עוגת לימון עם זיגוג חמצמץ , נטלי לוין

ברכת הגשם • מתכון לעוגת לימון עם זיגוג חמצמץ

הוא אמנם בשיאו בחודשי החורף, אבל העסיסיות והרעננות שלו מתאימה במיוחד לקיץ שבחוץ. סחטו את הלימון והכינו עוגה שתפיץ ניחוחות מדהימים בבית | נטלי לוין, עוגיו.נט

  • פורסם ב:
  • 16/09/2018 12:26
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

למרות שלימון הוא פרי-הדר חורפי למדי - אני הרבה יותר אוהבת אותו (כמו גם פירות הדר אחרים) בקיץ. יש משהו מרענן בכל ההדרים האלה שכל כך מתאים לחום הלוהט שבחוץ.

בדיוק מהסיבה הזאת, כמו בכל קיץ, אני מוצאת את עצמי קונה לימונים במחירים מופקעים רק בשביל ליהנות מעט מטעם החורף הרענן הזה. כאשר העוגה בתנור אני נזכרת בעצב שבכלל אוגוסט, ויש עוד לפחות שלושה חודשים עד הגשם הראשון.

העוגה הזאת משלבת בתוכה גם יוגורט, שהרעננות שלו משלימה את חמיצות הלימון, ויוצרת עוגה רכה ומפנקת. כמו כן, החלק הטוב ביותר בעוגה הזאת לטעמי, ומה שהופך אותה מסתם עוגה בחושה למיוחדת יותר, הוא הזיגוג שמעליה. זיגוג יוגורט לימוני חמצמץ, שלאחר כשעה בטמפרטורת החדר מתקשה ומתפצפץ בפה בצורה נעימה. מתיקות הציפוי משתלבת נפלא עם הטעם הלימוני של העוגה, ואמנם אפשר להכין את העוגה גם בלעדיו, אבל באמת שחבל לותר עליו.

עוגת לימון ויוגורט עם זיגוג חמצמץ
2 עוגות בתבנית אינגליש קייק

מצרכים:

3 ביצים L
250 גרם (כוס ורבע) סוכר לבן
כפית מחית וניל איכותית
קורט מלח
גרידת לימון מ-2 לימונים
50 מ"ל (רבע כוס) מיץ לימון סחוט טרי
100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי (לא זית)
100 מ"ל (2/3 גביע) יוגורט 3%
140 גרם (כוס) קמח לבן
5 גרם (חצי שקית) אבקת אפייה

זיגוג יוגורט חמצמץ:
כפית יוגורט
כפית מיץ לימון
5-6 כפות (גדושות מאוד) אבקת סוכר

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • בקערת מיקסר עם מטרפה מניחים יחד ביצים, סוכר, מחית וניל ומלח ומקציפים 4-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת אוורירית ותפוחה מאוד (אפשר כמובן, גם עם מיקסר ידני).
  • מוסיפים פנימה את גרידת הלימון והמיץ וממשיכים להקציף.
  • מערבבים יחד את השמן והיוגורט ומוסיפים בזרם דק אל הבלילה המוקצפת, תוך כדי הקצפה איטית.
  • כשהתערובת אחידה מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומקפלים עד שמתקבלת בלילה אחידה ובהירה.
  • מעבירים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק ואופים 25-35 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין את העוגות לפני שמזגגים.
  • זיגוג יוגורט חמצמץ: בקערית קטנה מערבבים יוגורט, מיץ לימון ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת לבנה וצמיגית.
  • מזלפים בעזרת כף פסים מזיגוג היוגורט על פני העוגות ומניחים להתקשות הציפוי.
  • מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר.