים.

>> אל תזרקו את חצאי הפירות שהילדים לא אכלו. תראו את הרעיון הזה!

>> הזיה: טעמנו את הענבים שמחליפים צבעים, וזה פשוט מ-ט-ו-ר-ף

>> משתמשים בירקות קפואים? בחיים אל תעשו את הדבר הזה

בישלתי 10 דקות על אש גבוהה לאחר הרתיחה סיננתי, עטפתי בשמן זית ותבלינים והכנסתי לתנור. ציפיתי לתוצאה הרגילה: תפוחי אדמה פריכים וזהובים שאי אפשר להפסיק לנשנש גם הרבה אחרי שהם מתקררים. במקומם קיבלתי פצצות פריכות מהלכות. כל אחד מהריבועים היה זהוב כפליים ונוקשה שבעתיים במעטפת החיצונית. כמה קשה? כשנקשתי הוא החזיר נקישה רועמת, כזאת שלא משאירה ספק לעובדה שהולך להיות כאן ביס מהאגדות. החלק הפנימי, הרך, נותר ענוג וקטיפתי, ממש במרקם של פירה חלומי. 

אחרי הבישול הראשוני אפשר להשתמש בתפוחי האדמה לכל מטרה, גם לגראטן. תפוחי אדמה מושחמים בגבינות

אחרי הבישול הראשוני אפשר להשתמש בתפוחי האדמה לכל מטרה, גם לגראטן. תפוחי אדמה מושחמים בגבינות ( Envato)

 

בהתחלה חשבו הלועסים המרוצים שאולי זה קשור לזן, לעונה ולנסיגת ונוס, אבל רק אחרי שהכנתי את אותם תפוחי אדמה בשיטת הרגילה בלי לבשל אותם במי התירס, וגם חזרתי על הניסוי עוד חמש פעמים, הבנו שיש כאן מסר מאלוהי הפריכות: מי תירס מפוצצים בעמילן עושים טוב (מה טוב, נהדר) לתפוחי האדמה.

למרות שהכל התחיל בטעות ההסבר די פשוט: ישנם הרבה מתכונים לתפוחי אדמה בתנור, שבהם אחד המרכיבים הוא קורנפלור, עמילן תירס. הוא לא משמש רק להסמכה, אלה גם מעבה ואף מייבש בזכות היותו סופג לחות אפקטיבי להפליא. במתכונים המשלבים קורנפלור יש לעטוף את תפוחי האדמה במרינדה הכוללת בין היתר שמן זית וקורנפלור. לפעמים הוא נדבק אליהם והופך אותם ליותר פריכים ולפעמים פחות ואז הוא סתם גושי ומעצבן.

לא תאמינו להבדל במרקם. רבעי תפוחי אדמה פריכים

לא תאמינו להבדל במרקם. רבעי תפוחי אדמה פריכים ( Envato)

 

במקרה של הטעות המבורכת שעשיתי תפוחי האדמה בושלו במי קורנפלור, כלומר במים עם הרבה עמילן, וספגו לתוכם כמות גדולה של עמילן. כך במהלך האפייה הם יצאו סופר קריספיים בכל אחת מהצלעות, בעוד תוכנם נותר רך ועדין. נסיתי את השיטה בתנור רגיל, בטוסטר אובן ואפילו ב-air fryer, ובכולם התקבלה אותה תוצאה מטריפה, ששינתה לנו לגמרי את שגרת ארוחת הערב. מאז אנחנו תמיד מקפידים לצוות יחדיו תירס ותפוחי אדמה למען ביסים פריכים יותר. הנה השיטה + מתכון מפורט לתפוחי אדמה זהיבים וקריספיים בטירוף.

תפוחי אדמה בתנור הכי פריכים שתטעמו אי פעם (וזו לא הגזמה)


(4 מנות)

מרכיבים:

  • סיר ובתוכו מי תירס עד כחצי מגובה הסיר (מים שבושלו בתוכם קלחי תירס)
  • 2-3 כפות מלח מלח דק
  • 7 תפוחי אדמה בינוניים (רצוי מזן אדום דוגמת דזירה)
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • קורט פלפל

אם רוצים, אחד מהתבלינים:

  • גבישי שום יבש או אבקת שום
  • תערובת תבלינים טוסקנה
  • מעט מחטי רוזמרין יבש או טרי
  • פפריקה מעושנת
  • אבקת בצל יבש
 נסו לתכנן מראש ארוחת ערב על טהרת תירס ותפוחי אדמה. זה משתלם1 תפוחי אדמה בתנור

נסו לתכנן מראש ארוחת ערב על טהרת תירס ותפוחי אדמה. זה משתלם1 תפוחי אדמה בתנור ( Envato)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-210 מעלות.
  2. מביאים לרתיחה את המים שבהם בושלו קלחי התירס.
  3. קולפים וחתוכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל שאוהבים ומכניסים לסיר עם מי התירס.
  4. מוסיפים את המלח הדק, מביאים לרתיחה פעם נוספת ומבשלים על אש גבוהה כ-10 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים מעט וניתן להכניס לתוכם מזלג ללא מאבק קשה.
  5. מסננים ומוסיפים את שמן הזית והתבלינים שאוהבים. עוטפים היטב את תפוחי האדמה באמצעות הידיים עד שכל תפוחי האדמה משומנים ומתובלים.
  6. אופים כ-40-45 דקות עד שתפוחי האדמה זהובים ופריכים. מגישים מיד.