עוגת סולת קוקוס , חיה אילונה דר

מתכון לעוגת סולת וקוקוס בסירופ דבש ותפוזים

לקראת ראש השנה - חיה אילונה דר משדרגת את עוגת הסולת המסורתית ומוסיפה לה סירופ עשיר שמשלב דבש ותפוזים

  • פורסם ב:
  • 16/09/2018 12:00
  • |
  • כתבים:
  • אוכל 13

עוגת קוקוס וסולת הינה עוגה ותיקה במטבחי ומאוד אהובה. עם התקרב ראש השנה הבא עלינו לטובה החלטתי להתאימה לחג ולשדרגה כיד הדימיון. השתמשתי בדבש, אחד מסממני החג, לסירופ והנסיון אכן הצליח.

העוגה קיבלה ניחוח וטעם דבשי והפכה מעוגה פופולרית של היומיום לעוגה שתתאים לקינוח בסעודת החג. לקישוט בחרתי בשתי אפשרויות: קוקוס או זסטים של תפוז שבישלתי יחד עם הסירופ, סיננתי וייבשתי ולאחר מכן פיזרתי על העוגה. כל אחד מקישוטים אלה הוא גם חלק ממרכיבי העוגה ומתאים לקישוט.

מרכיבים  נוספים שהשתמשתי לשדרוג - רוזטה (משקה שקדים מרוכז) המעניקה עומק של טעם ומספר חוטי זעפרן שהשריתי במעט מים רותחים, סיננתי והשתמשתי במים לחיזוק הצבע הכתמתם צהבהב.

כל השלבים בדרך לעוגת סולת וקוקוס

כל השלבים בדרך לעוגת סולת וקוקוס (חיה אילונה דר )

 

עוגת סולת וקוקוס בסירופ דבש

תבנית 26 או תבנית פיירקס מרובעת

מצרכים:

כוס קמח לעוגות, מנופה

כוס קוקוס

כוס סולת

1/2 כוס סוכר

שקית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

5 ביצים

3/4 כוס שמן

כוס מיץ תפוזים

גרד מתפוז שלם

כף רוזטה (לא חובה)

מצרכים לסירופ:

כוס מיץ תפוזים

כוס מים

3/4 כוס דבש

מיץ מחצי לימון

גרד זסטים מתפוז שלם

מעט מים רותחים (5 כפות) שסוננו לאחר השרייה עם 4-5 חוטי זעפרן 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מנפים את הקמח, הקוקוס והסולת.
  • מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה או שטורפים עם מטרף.
  • יוצקים לתבנית המשומנת ואופים במשך 25 דקות או עד שקיסם יוצא פירורי.

הכנת הסירופ:

  • מרתיחים את כל חומרי הסירופ, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל עד הסמכה קלה. משהים בצד עד שהעוגה מוכנה.
  • מוציאים את העוגה ומברישים אותה עם הסירופ בעזרת מברשת.

המתכון פורסם לראשונה ב-8.9.2011